Sobotní souhrn finálového turnaje mladších žáků: Do semifinále postoupily Hořovice a Zlín, páté místo obsadilo Kladno

Sobotní souhrn finálového turnaje mladších žáků: Do semifinále postoupily Hořovice a Zlín, páté místo obsadilo Kladno

Přerov – Tři zápasy měl v sobotu na programu finálový turnaj mladších žáků konaný v Přerově. Do semifinálových bitev se podařilo proniknout týmům Hořovic a Zlína, na Přerov a Kladno zbylo utkání o 5.-6. místo. V něm si vedli lépe Středočeši, domácí Hanáci se tedy ve finálové skupině umístili na poslední pozici.

Přerované se ve čtvrtfinálovém duelu střetli s Hořovicemi. A zásluhou Jakuba Galnora se ve třetí minutě ujali vedení. Hořovičtí ovšem poté Hanáky smetli sérií pěti přesných tref v řadě. Dvakrát se prosadil Lukáš Plos a to stejné se povedlo i Tereze Plosové, jednou navíc skóroval i Jakub Žmola.

Za Přerov se sice trefil David Buršík, Hořovice si však už svůj náskok vzít nenechaly. Celkově nad Hanáky triumfovaly v poměru 9:4 a vysloužily si vstupenku do semifinále.

To samé se povedlo také zlínským Devils. Ti s kladenskými Čerty sice po gólech Šapovaliva a Kuchaře prohrávali 0:2, leč nevzdali se a dokázali srovnat na 2:2. Nejprve se z předbrankového prostoru nemýlil Tomek, po něm zamířil do šibenice Jan Ramert. Kladno šlo sice ještě jednou do vedení, po samostatné akci udeřil Hošek, pak už ovšem padaly puky jen do čertí branky. Dvě trefy Jakuba Čechmánka a také přesný počin Martina Holby zajistily Zlínu triumf v poměru 5:3.

Kladno s Přerovem tedy svedly souboj o 5.-6. místo. Utkání se nakonec zvrhlo ve dvanáctigólovou přestřelku. Zpočátku se více dařilo Hanákům, kteří vedli 1:0 a poté ještě 2:1. Pak ovšem iniciativu plně převzali Čerti ze středu Čech a po dvou gólech Pišingera a zásazích Matyáše Dyka a Alexandra Šilera obrátili skóre na 5:2. Přerov ještě zkusil duel zdramatizovat a prostřednictvím Hlávky a Kolbížka snížil na 5:4, Kladnu však výhru definitivně zajistili Šapovaliv s Pišingerem. Galnorova trefa už znamenala pouze kosmetickou úpravu konečného výsledku. Kladno přemohlo Přerov 7:5.

Foto: Zdena Bobková