Čtvrtfinálové statistické okénko Stillmat extraligy inline hokeje

Čtvrtfinálové statistické okénko Stillmat extraligy inline hokeje

Čtvrtfinálové boje jsou za námi, postupující čtyřku známe! Tipnete si, kolik bylo uděleno trestů? Kolik branek padlo v přesilovkách a v oslabení? Vzpomenete si, čí faul byl odměněn trestným střílením? Že ne? Nevadí, my tu pro vás máme odpověď. (foto: Michal Toman)

Do Final Four postoupili favorité, tedy domácí týmy Černošic, Přerova, Berounských Medvědů a Nového Jičína. Právě poslední jmenovaný se musel o své místo porvat v prodlužení a stejně, jako v loňském čtvrtfinále, jsme tedy byli svědky rozhodnutí o postupujícím ve formě náhlé smrti.

V letošních čtvrtfinálových bojích se střelci činili. Diváci neviděli zápas, kde by na jedné či druhé straně padly méně, než čtyři branky, ačkoliv poslední duel v podání Nového Jičína s pražským Stormem měl namále. Celkem padlo devětadevadesát gólů, přičemž nejvíce se činili hráči Berounských Medvědů, kteří se za záda brankáře Hradce Králové trefili, v součtu obou utkání, hned dvacetkrát. Pozadu nezůstaly ani Černošice. Ty přes celek IHC Čerti Kladno postoupily díky devatenácti přesným zásahům. Čertům nepomohl ani nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu play-off Jakub Strnad. Naopak nejhorší střeleckou mušku měly ve vyřazovacích bojích týmy Hradce Králové a pražského Roller Stormu. Oba celky se za dva zápasy trefily shodně osmkrát.

Góly padaly jak při stejném počtu hráčů na palubovce, tak ale i v přesilovce a v oslabení. V početních výhodách se nejvíce dařilo Berounským Medvědům, kteří se v nich trefili hned pětkrát. Celkové číslo v kolonce branek při početní výhodě se vyšplhalo na 17. Naopak při početní nevýhodě soupeře lovili brankáři puk ze své sítě čtyřikrát.

Rozhodčí udělili celkem čtyřiašedesát trestů, při nichž si šli hráči odpočinout na standartní minutu a půl. Jedenkrát, a to hned v prvním duelu, sáhl sudí k trestu desetiminutovému. Byl jím ohodnocen Lukáš Cik za nesportovní chování v zápase Přerova s Olomoucí. V duelu Nového Jičína pak bylo také k vidění trestné střílení za zákrok Pavla Zedníka.