V úvodním duelu Masters si Češi hladce poradili s Velkou Británií. Rozstříleli jí 19:1.

V úvodním duelu Masters si Češi hladce poradili s Velkou Británií. Rozstříleli jí 19:1.

Od prvního historického mistrovství světa veteránů, se Češi s Británií střetli už šestkrát a nastříleli ji celkem 103 gólů a naopak jen 27 inkasovali. Po dnešním duelu si mohou připsat dalších 19 zásahů. Velká Británie ani letos neměla na Čechy nárok.

O tom, kdo bude na hřišti dominovat, rozhodly už první minuty, během kterých nasázeli Češi soupeři hned čtyři góly v rozmezí šesti minut. Krátce na to sice Munro-Morris dokázal překonat Pavlíčka, ale byl to jediný zásah, který česká reprezentace soupeři povolila. Ve zbývající části periody Češi Brity drtili a přidali dalších sedm gólů, a tak o vítězi duelu rozhodla už první pasáž.

Do druhé části vstoupil český tým s Reném v brance, který nahradil chytajícího Pavlíčka. Na straně Britů se do brány postavil Morris místo střídajícího Coopera. Ale ani změna gólmanů hostům nepomohla. Morris se nestačil ani rozkoukat a už musel dvakrát v rozmezí necelé minuty tahat kotouč z brány. Následovala pasáž, v níž Češi zaokrouhlili své skóre na číslo 19! V samotném závěru mohl přidat další čestný gól Newberry, jenže René byl proti skvělým obranným zákrokem a během svého působení v brance udržel čisté konto.

Hráči Masters nicméně moc volna nemají. Ještě dnes je čeká o něco papírově těžší soupeř, a to Austrálie od 16:00. V zítřejším duelu je naopak od 14:30 čeká v italském Bolzanu Maďarsko