Berounští medvědi potvrdili roli favorita a pokračují v boji o titul!

Berounští medvědi potvrdili roli favorita a pokračují v boji o titul!

PRAHA 11 - Úvodní duel začali lépe hosté z Hradce Králové, kteří první čtvrtinu vyhráli. Následně však Beroun potvrdil roli favorita a nejlepšího celku základní části a po závěrečném hvizdu oslavil výhru 9:4. Druhé vzájemné utkání bylo rovněž v režii Medvědů, kteří ve druhé čtvrtině navýšili náskok o čtyři branky a díky výhře 11:4 se radovali z vítězství i podruhé. Po Černošicích tedy známé druhého účastníka Final Four. (Foto: Michal Toman)

Do čtvrtfinále šel v roli favorita jednoznačně Beroun, který ovládl základní část Stilmat extraligy. Do prvního zápasu série ovšem vstoupili lépe inline hokejisté Hradce Králové. Tomáš Půlpán dostal v početní výhodě na brankovišti křižnou přihrávku a střelou mezi betony Michajlova otevřel skóre utkání. O chvilku později bylo ovšem vyrovnáno, když se na polovině hřiště zmocnil kotouče David Bernad a svůj samostatný únik proměnil.

Medvědi měli následně několik vyložených šancí na vyrovnání, nastřelili dokonce tyč, jenže do vedení se dostali opět Královehradečtí. Aleš Půlpán dostal v přečíslení dvou proti jednomu na levé straně dobrý pas a nekompromisně poslal puk pod víko Michajlovy klece.

Ve druhé čtvrtině ale domácí borci zlepšili koncovku a skóre zápasu třemi brankami otočili. 22 sekund po začátku vyrovnal po výborně sehrané akci Martin Tvrzník a pak přišly na straně Medvědů dvě využité přesilovky. V té první nejprve Petr Šinágl vymetl z levého kruhu vzdálenější šibenici a druhou proměnil dorážkou z brankoviště Jakub Bernad.

Krátce po začátku třetího dějství dokázali hosté odpovědět, když Michajlova z levé strany propálil Jakub Novák. Pak už měl ale práci jen gólman Hradce. Ve 30. minutě se Šinágl výborně protáhl před Mahdala po pravé straně, ale hostující brankář měl lapačku připravenou.

Těsně před koncem předposlední dvanáctiminutovky ovšem maskovaný muž v brance hostů přeci jen kapituloval. A znovu to bylo v hradeckém oslabení. Jakub Bernad zkusil na Mahdala nahodit puk z nulového úhlu a hradecký gólman propustil puk až za svoje záda.

Do poslední periody vstupovali Berounští s dvougólovým náskokem, který ještě navýšili. Střeleckou hitparádu domácích odstartoval ve 40. minutě David Bernad, jenž napřáhl mezi kruhy a trefil se přesně pod horní víko. A ani ne minutu nato poslal gólmana Mahdala na střídačku Martin Tvrzník, který bleskovým zakončením upravoval na 7:3.

O chvíli později měli Medvědi další přesilovou hru a ukázali, že při hře s jedním mužem navíc hrát umějí. Tentokrát využil dobrou Kafkovu přihrávku Tomáš Rubeš a poslal puk do sítě hostů. Devátou branku Berouna přidal Martin Fiala, kterému připravil dorážku do odkryté klece v přečíslení dvou proti jednomu skvělým pasem Petružálek.

Těsně před závěrečnou sirénou se sice dokázali ještě prosadit Královehradečtí, když propálil Michajlova Marek Voženílek, jenže na větší drama už čas nezbyl, a tak šel do druhého zápasu s mečbolem v zádech favorizovaný Beroun.

I do druhého čtvrtfinálového zápasu vstoupili lépe hosté. Lukáš Novák dostal dobrou přihrávku na levém kruhu a střelou zápěstím vymetl vzdálenější šibenici. Pak ale převzali iniciativu domácí borci a po několika neproměněných šancích dokázali vývoj utkání bleskurychle otočit.

Nejprve ujeli Šinágl s Davidem Bernadem do přečíslení dvou proti jednomu. První jmenovaný našel pěknou žabičkou na pravé straně druhého a ten parádní ranou vymetl horní patra Mahdalovy klece. A ani ne minutu nato využil Jakub Bernad výborný pas od Petružálka a překonal gólmana Hradce podruhé.

Těsně před koncem první dvanáctiminutovky bylo ale opět vyrovnáno, když se Lukáš Novák na středu hřiště uvolnil po skvělé individuální akci a našel před brankou úplně volného Lukáše Nedvídka, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Michajlova.

Ve druhé části ovšem Medvědi rozhodli o svém vítězství, protože se dokázali prosadit hned čtyřikrát. Vše započal dobrou střelou z pravého kruhu David Bernad, na něhož navázali úspěšnou dorážkou Martin Fiala a pohotovou střelou zápěstím Jakub Bernad. Těsně před koncem dějství pak zvyšoval na 6:2 Petr Šinágl, jenž se prosmýkl po dobré přihrávce Kafky až před Mahdala, kterého poslal na střídačku střelou pod horní tyč.

A Berounští pokračovali ve střelecké hitparádě dál. Ve třetí čtvrtině vedli už o šest branek, když se v oslabení prosadil Jakub Bernad a Tomáš Rubeš o chvilku později doklepl do odkryté klece výbornou přihrávku od Šinágla. Krátce před přestávkou dokázali využít početní výhodu hosté, Lukáš Nedvídek propálil z pravého kruhu z první Michajlova po skvělém pasu Čápa, ale o postupujícím do Final Four bylo skoro jasno.

I poslední dějství začali lépe domácí inline hokejisté. Martin Fiala zakončil do prázdné branky dobrou útočnou akci domácích a přidal už devátou branku Berouna. Čtvrtou trefou Královehradeckých sice odpověděl Jakub Novák, ale Medvědi byli při chuti a přidali ještě dva góly.

A obě trefy byly z hole domácího kapitána Petra Kafky. Ten nejprve dostal puk do sítě po dobré práci Petružálka a nakonec uzavřel gólový účet, když z levého kruhu doklepl kotouč za Vichova záda. Beroun tak vyhrál ve čtvrtfinálové sérii 2:0 na zápasy a zahraje si Final Four.

Ohlasy po čtvrtfinále:

Petr Kafka (IHC Berounští Medvědi): „Hradec byl hodně nepříjemný soupeř. Přijeli hlavně bránit, protože asi věděli, že s námi hrát nahoru dolu nemůžou. V obou zápasech jsme prohrávali, ale hráli jsme trpělivě a dokázali jsme pokaždé vývoj zápasu otočit. Bylo taky dobré, že se nás sešlo hodně a mohli jsme hrát aktivněji v napadání. Teď jedeme na Final Four zabojovat o finále.“

Zdeněk Karlík (ILHK Hradec Králové): „Z naší strany to bylo asi maximum. Víc jsme zahrát nedokázali. Začátky zápasů jsme zvládali a hráli jsme s Berounem vyrovnanou partii. Potom jsme ale v obou zápasech obdrželi dva nebo tři slepené góly a to se proti takovému soupeři, jakým Beroun je, těžko dohání. Můžeme Medvědům jen pogratulovat a popřát jim, aby se po letech nezdarů konečně dostali k titulu.“


Fotogalerie

Zobrazit fotografie