Karviná ovládla první hrací den finálového turnaje první ligy

Karviná ovládla první hrací den finálového turnaje první ligy

PRAHA - Finálový turnaj první ligy má za sebou první hrací den, který ovládli hokejisté Karviné. Ti jako jediní dokázali zůstat po sobotním hracím dni neporaženi. Naopak bez vítězství zůstali hráči Lomnice nad Popelkou

IHC Roller Storm Praha "B" - HC Lomnice nad Popelkou 11:6 (5:3, 3:1, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. Frodl (Jindrák), 6. Kala (Mojžíš), 9. Dušek, 9. Dušek (Kala), 10. Hanzlík, 20. Frodl (Hanzlík), 24. Dušek, 24. Merkl, 27. Merkl (Hanzlík, Jindrák), 31. Mojžíš (Dušek), 48. Dušek – 8. Vašek (Lemfeld), 9. Václavek (Junek), 11. Maděra (Vašek, J. Syrovátka), 22. Maděra (Martinec), 37. Martinec, 43. Lemfeld (Maděra)

První utkání finálového turnaje Stilmat první ligy inline hokeje začali lépe hráči Stormu. Skóre otevřel už ve 4. minutě z levé strany Jakub Frodl a o dvě minuty později na něj navázal z bleskového protiútoku Roman Kala. Krátce nato ale využil Frodlovu chybu na polovině hřiště Martin Vašek, který proměnil přečíslení dvou proti jednomu, a v čase 8:16 vyrovnal na 2:2 Zdeněk Václavek. Stormu ovšem stačilo pouhých deset sekund, aby se znovu dostal do vedení. Dominik Dušek nejprve sám projel obranou Lomnic a poradil si i se zakončením a o chvilku později se prosadil znovu. Pražané své vedení ještě navýšili, když se sólem blýskl Petr Hanzlík. Hektickou první periodu potom zakončil Daniel Maděra, jenž snížil na 3:5. Druhou periodu gólově načal Jakub Frodl, který vymetl horní patra lomnické klece. Na jeho trefu sice odpověděl Daniel Maděra, jenže Storm dvěma slepenými góly Dominika Duška a Jana Merkla zvýšili svoje vedení. A Jan Merkl se prosadil i po přestávce. Desátou branku Stormu si připsal Radek Mojžíš, jenž se trefil přesně do pravé šibenice. Ve čtvrté dvanáctiminutovce korigovala Lomnice skóre dvěma góly Vladimíra Martince a Radka Lemfelda. V poslední minutě ale pojistil výhru domácích proměněným samostatným únikem Dominik Dušek.

IHC Reflex Uherské Hradiště - HC Spartak Polička 5:13 (0:3, 1:3, 1:3, 3:4)

Branky a nahrávky: 21. Schuster (Piluša), 30. Sedláček, 44. Karafiát (Sedláček), 48. Piluša (Červenka), 48. Červenka (Karafiát) – 1. Hron (Švejda, Boháček), 6. Vápeník (Pleva), 9. Beneš (Pleva), 16. Švejda (Beneš), 19. Vápeník (Zobač), 22. Beneš (Boháček), 26. Beneš (Zobač), 26. Švejda (Vápeník, Boháček), 28. Beneš (Krajíček), 41. Šedý (Beneš, Pleva), 45. Švejda (Beneš), 46. Vápeník (Zobač), 47. Pleva (Švejda, Beneš)

Lepší vstup do utkání měli hráči Poličky. Už po devatenácti sekundách se prosadil Josef Hron a v prvním dějství se k němu připojili ještě Dušan Vápeník a Petr Beneš. Spartak hrál dál velmi aktivně a po několika nastřelených tyčích se prosadil Filip Švejda, který se z bezprostřední blízkosti nespletl. Na 5:0 potom zvyšoval z vrcholu pravého kruhu Erik Vápeník. Hostující inline hokejisté se poprvé prosadili až ve 21. minutě díky Marku Schusterovi. Jenže pak opět dominovala Polička. Postupně se trefili hned čtyřikrát. Petr Beneš se prosadil hned třikrát a mezi jeho góly se vměstnal ještě Filip Švejda, který zakončil pohlednou kombinaci Spartaku. Reflex se podruhé dočkal branky až ve 30. minutě, kdy předvedl v pásmu pohledné sólo Pavel Sedláček. Zápas se potom uklidnil, ale poslední perioda přinesla hodně branek. Vše začal hráč Spartaku Vladimír Šedý, na kterého ještě odpověděl hostující Jiří Karafiát. Během dvou minut ale Polička definitivně rozhodla o svém vítězství. Postupně se trefili Filip Švejda, Erik Vápeník a Martin Pleva. V poslední minutě ještě zkorigoval Reflex skóre dvěma góly Jiřího Piluši a Martina Červenky. Na zisku tří bodů pro Spartak se ale nic nezměnilo.

