Víkend přinesl jen dva zápasy juniorů, výhru slavili Zlín a Nový Jičín

Víkend přinesl jen dva zápasy juniorů, výhru slavili Zlín a Nový Jičín

Polovina juniorských týmů měla během uplynulého víkendu volno, hrálo se jen na hřišti Nového Jičína, který nejdříve přivítal Zlín a následně změřil síly s Uherským Brodem. Z vítězství se nakonec radoval Zlín a Nový Jičín, a tak všechny tři celky dostaly na stejný počet bodů, Zlín má však o dva odehraná utkání méně.

První utkání začali lépe Zlínští, kteří se po gólech Karafiáta a Pröschla dostali do dvoubrankového vedení. To však ještě v první části zmenšil Lukáš Kaukič. Ve druhém dějství navíc srovnal Matiaško, a ke třem bodům tak měla stejně blízko obě mužstva. Šťastnější nakonec byli hosté, kterým vrátil náskok Klauda, a protože se Nový Jičín už neprosadil, Zlín si připsal těsnou výhru.

Ve druhém duelu nastoupil Nový Jičín proti Uherskému Brodu a bylo z toho pořádné drama. Oba celky se přetahovali o vedení, dvakrát drželi těsný náskok domácí, dvakrát byli blíže k výhře i hosté. Hektický závěr se nakonec vydařil lépe novojičínským hokejistům, kteří sice ještě tři minuty před koncem o gól prohrávali, nakonec však skóre otočili a dovedli utkání do vítězného konce.

Novému Jičínu pomohl výraznou měrou Lukáš Kaukič, který se podílel na šesti ze sedmi branek svého týmu, díky čemuž se posunul na třetí místo produktivity. První příčku drží stále uherskobrodský Jan Mikulec, který si v nedělním utkání stihl připsat čtyři bod.

04.06.201710:004IHC Nový JičínIHC Devils Zlín2:3
04.06.201712:005IHC Nový JičínIHC Uherský Brod7:5