Stilmat extraliga jde do čtvrtfinále!

Stilmat extraliga jde do čtvrtfinále!

Osmifinálové série jsou již minulostí a plynule se tak přesouváme do čtvrtfinále nejvyšší soutěže. Nejlepších osm týmů se v sobotu utká o umístění ve Final Four Stilmat extraligy, pojďme si tedy shrnout, co nás čeká.

Z osmifinálových střetnutí, která se odehrála minulý víkend, postoupili do dalších bojů play-off Olomouc, Kladno, Hradec Králové a Roller Storm Praha. Do čtvrtfinále se tedy již zapojí i první čtyřka základní části, a sice Berounští Medvědi, Nový Jičín, Černošice a Night Birds Přerov. Všechny celky, které se umístily do čtvrtého místa, odehrají svoje čtvrtfinálové zápasy doma, snad jen s drobnou výjimkou v případě Berounských Medvědů. Ti se budou muset spokojit s „azylem“ v Praze 11.

Sobotní program začíná ve 14:00, kdy se rozehrají tři utkání. Night Birds Přerov doma čeká nelehký zápas s Olomoucí. Ta si v osmifinále poměrně s přehledem poradila s Uherským Brodem, kterému v prvním utkání nasázela dokonce 17 branek. Tyto týmy se spolu utkaly v samotném závěru základní části. Tehdy se radovali Přerovští, kteří svého soupeře udolali výsledkem 6:4 a brali všechny tři body. 

Druhý zápas se dvě hodiny po poledni odehraje v Černošicích. Domácí SK čeká souboj s kladenskými Čerty, což znamená souboj třetího s šestým týmem základní části. Černošice budou jistě spoléhat i na nejproduktivnějšího hráče základní části Marka Loskota, jenž si v jedenácti zápasech připsal 61 bodů (35 + 26). Jak napovídá vzájemný zápas, který tyto týmy v základní části odehrály, tak by o branky mohlo být postaráno. Tehdy byly úspěšnější Černošice, jež po dvaadvacetigólové přestřelce zvítězily 15:7.

Třetím duelem, začínajícím ve stejný čas, pak je zápas Berouna s Hradcem Králové. Favoritem jsou bezesporu Středočeši, kteří základní část s velkým přehledem vyhráli, devátý Hradec se však jistě pokusí svého soupeře potrápit. I tyto celky se potkaly ve svém posledním zápase základní části a zápas to byl úspěšnější pro Beroun, který zvítězil výsledkem 15:6.

Poslední ze čtyř čtvrtfinálových zápasů bude zahájen v 16:00. Střetne se v něm Nový Jičín s pražským Roller Stormem. I zde je o papírového favorita postaráno. Nový Jičín předváděl v základní části poměrně konstantní výkony, které mu nakonec vynesly druhou příčku. Roller Storm oproti tomu získal o devět bodů než jeho soupeř a skončil sedmý. Nový Jičín se navíc radoval i ve vzájemném duelu, který vyhrál poměrem 9:6. Je však jasné, že v play-off je vše zapomenuto a začíná se od nuly.

Druhé zápasy sérií začínají v 17:00, respektive 18:30. Čtvrtfinále se opět hraje na dva zápasy a nezbývá tak než dodat, že již není na co čekat. Týmy, které budou tuto sobotu úspěšné, si vybojují svoji místenku v letošním Final Four a budou se tak moci poprat o titul mistra Stilmat extraligy. 

DatumČasKoloDomácí
10.06.201714:00ČtvrtfináleIHC Night Birds PřerovIHC Tempish Olomouc-:-
10.06.201714:00ČtvrtfináleSK ČernošiceIHC Čerti Kladno-:-
10.06.201714:00ČtvrtfináleIHC Berounští MedvědiILHK Hradec Králové-:-
10.06.201716:00ČtvrtfináleIHC Nový JičínIHC Roller Storm Praha-:-
10.06.201717:00ČtvrtfináleIHC Night Birds PřerovIHC Tempish Olomouc-:-
10.06.201717:00ČtvrtfináleSK ČernošiceIHC Čerti Kladno-:-
10.06.201717:00ČtvrtfináleIHC Berounští MedvědiILHK Hradec Králové-:-
10.06.201718:30ČtvrtfináleIHC Nový JičínIHC Roller Storm Praha-:-

Foto: Kara Martinková.