Černošice jsou prvním účastníkem Final Four

Černošice jsou prvním účastníkem Final Four

ČERNOŠICE - Marek Loskot, to je nejen nejproduktivnější hráč Černošic, ale také strůjce prvního čtvrtfinálového vítězství nad Kladnem. Díky jeho čtyřem brankám udělaly Černošice důležitý krok k Final Four. V následném klání již domácí hráči měli komfortní náskok, avšak Kladenští nic nevzdali a v závěru zápasu se pokusili výsledek zdramatizovat. Vyrovnat sérii však nedokázali a padli i ve druhém utkání, tentokráte poměrem 9:12. (Foto: Tomáš Paulík)

Čtvrtfinálové série mezi Černošicemi a Kladnem začala z obou stran hodně opatrně. Brankáři si museli na první zákroky několik minut počkat, postupem času se však hra zlepšovala a nakonec v první části padly i góly. Jako první se prosadil kladenský Jakub Strnad, který se uvolnil a poslal kotouč k levé tyči. Domácím ovšem stačilo jen šestnáct sekund, aby skóre otočili. Nejdříve pálil přesně z první Jiří Loskot, následně mířil do levého horního rohu Václav Krudenc.

Černošice si povedený závěr první části přenesly i do druhého dějství, kdy po necelé minutě hry navýšil vedení Marek Loskot. O chvilku později mohl být rozdíl mezi oběma týmy zase jen jednobrankový, Brém ale z dobré pozice mířil pouze do brankové konstrukce. Kladno se však přece jen dočkalo, kdy v samostatném úniku skóroval Jakub Strnad.

Stejný scénář se ještě jednou opakoval. Po trochu šťastné trefě Marka Loskota znovu snížil z blízka Jakub Strnad, který zároveň dovršil hattrick. Když se nepodařilo překonat Karlíka po křižné přihrávce Wurmovi, vzal to na sebe Marek Loskot a nenápadnou střelou poslal puk do sítě, díky čemuž se stal druhým hráčem se vstřeleným hattrickem v zápase.

Tři góly černošickému kapitánovi nestačily, a tak se velmi rychle dočkal ještě čtvrté trefy. V oslabení si Marek Loskot najel za obranu, dostal kotouč od Růžičky a nadvakrát překonal Karlíka. Za necelou minutu mohl slavit i Jiří Loskot, jeho pokus ovšem zastavila tyčka. Branková konstrukce následně zvonila po střelách Chamráda, Strnada nebo Krudence, a tak se dalším úspěšným střelcem stal až Jan Kvapil na startu poslední čtvrtiny.

Poslední slovo však měli domácí, kdy si Ronald Wurm počkal za obranou a po přesné přihávce si nabruslil až před branku a parádní kličkou překonal bezmocného Karlíka. V závěru mohl ještě pojistit vítězství domácích Mrňa, jenže podobně jako jeho spoluhráči ve třetí části mířil jen do tyčky.

Druhé utkání začalo gólově mnohem dříve, už ve 3. minutě v přečíslení dvou proti jednomu nahrál Marek Loskot Ronaldu Wurmovi, který se proti přesouvajícímu se brankáři nemýlil. Černošice nadále pokračovaly v aktivitě a nakonec byli odměněni další trefou. Podobné přečíslení jako před malou chvíli zvládl Václav Krudenc. O snížení se ještě v první části mohl postarat Strnad, jenže mířil jen do tyčky.

Domácí se znovu prosadili po pouhých šesti sekundách druhé periody, kdy Černoch vyhrál buly pro Václava Krudence, který projel až před branku a po rychlé kličce poslal kotouč pod břevno. První polovina duelu byla ze strany Černošic hodně povedená, což dokazuje i čtvrtý gól, kdy Černoch sice v úniku neuspěl, z dorážky se však prosadil Aleš Chamrád.

Následně využil přesilovou hru Jakub Strnad, na což za necelou minutu odpověděl Václav Krudenc po samostatné akci. Jen čtrnáct sekund pak stačilo Jakubu Strnadovi, aby se prosadil podruhé, a znovu tak snížil. O chvilku později se však zase ukázali Černošice, když po střele Wurma doklepl kotouč do odkryté klece Marek Loskot.

V poslední minutě druhé dvanáctiminutovky se ještě prosadil proti ležícímu Langrovi Michal Plichta. Třetí dějství jasně ovládli domácí, během necelých pěti minut se totiž prosadili hned čtyřikrát a najednou nad soupeřem vedli rozdílem sedmi branek. Postupně se do branky Černého trefovali Pavel Mrňa, Martin Růžička, znovu Pavel Mrňa a povedený úsek zápasu završil Ronald Wurm ranou mezi brankářovy betony.

Následně však Černošice trochu polevily a Kladno rozjelo stíhací jízdu. Ještě před přestávkou mířil přesně do odkryté klece Jan Kvapil, na kterého navázal z mezikruží Tomáš Brém. V úvodu čtvrté čtvrtiny se trefil i Jakub Strnad a rázem to bylo jen o čtyři góly. Sérii kladenských branek sice přerušil Ronald Wurm, rozhodně však soupeře nezastavil.

Čerti totiž nechtěli odejít ze čtvrtfinále bez boje a po rychlých trefách Petra Patyka a Jakuba Strnada se povedenou tečí prosadil i Adam Kubík. Rázem tak hosté ztráceli jen dvě trefy a mohlo to být ještě dramatičtější. Dvě a půl minuty před koncem se totiž do velké příležitosti dostal Plichta, ale nastřelil tyčku. V poslední minutě zkusilo Kladno hru bez brankáře, ve které se však k puku dostal Sem, který ještě nahrál Václavu Krudencovi, a ten ranou do prázdné klece pojistil postup Černošic.

Ohlasy po čtvrtfinále:

Ronald Wurm (SK Černošice): „Myslím si, že jsme měli štěstí, že jsme narazili na Kladno a nemuseli jsme se o postup prát třeba s Olomoucí nebo těžšími soupeři. Čtvrtfinále jsme zvládli bez větších problémů, i když ve druhém utkání jsme si to v závěru zbytečně zkomplikovali.“

Jakub Strnad (IHC Čerti Kladno): „Černošice byly favoritem, takže potvrdily tuhle roli. My jsme sem přijeli zabojovat a zkusit překvapit, což se nám nepodařilo, ale určitě jsme byli důstojným soupeřem a nezklamali jsme.“

Fotogalerie

Zobrazit fotografie