Kolínský o střelecké smůle: Vyměnil jsem hůl, tak snad to pomůže

Kolínský o střelecké smůle: Vyměnil jsem hůl, tak snad to pomůže

Loni byl nejlepším střelcem českého týmu na mistrovství světa v inline hokeji. Letos však na na premiérovou trefu v kategorii nad 45 let stále čeká. V italském Meranu ani Bolzanu se zatím nemohl radovat ze vstřelené branky. Náladu si tak Karel Kolínsky zlepšil malinkozlepšil až v závěrečném duelu s Francií, kdy přihrál na gól Ivo Jindrákovi, což stačilo na konečnou remízu 3:3. Situaci ale bere s nadhledem.

Prvního bodu jste se dočkal až v závěrečném zápase základní skupiny. To jste asi sám nečekal že?
Rozhodně jsem měl jsem trošku jiné očekávání vzhledem k tomu, že jsem byl loni nejlepším střelcem týmu. Střílím docela dost, ale zatím se nemůžu výrazněji prosadit, ale mám nějaké nahrávky. Důležité je ale, že hrajeme jako tým a vyhráváme.

Spadla z vás úleva po asistenci?
Určitě ano. Každý potřebuje, aby si připsal bod, dostal se do pohody a cítil se dobře. Už je to lepší.

V zápase jste hyřil aktivitou a byl jste jedním z nejčastějších střelců. Šel jste proti Francouzům s tímto osobním cílem?
Snažím se. Vyměnil jsem hokejku, tak snad to pomůže do dalších zápasů (směje se). Doufám, že si nějaké důležitější góly nechám na finále. Důležité je, abychom vyhrávali jako tým.

Jak jste viděl vy poslední zápas ve skupině?
Až na pár výjimek, kdy jsme polevili, jsme se snažili s Francií hrát podle pokynů trenéra. Už v zápase jsme začali hrát inline. Myslím, že se nám vše podařilo. Sice remíza, zápas mohl být klidně vítězný.

Základní skupina je za vámi. Jak byste ji zhodnotil?
Ne, že bychom do ní šli s pokorou. S Němci to byla pohoda, i když to chvíli nevypadalo. Slováci hráli přesně to, co potřebovali. Hráli s námi nahoru a přehráli. V zápase Kanadou jsme se dostali do pohody. S Francií remíza mrzí, ale beru ji.

Na turnaji už jste hráli v obou halách. Co na ně říkáte?
V Bolzanu je lepší plocha. V Meranu hřiště více klouže a i na střídačce je prach. Člověk se musí v hlavě víc přeorientovat, že hříště více klouže a nemůže dělat rychlé změny pohybu.

Play-off budete hrát v Meranu, až případně finále v Bolzanu. To musí být pro vás dobrá zpráva, že?
Jojo určitě. Když si člověk zvykne na jednu plochu, tak hraje ve větší pohodě. Takže v tomhle směru je to určitě dobrá věc.

Čtvrtfinále budete hrát dvanáct hodin po zápase s Francií. Jaký bude program týmu ve večerních hodinách?
Proběhne nějaká večeře a s ní posezení. Nic asi rozebírat nebudeme. Víme, jak týmy hrají a na mistrovství už není slabšího soupeře. Na všechny se připravujeme stejně.

Zjišťovali jste si informace o čtvrtfinálovém soupeři?
Zatím ne. Nevíme, na mistrovství musíme přehrát každého a porazit všechny, jestli chceme obhájit zlato.