Zlato pro Kladno vybojoval v poslední minutě hattrickem Kvapil

Zlato pro Kladno vybojoval v poslední minutě hattrickem Kvapil

PŘEROV - Utkání o titul v Ambica extralize juniorů bylo napínavé až do posledních sekund utkání. Osmašedesát sekund před koncem v utkání ještě vedli hráči Přerova, přesto odešli nakonec poraženi. V poslední půl minutě totiž na hrací ploše doslova čaroval Jan Kvapil, který hattrickem otočil vývoj utkání!

Před samotným zápasem zahrála státní hymna, která odstartovalo samotný zápas, jenž sliboval zajímavou podívanou. Úvod utkání byl však velmi pomalý, ani jeden z týmů hlavně nechtěl udělat chybu, která by znamenala úvodní branku. Postupem času přebíral otěže utkání Přerov a odměnou mu za to byla přesilová hra, ta se mu ovšem nepovedla využít a řada přišla na Kladno, které čekalo déle než minutu a půl dlouhá dvojnásobná přesilovka. Krátce před koncem desáté minuty se navíc povedlo ji využít. Obránce Přerova si hrál s pukem za bránou tak dlouho, než o něj přišel, a útočící Adam Kubík se s přehledem dostal před bránu a střelou pod víko otevřel skóre zápasu.

O pár minut později ovšem dostali šanci k přesilové hře i domácí hráči a okamžitě ji využili. Před bránou stál nikým nehlídaný Daniel Indrák, jehož šikovná teč zapadla za záda brankáře.Hra se poté opět poněkud uklidnila, ani jeden tým nechtěl udělat chybu, která by jej stála hodně sil v případném dotahování skóre. Přerov byl však přeci jen po vstřelené brance o něco aktivnější a odměnou mu za to byla další přesilovka na konci čtrnácté minuty. Jejich šance však netrvala dlouho, jelikož záhy byl vyloučen za sekání i kapitán Zdráhal a opět se tak hrálo ve stejném počtu na obou stranách.

Pomyslnou mísu vah ještě před koncem poločasu přiklonil na stranu svého celku Marek Göndör, který využil nabídky k proniknutí obrany soupeře a procedit puk za brankáře Kladna. Po prvním poločase tak byli o něco šťastnější domácí hráči. Přispělo tomu i vyloučení Libovického ke konci první půle.

Druhý poločas začal hodně vlažně, první větší šance se objevila až po třech minutách hry, kdy ale po skrumáži zamířil puk mimo přerovskou bránu. Kladno ukazovalo, že chce o první místo zabojovat a tlačilo svého soupeře, ten se jen stěží bránil a vypadalo to, že každou chvíli se dočkáme vyrovnání.

Tlak Kladna ale ne a ne přinést kýženou branku. A tak přišel trest. Do průniku se dostal Jakub Abazaj, který zužitkoval přihrávku Jakuba Navrátila a před brankářem se nemýlil. Přerov se tak dostal do menšího trháku a situace Kladna se hodně zkomplikovala. To začalo ještě více tlačit, ale gól ne a ne přijít. V 31. minutě jim odměnou byla alespoň přesilová hra, ze které konče přišel i vytoužený gól. Šťastným střelcem se stal Adam Kubík.

Krátce na to se Kladno prosadilo opět, ale pro již přerušenou hru gól nemohl být uznán. Hosty to ovšem nesrazilo a pokračovali v útočném snažení. Nebýt Krále v bráně Přerova, podařilo by se jim to již v 34. minutě, ale přerovský brankář předvedl parádní zákrok, kterým doslova ukradl gól soupeři, jeho roztažení a zákrok lapačkou bylo opravdu ukázkové.  

Na další akci Kladna už ale neměl ani on a v 37. minutě tak bylo srovnání. Adam Kubík byl na konci ukázkového rozebrání obrany a do prázdné brány zkompletoval hattrick. Tlak Kladna ovšem nepolevil a hosté byli nadále lepším celkem. Udělali ovšem chybu v rozehrávce a Přerov tvrdě trestal. V čase 38:52 se trefil Martin Galetka a zdálo se, že Přerov bude slevit. Co se ale stalo pak, to asi nikdo nečekal. O 36 sekund později vyrovnal Jan Kvapil proto, aby o 21 sekund později poslal svůj tým do vedení a aby o dalších deset sekund později, vteřinu před koncem, pečetil výhru a zisk mistrovského titulu. Hattrick Kvapila v poslední minutě tak rozhodlo o tom, že Kladno vyhrálo titul.

Ladislav Vlček (Kladno): Semifinále i finále mohl vyhrát jakýkoliv tým, my jsme ale byli ti šťastnější. Podařilo se nám vždy vrátit, dát rychlé góly a vyhrát, celá sezóna byla výborná.

Patrik Škandera (Přerov): Zápas rozhodly hlavně přesilovky a oslabení. Každý tým bojoval o to, aby vyhrál a nás možná i strhla nakonec atmosféra. Nezbývá než poděkovat klukům za celou sezónu. Bylo to vyrovnané a nemáme se za co stydět.