Na Francouze se musíme pořádně připravit, reaguje na čtvrtfinálového soupeře Plášek

Na Francouze se musíme pořádně připravit, reaguje na čtvrtfinálového soupeře Plášek

Po nevydařeném zápase se Švýcarskem, narazili ještě téhož dne čeští reprezentanti nad 38 let na domácí Italy. Chtěli si zlepšit chuť a navrátit ztracené sebevědomí po předchozí prohře. To se povedlo, ačkoliv se vítězství nerodilo lehce. To potvrzuje i reprezentační obránce Karel Plášek v následujícím po zápasovém rozhovoru.

Karle, Italové rozhodně nebyli snadný soupeř, že?

Od nás to bylo hodně nervózní. Začalo to tím, že jsme ráno prohráli se Švýcarskem a samozřejmě jsme tak tento zápas chtěli vyhrát. Samozřejmě se spekulovalo na koho bychom mohli narazit ve čtvrtfinále, ale nám to bylo jedno. My jsme chtěli vyhrát, a to se nám podařilo

Ale vítězství se rozhodně nerodilo lehce….

Ze začátku to od nás nebyl dobrý hokej, ale jak jsme dali na 3:2 tak už se nám hrálo dobře.

Nepřekvapila Vás důrazná a rychlá hra soupeře, který vás v první třetině občas přehrával?

My jsme tady hru Italů už viděli. Věděli jsme, že dobře bruslí a že mají i dobré přesilovky. My jsme už zde dostali dost gólů v oslabení, takže to musíme zlepšit do zítřka, sednout si, něco si k tomu říct. Já si myslím, že od rána jsme se přeci jen herně zlepšili a teď je nálada lepší. Musíme to čtvrtfinále nějak ubouchat.

Co jste si řekli po první periodě? Co jste chtěli ve své hře zlepšit?

Řekli jsme si, že zbytečně nahráváme, že to nemůže dávat do prázdné brány, protože s těmi lepšími týmy to prostě nejde.

Jeden z přelomových momentů byl Váš krásný gól na 2:2. Byla to plánovaná, nebo čistě náhodná akce?

Chtěl jsem zakončovat hned, ale gólman mi tam dobře vyjel a já bych to vystřelil pouze do něj. Tak jsem objel bránu, a pak už to bylo jednoduché.

Ve čtvrtfinále vás čeká Francie. Od toho souboje očekáváte?

Oni jsou výborný bruslaři. Takhle dobře, jako oni tady nikdo nebruslí a musíme se na ně pořádně připravit a budeme muset hrát více zezadu, protože když to otevřeme, tak nás přebruslí, a to nesmíme dopustit.