Přípravka má za sebou na MČR první hrací den, páté místo bere Břeclav

Přípravka má za sebou na MČR první hrací den, páté místo bere Břeclav

PŘEROV - Úvodní hrací den má za sebou nejmladší kategorie - Přípravka. Odehrála se dvě čtvrtfinálová utkání, ve kterých si zajistili postup do semifinále hráči Hořovic a Olomouce. Poražení čtvrtfinalisté se pak utkali mezi sebou o páté a šesté místo, lépe nakonec dopadli hráči Břeclavi.

O vítězi prvního čtvrtfinálového utkání se rozhodlo v úvodu zápasu, ve kterém si hráči Hořovic vytvořili dvoubrankový náskok o který se postarali Tadeáš Trachta a Matěj Hamra. Břeclav se snažila kombinační hrou o zkorigovaní nepříznivého stavu, ale výbornou Šenkovou v bráně Hořovic její hráči nepřekonali. Druhá půle byla hodně vyrovnaná, nejprve navýšila vedení Hořovic Tereza Plosová, posléze ale Břeclav zásluhou Lukáše Koubka snížila na rozdíl jediné branky. Definitivní tečku za zápasem pak měl hořovický Tadeáš Trachta, který stanovil konečný stav utkání na 4:2.

Druhý zápas byl v režii olomouckého týmu. Na první branku Doukupila dokázali ještě hráči Černošic odpovědět zásluhou Haška. To ale bylo pro zbytek zápase vše. Od druhé poloviny už na palubovce úřadovali hráči Olomouce, kteří svůj náskok postupně navýšili až na konečných 9:1. Zápas o třetí místo byl plný zvratů, skóre.

Zápas o páté místo byl plný zvratů, skóre se nám přesouvalo ze strany na stranu. Do vedení se jako první dostaly Černošice zásluhou Hlaváčka, Břeclav se ale díky gólům Koubka a Suchyňi dostala do vedení 2:1. To se nelíbilo břeclavskému Halbychovi, který dvěma góly převrátil skóre znovu na stranu svého týmu. Na rozdíl dvou gólů navýšil vedení moravského týmu Hlaváček. Jenže ani to Břeclav nezastavilo, ta totiž zásluhou Koubka a Martináka dokázala znovu vyrovnat. Když už vše směřovalo do prodloužení, tak se z ničeho nic před bránou objevil břeclavský Koubek, který několik tisícin sekund před koncem dokonal břeclavský obrat.

Foto: Zdena Bobková