První porážka na turnaji. Celek Masters podlehl ve vyhrocené bitvě Švýcarům.

První porážka na turnaji. Celek Masters podlehl ve vyhrocené bitvě Švýcarům.

Čeští hokejisté v kategorii nad 38 let poprvé poznali hořkost porážky. Zápas se Švýcarskem přinesl mnoho vyloučení, které nakonec byly rozhodujícím faktorem. Švýcaři porazili Čechy 3:1 a připravili je tak o první body na turnaji.

Už od prvních vteřin bylo jasné, že Švýcaři budou těžším soupeřem než předchozí soupeři Čechů. Ofenzívně nabuzení hráči s helvétským křížem na hrudi, vstoupili do zápasu velmi aktivně. Ve 3. minutě měl na hokejce Goetschi první branku, ale z dorážky Pavlíčka nepřekonal. Vzápětí přišlo první vyloučení a toho Švýcarsko využilo, když se z brankoviště prosadil Imhof.  Soupeř Čechů posílal na českou bránu jednu střelu za druhou a Pavlíček měl za pár minut víc práce než za celé tři předchozí zápasy dohromady.

V 10. minutě to mohlo být už o dva góly, nicméně český brankář dokázal zneškodnit nebezpečnou ránu i přes zakrytý výhled.  To Čechy mírně nakoplo a následovala první česká hra v utkání. Tu Češi bleskurychle využili, kdy Schubert zužitkoval pas Würtherleho a dělovkou rozvlnil síť soupeře. Zápas byl hodně vyhrocený, docházelo k ostrým soubojům i menším potyčkám, a z toho pramenily další vyloučení. Jenže zatím Češi svou další početní výhodu nevyužili. Švýcaři ano. Minutu před koncem první části dokázal Lamprecht překonat českého gólmana a bylo to 2:1.

Na začátku druhé periody měl Balázs na hokejce vyrovnání, jenže z bezprostřední blízkosti Müllera nepřekonal. Od té chvíle se ale hra Čechů výrazně zlepšila. Švýcaři se zatáhli a čelili útočným nájezdům českého celku. Jenže výborně chytající gólman Švýcarska toho mistrům světa příliš nedovolil a naopak přicházely brejkové situace, v níž byl ale Pavlíček úspěšný.  Rozhodující moment přišel ve 34. minutě, kdy Češi hráli čtyřvteřinovou přesilovku 3 na 2 a poté delší 4:3. To ale využít nedokázali a v závěru při power-play zpečetil vítězství Švýcarů Neff.