Příště se musíme tlačit více do brány, reaguje na porážku gólman Pavlíček

Příště se musíme tlačit více do brány, reaguje na porážku gólman Pavlíček

Hořkost porážky zažili čeští inline hokejisté v kategorii Masters na letošním mistrovství světa poprvé. Ve čtvrtém duelu základní skupiny totiž nestačili na houževnatý celek Švýcarska. Hráči s helvetským křížem na hrudi rozhodli v přesilových hrách a vyhráli 3:1. O tom, co je třeba zlepšit do příští zápasu se vyjádřila česká brankářská jednička Pavel Pavlíček.

Jak byste Pavle ze svého osobního pohledu zhodnotil dnešní duel?

Já jsem dnes chytal proti Švýcarům poprvé a rozhodly dvě chyby. Jednou mi to dali přes brankoviště, což by gólman asi měl mít. A podruhé se Švýcaři trefili opět z přesilové hry. Celkově vzato byly přesilovky soupeře rozhodující momentem.

V předchozích zápasech jste si moc nezachytal, ale dnes na vás šlo hodně střel, že?

Myslím si, že s výkonem soupeře roste výkon gólmana. Pro mě je rozhodně lepší chytat, když jsem pod nějakou palbou než například proti Australanům, kde jsem jen koukal a na puk si nesáhl.

V čem byla hra Švýcarů odlišná oproti hře předchozích soupeřů?

My jsme to dnes hráli moc „profesorsky“, hrajeme to pro diváky, aby se na to dalo dívat, a to je chyba.

V brankovišti jste se vždy v předchozích zápasech prostřídali s druhým gólmanem, ale dnes jste odchytal celý zápas vy. Jak to?

Tak oni to trošičku řídí trenéři. Rozhodují, kdo bude chytat. Bylo mi sděleno, že zápas začnu a pokud vydržím, mám tam zůstat, a tak jsem zůstal.

Co by chtělo do dalšího utkání, kdy se střetnete s Itálií zlepšit?

Chybí nám lepší koncovka, musíme více střílet. Je to totiž vidět. Když málo střílíme, tak nám jednoduše prostě scházejí góly. Musíme se více tlačit do brány a pálit na gólmana.

Postavíte se do brány i do večerního utkání?

Myslím si, že ano, ale je to na trenérech.