Beroun ovládl finálové klání a po sedmi letech slaví titul!

Beroun ovládl finálové klání a po sedmi letech slaví titul!

Zimní stadion v Chrudimi se stal hostitelem celého Final Four Stilmat extraligy 2017 a nedělní odpoledne patřilo samotnému vyvrcholení letošního ročníku této soutěže. Do finále se probojovaly týmy Berouna a Černošic a bylo na co se dívat!

Do první čtvrtiny nastoupil lépe tým Černošic a hned v úvodních minutách zvonily za berounským Michajlovem tyče. První gól však vstřelili právě berounští Medvědi. David Bernad v 5. minutě vyřešil přečíslení třech na jednoho individuální střelou a trefil přesně - 1:0. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a ani ne dvě minuty poté vyrovnal Václav Krudenc – 1:1. Černošice následně udávaly tempo hry a dostaly se i do vedení. Marek Loskot napřáhl v 9. minutě z poměrně velké dálky a povedlo se mu Michajlova překonat - 1:2. Dvě minuty se čekalo na berounskou odpověď. Ta přišla z hole Petra Šinágla, který si blafákem v samostatném úniku připsal první branku v dnešním utkání - 2:2.

Druhá čtvrtina nepřinesla tak útočný hokej, který jsme mohli sledovat v té první. Otěže zápasu nyní v rukách držel Beroun. První branku Medvědi vstřelili hned po minutě hry, kdy si Petr Šinágl dorážkou Kafkovy střely připsal druhý gól v utkání - 3:2. Beroun často držel kotouč na svých holích a Černošice se ke střelám dostávaly pouze zřídka. Medvědi měli jasně navrch a ve 24. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Petr Šinágl, který tak zkompletoval hattrick - 4:2. Černošice dostaly ve druhé části jedinou příležitost v podobě přesilové hry až v samotném závěru čtvrtiny a vteřinu před sirénou tuto možnost využil Ronald Wurm – 4:3.

Třetí část začala stejně jako ta předchozí, Beroun skóroval již po minutě hry z hole Tomáše Rubeše - 5:3. Vypadalo to, že Beroun již tento náskok nepustí, jenže ve 28. minutě proměnil trestné střílení Jiří Černoch a bylo to pouze o gól - 5:4. Netrvalo to ani celou minutu a bylo vyrovnáno. V samostatném úniku poslal puk přesně mezi brankářovy betony Marek Loskot – 5:5. Vyrovnaný stav však do konce třetí čtvrtiny nevydržel, v poslední minutě této části vrátil Medvědům vedení David Bernad – 6:5.

Závěrečná část patřila již pouze Medvědům z Berouna. Již v první minutě skóroval po Fialově přihrávce Jakub Petružálek - 7:5. Bylo ještě veseleji, ve 40. minutě se trefil podruhé Tomáš Rubeš - 8:5. Ani poslední pokusy o zvrat Černošicím nevyšly a když ve 43. minutě přidal na 9:5 Adam Přibyl, bylo rozhodnuto.

Mistrem letošního ročníků Stilmat extraligy v inline hokeji se stává tým IHC Berounští Medvědi. Stříbrné medaile si odnáší SK Černošice.

Ohlasy trenérů:

Martin Mecera (IHC Berounští Medvědi): ,,Chtěl bych složit poklonu týmu Černošic, protože hrál fantastický inline, ale my jsme v rozhodujících okamžicích zachovali chladnou hlavu a po sedmi letech čekání vrátili do Berouna titul."

Luděk Záhorský (SK Černošice): ,,Zaprvé bych chtěl pogratulovat Berounu k zisku poháru, vyhráli základní část a bohužel pro nás i finále. Úvod zápasu se nám povedl, byli jsme aktivní, několikrát jsme trefili brankovou konstrukci. Ve druhé čtvrtině začal Beroun tlačit, potom jsme dokázali vyrovnat na 5:5. Bohužel, nejspíš rozhodla chyba na konci třetí čtvrtiny a gól na 6:5. Následně jsme hráli vabank a dostali jsme další góly. Berounu gratuluji a děkuji svému týmu za super sezónu."