Mládežnické kategorie mají za sebou základní, o víkendu je čeká MČR

Mládežnické kategorie mají za sebou základní, o víkendu je čeká MČR

Dohráno mají i mládežnické kategorie své zápasy v základní části. Všechny kategorie se o víkendu potkají na zimním stadiónu v Přerově, kde si to rozdají o titul mistra ČR

Přípravka - divize Západ

I po posledních utkáních se tabulka v divizi Západ nezměnila, přestože Kladno už nehrálo žádné utkání, udrželo se s dvaadvaceti body na první příčce, dva body za ním zaostávají Hořovice A. Posledním postupujícím do finálového turnaje jsou SK Černošice s dvanácti body. Úhřetice v základní části vyhrály pouze dva zápasy z dvanácti, Hořovice B pouhý jeden a navíc s hrozivým skóre 24:160. Hráčské statistiky jasně ovládl Alexandr Šiller z IHC Čerti Kladno, který nasbíral padesát jedna kanadských bodů za pětatřicet branek a šestnáct asistencí.

Přípravka - divize Východ

O prvních dvou postupujících bylo stejně jako v druhé divizi rozhodnuto již před posledními duely, hrálo se tedy jen o třetí postupové místo, o které bojovaly tři celky. Břeclav si připsala na své konto body za dvě těsná vítězství a jednu remízu, díky čemuž se udržela na třetí příčce a i ona se podívá na závěrečný turnaj. Zlín skončil s osmi body na 4. příčce, o jeden bod uhrál Uherský Brod, beznadějně poslední bez jediné výhry skončily Boskovice.

Mladší žáci - divize Západ

Úhřetice a Hořovice A měly již jistotu postupu a o tom, kdo je doplní, se rozhodlo hned ve vzájemném souboji mezi Černošicemi a Kladnem. Černošice v něm potřebovaly zvítězit, aby si zachovaly naději, jenže to se jim nepovedlo a po remíze 6:6 si Čerti zajistili postup do další fáze, poté už jim nemuselo vadit, že zbylé dva zápasy prohráli.

Mladší žáci - divize Východ

I v divizi Východ kategorie mladších žáků byla situace stejné jako v předchozích divizích. Přerov po výsledcích 10:4, 6:6 a 2:10 uhájil třetí příčku před Boskovicemi, na které si udržel náskok pěti bodů, když si připsaly v posledních třech duelech stejný počet bodů. Uherský Brod si na závěr sezony, kterou končí se skóre 40:103, připsal tři porážky a je s pouhým bodem na poslední 5. příčce.

Starší žáci - divize Západ

Poslední hrací víkend základní části neměli starší žáci v divizi Západ už o co hrát, o postupujících bylo rozhodnuto a utkali se převážně s ženskými celky, které ve všech případech porazili. Jednalo se pro ně víceméně o přípravu na další fázi sezony. V jediném ryze chlapeckém souboji Čerti Kladno porazili jasně 6:0 Hořovice, čímž utvrdili první příčku v tabulce právě před svým soupeřem.

Starší žáci - divize Východ

Jelikož Břeclav do posledního turnaje nezískala ani bod, o postupujících bylo rozhodnuto předem, staly se jimi Zlín, Boskovice a Přerov. Hrálo se už tedy jen o krále střelců, kde se pořadí po posledním hracím víkendu zamíchalo. Tomáš Müller z celku Boskovic zaznamenal v posledních třech utkáních čtyři branky a pět asistencí, díky tomu se posunul na první příčku. O bod za ním zaostal Dominik Luža (21+5) ze Zlína a o další bod jeho týmový spoluhráč Lukáš Ošlejšek (12+13), který o prvenství přišel.