Bylo to otázkou času, kdy nám to padne, reaguje na vítězný zápas se Švýcarsku Würtherle

Bylo to otázkou času, kdy nám to padne, reaguje na vítězný zápas se Švýcarsku Würtherle

Byl to zcela odlišný boj než včerejší vzájemný duel. Češi byli aktivnější i důraznější. Měli puk převážně ve své moci a Švýcary nepustili vůbec do hry. O vítězství české reprezentace rozhodla jediná gólová situace, v níž se dokázal prosadit Pavel Würtherle. Ten měl po vítězství velkou radost, ale před finálovým duelem zůstává nohama při zemi.

Pavle, včerejší duel se Švýcarskem a dnešní byl z Vaší strany herně zcela odlišný, že?

My jsme dnes prohodili nějaké hráče. Řekli jsme si co zlepšit. Zatím co předchozí zápasy byly lehčí, tak Švýcaři už patřili mezi ty těžké soupeře. My jsme si po včerejšku řekli, co chceme hrát. Bylo to pak vidět i v zápase s Italy a dnes. Cílem bylo hrát hodně na puku, to se nám dařilo.  Hráli jsme to, co chtěli.

V první části jsme měli mnoho šancí, ale gól ne a ne padnout. Nebyli jste z toho už trochu frustrovaní?

To je inline hokej. Ty malé brány i ty tyče ubírají prostor a gólman je často velkej a když si sedá dolů, je to o to obtížnější. Ty tyče k tomu patří. Pro nás bylo důležité, že oni neměli žádnou šanci v první části. Bylo otázkou času, kdy nám to tam spadne, ale je to o chlup.

Výrazně jste zlepšili i hru v oslabení. Takže herně můžete být se svou hru spokojeni…

My jsme to oslabení hodně vyklekávali. Hodně času jsme byli i na puku. Sice se to občas se štěstím odrazilo k nám, ale o tom to je. A dnes nám gólman skvěle zachytal, po právu měl nulu.

Tvůj gól rozhodl. Vypadalo to jako nenápadná akce, ale skončila brankou. Dokážeš tu situaci popsat?

Já už to s klukama ve své lajně téměř 10 let. Jsme takhle dohodnutí, dávat to do tandemu, a když je ta šance přečíslit, tak jsme si po buly křikl, ať mi to hodí o manťák a pak už je to jeden na jednoho. Projít přes toho beka je o štěstí, ale povedlo a zaplať pánbůh to tam padlo.

Čeká vás toužebné finále. Chtěl byste radši USA, nebo Itálií?

Když budeme hrát tu svou hru, tak můžeme porazit všechny. Loni jsme takhle porazili Američany 3:0 a nedali jsme jím vůbec chytnout, a jestli tam bude Američan, nebo Ital, je to jedno. Musíme hrát to, co chceme.