Snadná výhra na úvod. Češi i přes výpadek vysoko porazili Němce

Snadná výhra na úvod. Češi i přes výpadek vysoko porazili Němce

Lepší zápas na úvod šampionátu si čeští inline hokejisté nemohli přát. V kategorii Veterans si s přehledem poradili s Německem. Nejslabšího soupeře skupiny B porazili na mistrovství světa v italském Moranu vysoko 13:4. Obránce Luděk Stehlík se jako jediný zapsal do všech statistik a připsal si hned tři body. O jeden víc zaznamenal čtyřgólový střelec Roman Kala.

Pohoda obhájců mistrovského titulu byla znát na každém metru. Českou inline hokejovou reprezentaci v kategorii Veterans nerozhodil ani krátký výpadek na začátku druhého poločasu, kdy se Němci díky dvěma slepeným zásahům dotáhli nečekaně na rozdíl jedné branky. „Mysleli jsme si, že už máme zápas rozehraný na vítězství. Museli jsme hrát znovu tak, jako na začátku. Naštěstí se nám podařilo vrátit zpět do tempa,“ řekl obránce Luděk Stehlík po zápase.

Češi se včas vzpamatovali a na rychlé zásahy Němců ihned zareagovali šňůrou sedmi gólů. Na dva z nich nahrál právě Stehlík. Sám se jednou zapsal i mezi střelce. V tu chvíli už byli Němci odevzdaní a v konci zápasu už působili rezignovaně. „Popravdě jsme něco podobného očekávali. Němci nikdy nepřijeli s nějak kvalitním týmem. Zápas s nimi byl pouze na rozehrání,“ konstatoval Stehlík „V momentě, kdy jsme dali šestý gól, tak ztratili zájem o hru. Navíc se na nich podepsala únava,“ dodal vzápětí.

Obrana nefungovala nejlépe

I přes výhru 13:4 se však nedařila českému týmu hra v defenzívě. Němci měli několik příležitostí a jen díky Hrachovinovi v prvním poločase a Kudělkovi v druhé půli dali pouze čtyři branky. Čeští gólmani zlikvidovali nejméně pět dalších gólových šancí soupeře. „Hráli jsme špatně. Po dojmem vedení jsme nebyli důslední dozadu, kde jsme kupili mnoho chyb a do příštích zápasů se musíme v tomhle směru zlepšit,“ přiznal Stehlík.

Němci navíc jednou uspěli i v přesilovce, kdy Hohenberger prostřelil bezmocného Hrachovinu. V průběhu zápasu navíc nevyužili ještě další dvě početní výhody, kdy se ocitl mezi potrestanými i Stehlík. Němečtí hráči se v duelu s Českem nechali vyloučit jednou a nechybělo mnoho k tomu, aby inkasovali. „V inline hokeji jsou přesilovky rozhodující. Nemůžeme si dovolit být vylučovaní. Možná i pod dojem toho, že jsme hráli se slabším soupeřem, tak jsme se víc faulovali. V příštích zápasech by se nám to mohlo ale vymstít,“ tušil ihned po zápase Stehlík.