HC Lomnice nad Popelkou - IHC PMN - Nerez Karviná (1:0, 5:2, 0:6, 0:4)

Branky a nahrávky: 3. Junek (J. Syrovátka, Václavek), 14. Maděra (Lemfeld), 15. Lemfeld (Maděra), 17. Vašek (Martinec, Maděra), 19. Václavek (Junek), 19. Lemfeld – 20. Trombík (Bednář, Richter), 22. M. Kasperlík (Juhász, O. Kasperlík), 29. O. Kasperlík (Juhász, Bednář), 31. Bednář (M. Kasperlík, O. Kasperlík), 32. Richter (Trombík, Bednář), 33. Kasperlík (Bednář), 34. Trombík (Václavík), 35. Juhász (Bednář), 39. Bednář (Juhász), 43. Václavík (Trombík), 45. M. Kasperlík, 47. M. Kasperlík (Bednář)

Úvod třetího duelu finálového víkendu vyšel mnohem lépe Lomnici. Její hráči otevřeli skóre už ve 3. minutě, kdy naněkolikrát dostal puk za Mrázkova záda Jiří Junek. A ve druhé periodě se rozdíl mezi týmy ještě zvětšil. Nejprve se mezi betony gólmana trefil Radek Lemfeld, po něm se prosadil Martin Vašek, na kterého navázal Zdeněk Václavek a na 6:0 upravil nakonec svým dalším gólem Radek Lemfeld. To už bylo ale ze strany Lomnice pro zbytek zápasu vše. Puky už padaly jen do její sítě. Ještě ve druhé dvanáctiminutovce se trefili Daniel Trombík a Martin Kasperlík a ve třetí části Karviná zápas otočila šesti góly. Postupně se na listinu střelců zapsali Ondřej Kasperlík, Lukáš Bednář, Karel Richter, Martin Kasperlík, Daniel Trombík a Jakub Juhász. Pro Lomnici to byla obrovská rána, ze které se už nevzpamatovala. V závěrečném dějství naopak přidali Karvinští ještě dva góly z holí Lukáše Bednáře a Tomáše Václavíka a v posledních minutách proměnil dva samostatné úniky Martin Kasperlík. Karviná tak získala po neskutečném obratu ve skóre zasloužené tři body.

IHC Roller Storm Praha "B" - IHC Reflex Uherské Hradiště 7:9 (1:3, 1:4, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 8. Dušek, 20. Frodl (Hanzlík, Jindrák), 36. Merkl (Frodl, Hanzlík), 38. Dušek, 39. Frodl, 39. Würtherle (Schubert), 45. Schubert (Würtherle) – 1. Červenka, 3. Mika (Piluša), 7. Piluša (Horák), 14. Sedláček (Piluša), 18. Mika, 20. Červenka (Horák, Piluša), 22. Piluša, 33. Mika (Schuster), 37. Mika

Stormu se na rozdíl od jeho prvního utkání na turnaji vstup do zápasu příliš nepovedl. Už po devatenácti sekundách hry totiž prohrával, když Martin Červenka z úhlu proměnil rychlou útočnou akci hostů. O dvě minuty později se prosadil znovu za Reflex Vít Mika a v 7. minutě už vedli borci z Uherského Hradiště díky trefě Jiřího Piluši o tři branky. Storm sice dokázal ještě do přestávky snížit povedenou ranou Dominika Duška, jenže Moravané udeřili hned po pauze znovu. Tentokrát to byl Pavel Sedláček, kdo prostřelil brankáře domácích. Pražané měli následně několik dobrých příležitostí, které ale nevyužili, a tak se opět prosadil Reflex. Nejprve to byl Vít Mika a po něm dostal puk za záda Škubala Martin Červenka. Domácí dokázali odpovědět díky Jakubu Frodlovi, jenže na jeho trefu rychle zareagoval Jiří Piluša. V polovině utkání to tedy vypadalo na pohodovou výhru Moravanů, když se ještě k tomu ve 33. minutě prosadil Vít Mika a zkompletoval hattrick. Za Storm se trefil o chvilku později Jan Merkl, jenže i na jeho ránu měl Reflex odpověď. Vít Mika totiž přidal po parádním sólu svou čtvrtou branku v utkání. Potom už úřadovali jen hráči Stormu, ale na obrat ve skóre už jim nezbyl čas. Na Miku zareagoval svou individuální akcí Dominik Dušek, chvilku po něm proměnil trestné střílení Jakub Frodl a góly přidali ještě Pavel Würtherle a Ronald Schubert. Na nic víc se ale Storm nezmohl a Uherské Hradiště tedy bralo tři body za výhru 9:7.

IHC PMN - Nerez Karviná - HC Spartak Polička 6:4 (1:1, 3:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Kasperlík (Juhász), 17. M. Kasperlík (Juhász, O. Kasperlík), 22. Kasperlík, 24. Juhász, 34. Richter (Václavík), 47. Juhász (Bednář, Kasperlík) – 4. Boháček (Pleva), 15. Švejda (Beneš), 48. Vápeník (Zobač, Beneš), 48. Vápeník (Pleva)

Poslední sobotní klání přineslo asi nejvyrovnanější podívanou, o čemž svědčí také nejchudší skóre prvního dne turnaje. Gólový účet otevřel karvinský kapitán Martin Kasperlík, na něhož ale bleskově odpověděl přesnou střelou Libor Boháček. Po nevyužitých šancích na obou stranách se nakonec po přestávce ujala vedení Polička. Přihrávku Beneše totiž zužitkoval Filip Švejda. O dvě minuty později ovšem vyrovnal Martin Kasperlík, ještě do přestávky dal zpět vedení Karviné Ondřej Kasperlík a Slezany poslal do dvoubrankového trháku pět sekund před polovinou utkání Jakub Juhász, jenž využil bleskový protiútok domácích. A Karvinští už si vedení až do konce zápasu pohodlně hlídali. Sami ho ještě navyšovali. Karel Richter propálil gólmana Vašátka ve 34. minutě a téměř minutu před koncem přidal další gól Karviné Jakub Juhász. Spartak sice ještě dokázal v poslední minutě dvakrát skórovat díky Dušanu Vápaníkovi, jenže na nic víc už nezbyl čas a Karviná si připsala další tříbodovou výhru na finálovém turnaji.