Druhým finalistou se staly Černošice, Nový Jičín končí třetí

Druhým finalistou se staly Černošice, Nový Jičín končí třetí

CHRUDIM - Již je rozhodnuto i o druhém finalistovi! Černošice udolaly v prvním semifinálovém utkání Nový Jičín 6:5, aby druhý zápas vyhrály jasným výsledkem 12:2 a doplnily tak Beroun v zítřejším finálovém utkání. Nový Jičín tedy nakonec končí v letošním ročníku Stilmat Extraligy na třetí příčce.

V úvodním semifinálovém souboji mezi Novým Jičínem a Černošicemi bylo k vidění pořádné drama. Úvodní, na góly skoupá, dvanáctiminutovka skončila díky trefě Ronalda Wurma ve dvanácté minutě při vedení Černošic, soupeř však ve druhém dějství skóre otočil ve svůj prospěch. Ani Nový Jičín se ale z náskoku příliš dlouho radovat nedokázal. Po dvou rychlých trefách Černocha a Loskota byli o krok vpředu znovu inline hokejisté z Černošic.

I ve druhé polovině utkání jsme na Zimním stadionu v Chrudimi sledovali tvrdou bitvu, ve které rozhodovala každá branka. Na straně Nového Jičína se dařilo zejména Ondřeji Sluštíkovi, jenž zatížil konto soupeře třemi vstřelenými brankami. Ani to však jeho celku k vítězství nepomohlo. Vedení 5:4 otočil soupeř díky gólům Ronalda Wurma a Pavla Mrni a dotáhl duel, i přes závěrečnou power-play soupeře, do konce výsledkem 6:5!

Jestli byl první zápas vyrovnaný, to se o odvetě tvrdit nedá. Druhé utkání vyšlo mnohem lépe Černošicím, které za finálovou účastí vykročily rázně hned od úvodního vhazování. Již na konci třetí minuty vedly Černošice po gólech Marka Loskota a Ronalda Wurma 2:0, první jmenovaný v průběhu druhé části dokonal hattrick a odpověděl tím na snížení Ondřeje Sluštíka. S hattrickem nezůstal pozadu ani Ronald Wurm, ještě do konce druhé čtvrtiny upravil na průběžných 7:1 Jiří Černoch.

Ani ve zbytku duelu k žádnému zázračnému obratu nedošlo. Brankostroj v podání Černošic nedokázal zastavit ani brankář Fendrich, ani střídající Kokeš. Duel nakonec skončil poměrem 12:2, nejvíce se k vítězství Černošic přispěl Marek Loskot, který se podílel hned na osmi z dvanácti branek svého týmu. Černošice tak postoupily do nedělního finále, kde se postaví týmu z Berouna!

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (trenér IHC Nový Jičín): „V první řadě chci Černošicím pogratulovat k postupu do finále. První zápas jsme drželi krok a dokonce vedli a věřím tomu, že kdybychom odskočili na dva góly, tak bychom zápas zvládli, ale nestalo se. Do druhého jsme nastupovali s tím, že musíme vyhrát, ale byli jsme příliš přemotivovaní a chtěli to rychle rozhodnout, ale Černošice jsou velmi silně hrající mužstvo.“

Luděk Záhorský (trenér SK Černošice): „První zápas byl velmi těžký, skóre celou dobu vyrovnané, potom jsme dokázali zúročit zkušenosti a přiklonilo se na naši stranu štěstí. U druhého utkání jsme čekali stejný průběh, lépe jsme do něj vstoupili, vytvořili si náskok a následně si ho již jen pohlídali. Zítra nás čeká ve finále velký boj, doufám, že bude zápas vyrovnaný a s dobrým výsledkem pro nás.“

Foto: Vladimír Škorpík.


17.06.2017 18:00| 2.Semifinále| Chrudim| 35 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Nový Jičín
12:2
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:02SK Černošice-1:0Ronald WurmVáclav Krudenc, Robin Malý
02:55SK Černošice-2:0Marek LoskotPavel Mrňa
08:04SK Černošice-3:0Marek LoskotRonald Wurm
10:41IHC Nový Jičín-3:1Ondřej SluštíkPavel Zedník
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:59SK Černošice-4:1Marek LoskotRobin Malý
17:18SK Černošice-5:1Ronald WurmPavel Mrňa
18:03SK Černošice-6:1Jiří ČernochVáclav Krudenc, Aleš Chamrád
19:20SK Černošice-7:1Ronald WurmMarek Loskot
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:58IHC Nový Jičín-7:2Robin GebauerOndřej Kovařčík, Ondřej Sluštík
30:49SK Černošice-8:2Marek Loskot
34:38SK Černošice-9:2Pavel MrňaMarek Loskot
35:20SK Černošice-10:2Ronald WurmMarek Loskot
35:39SK Černošice-11:2David SemJiří Černoch
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:17SK Černošice-12:2Ronald WurmMarek Loskot

Fotogalerie

Zobrazit fotografie