Nový Jičín rozhodl o svém postupu v extra prodloužení

Nový Jičín rozhodl o svém postupu v extra prodloužení

NOVÝ JIČÍN - Především díky dvěma posledním čtvrtinám úvodního duelu dokázali hosté z Prahy porazit Novojičínské poměrem 5:7. O to více se od domácích očekávalo v odvetném zápase, v němž si Nový Jičín vytvořil náskok dvou branek, který ještě zvládl navýšit ve čtvrtině třetí. Pražané naopak dlouho nemohli vstřelit kontaktní branku, a i díky tomu domácí srovnali sérii. V prodloužení, hraném na deset minut, potvrdili svůj postup do Final Four hráči Nového Jičína.

Vůbec nejvyrovnanější čtvrtfinálovou sérii Stilmat extraligy měli diváci možnost vidět v Novém Jičíně. Domácí hokejisté hrající v černobílých dresech vstupovali do dvojutkání v rolích favoritů, avšak první duel tomu vůbec nenasvědčoval. Druhý tým základní části působil laxně a neměl potřebnou střeleckou produktivitu, čehož Pražané využili a hned v páté minutě se dostali do dvoubrankového vedení. Domácí celek vedený Kamilem Gebauerem se vzchopil a dokázal ještě do konce první čtvrtiny vyrovnat. Druhou část opanovali Novojičíňané, což jim však možná v dalším průběhu utkání uškodilo. Po přesném zakončení Jana Zahradníčka a Daniela Plitky vedli domácí již 5:3, jenže v té chvíli úplně vypadli ze hry a iniciativu převzali trpěliví hosté. Pražany držel skvělý gólman Dominik Frodl, který v brankovišti čaroval a držel svůj tým nad vodou. V další části hry vzplanuly na obou stranách emoce, což v tuto chvíli hrálo do karet hostům, kteří nenápadně zásluhou Dostála a Klineckého vyrovnali. Rozdílovou branku pak vstřelil v čase 41:08 Zdeněk Petráš, když dělovkou vymetl horní roh Fendrichovy branky. Domácí se ještě snažili o vyrovnání, leč v samotném závěru inkasovali gól do prázdné brány.

Pražané tedy vstupovali do druhého utkání s psychologickou výhodou, zatímco černobílí byli pod výrazným tlakem. Ve druhém zápase však už od úvodu působili koncentrovaněji, disciplinovaněji a často zaměstnávali gólmana hostů. Rozhodujícím faktorem byly dvě branky v rychlém sledu za sebou, když se z dálky prosadil Robin Gebauer a po něm v brankovišti zaúřadoval Adam Flok. Domácí si v pohodě drželi dvoubrankové vedení a často měli k dispozici přesilové hry. V jedné z nich se v 25. minutě prosadil Michael Chvostek, který zvýšil náskok už na tři góly. Hosté ještě zkusili závěrečný nápor, Petrášovi se dokonce podařilo i vsítit branku, k žádné změně to však nevedlo a bylo jisté, že o vítězi rozhodne až třetí zápas hraný na 10 minut s pravidlem náhlé smrti. Oba celky vstoupily do prodloužení opatrně. Pak se však z obranného pásma rozjel Ondřej Sluštík, našel si střeleckou pozici a přesnou dělovkou rozhodl o postupu na závěrečný turnaj Final four.

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (Nový Jičín): V prvním duelu jsme hráli pouze do poloviny, pak jsme se přestali hýbat a soupeř to potrestal. Nemyslím si, že by byli lepší, ale zbytečně jsme polevili. Ve druhém zápase už jsme hráli mnohem lépe, přistoupili jsme k tomu zodpovědně, protože jsme věděli, že musíme vyhrát. Vypracovali jsme si vedení a už nám jen zbývalo to kontrolovat. V prodloužení jsme nic neměnili, chtěli jsme potvrdit, že jsme na ledě lepší a naštěstí jsme vstřelili ten kýžený rozhodující gól.

Pavel Würtherle (Roller Storm Praha): První zápas jsme hráli to, co jsme chtěli, což se nám vyplatilo. Na startu druhého utkání se nám bohužel nepodařilo vstřelit góly, což byla škoda, soupeř nám utekl a zkoušeli jsme to ještě dorovnat, ale ke konci už jsme věděli, že rozhodne prodloužení. Tam už je to hodně o štěstí, v podstatě se hraje kdo s koho.  Chtěli jsme začít ze zabezpečené obrany s protiútoky a bohužel nám to poté nevyšlo. Když máme navíc takové velké množství vyloučených hráčů, tak už je to potom těžké. Hráči nebyli v takovém tempu. Měli jsme odhodlání jít dál, ale bohužel se to nepodařilo.


Fotogalerie

Zobrazit fotografie