Bronzové medaile v extralize juniorů berou hráči Zlína

Bronzové medaile v extralize juniorů berou hráči Zlína

PŘEROV - Utkání o bronzové medaile mezi Uherským Brodem a Zlínem bylo plné zvratů. Oba týmy se přetahovaly o vedení. Nakonec vítězství urvali v samotném závěru hráči Zlína, kteří tak po loňském zlatu berou bronzové medaile.

Utkání o třetí a čtvrté místo mezi Uherským Brodem a Zlínem začalo hodně z ostra. Aktivnější byli hráči ze Zlína, když nejprve se do šance dostal Suhrada a poté střílel Karafiát. Ani jeden z pokusů ovšem brankáře Odložilíka nepřekvapil. Do vedení se překvapivě dostal méně aktivnější Uherský Brod. Budil nahrál kotouč Richterovi, který od modré čáry propálil vše včetně brankáře Kořénka. Uherský Brod si poté zahrál přesilovou hru, ale tu využít nedokázal. Devils se na chvíli dostali ke kotouči a Jiří Suhrada dokázal pohotově vyrovnat. Zlínu se dokonce povedlo dostat do vedení, když si puk zastavil Jan Marek a Devils rázem vedli 2:1.  Zlínští měli v závěru první poloviny menší tlak, ale využít se jim ho nepovedlo. 

Druhá polovina se od úvodu nesla ve větším tempu a šancí přibývalo. Ve 25. minutě si sjel ke kotouči Mikulec a srovnal na 2:2. Za necelých třicet vteřin poslal Brod do vedení Richter, který zaznamenal zároveň druhou trefu v utkání. Poté ovšem přišla odpověd ze Zlína v podobě třetí vstřelené branky. Jiří Karafiát elegantně uklidil kotouč do sítě o břevno a Odložilík byl bez šance. Devils byli hodně střelecky při chuti a další zásah přidal Petr Pavlas. Zlínští tedy vedli těsně 4:3. Jan Marek si obelstil dva protihráče a parádní trefou rozjásal své spoluhráče a zároveň zajistil Zlínu dvougólový náskok. Hráči ve žlutých dresech dostali do žil novou energii a na ledě svého soupeře opět přehrávali. Šestý zásah si na své konto připsal Josef Vranec a Zlín již kontroloval svůj tříbrankový náskok. Za Uherský Brod se povedlo ještě snížit Budilovi, který se parádně prosmýkl před brankáře Kořénka, kterého překonal na milimetr přesným bekhendem. Závěr zápasu byl opravdu dramatický, nejprve snížil Michal Kenša a poté si jeden z obránců Zlína nešťastně srazil kotouč za záda vlastního brankáře. Stav byl tedy dvě minuty před druhou sirénou 6:6. Zlínu se tohle ale vůbec nelíbilo a vedení na stranu Devils přetáhl zpátky Karafiát, kterého vzápětí doplnili skórující Pröschl a opět Jiří Karafiát.

Ohlasy trenérů: 

Josef Vranec (Zlín): Utkání bylo po celou dobu jako na houpačce, nakonec jsme v tom závěru měli i trošku více štěstíčka a jsme opravdu moc rádi, že jsme to nakonec dotáhli do zdárného konce.

Ladislav Vlček (Kladno): Neustále jsme dotahovali a dotahovali do remízového stavu, ale poté jsme to nezvládli. V závěru jsme doufali, že to ještě zlomíme, ale šlo vidět, že soupeř měl některé zkušenější hráče, kteří rozhodli zápas.