Play-off je za dveřmi! První tři osmifinále se budou hrát už v sobotu, čtvrté pak v neděli

Play-off je za dveřmi! První tři osmifinále se budou hrát už v sobotu, čtvrté pak v neděli

Základní část určila čtveřici týmů, které si zajistily postup rovnou do čtvrtfinále. Zbytek celků se pak o zbývající čtyři místa utkají v osmifinále. To se bude hrát na dva vítězné zápasy, celý program je naplánován na blížící se víkend. O postup budou mezi sebou bojovat Olomouc a Uherský Brod, Kladno a Boskovice, Storm a Brno a poslední dvojicí je Zlín a Hradec Králové.

IHC Tempish Olomouc – IHC Uherský Brod

Zřejmě nejlepší výchozí pozici před osmifinále má Olomouc, která až do posledního kola bojovala o přímý postup mezi osm nejlepších. Olomouckým hráčům to ale nevyšlo, a tak se střetnou s Uherským Brodem. Tomu se základní část vůbec nevydařila a skončil poslední s pouhými sedmi body. Vzájemný souboj obou soupeřů také vyznívá pro Hanáky, kteří si se svým sokem poradili bez větších problémů 13:7. Na výhře se nejvíce podíleli Lukáš Cik a David Roupec, oba si připsali osm kanadských bodů.

03.06.201710:001IHC Tempish OlomoucIHC Uherský Brod-:-
03.06.201712:002IHC Tempish OlomoucIHC Uherský Brod-:-

IHC Čerti Kladno – HC Boskovice

V lepším rozpoložení půjdou do této osmifinálové série Kladenští, kteří měli vyrovnanou základní část, ve které pětkrát vyhráli a šestkrát prohráli. Díky tomu se umístili na šestém místě. Soupeřem jim budou jedenácté Boskovice. Ty lehce vylepšily svoji premiérovou sezónu v extralize, kdy skončily poslední, a letos se dokázaly posunout o jednu příčku výše. Mírným favoritem by opět měli být domácí, Čerti totiž hned v úvodním duelu sezóny Boskovice přehráli 8:3.

03.06.201714:001IHC Čerti KladnoHC Boskovice-:-
03.06.201717:002IHC Čerti KladnoHC Boskovice-:-

IHC Roller Storm Praha – MIssion Roller Brno

Oba soupeři v této sérii podávali v základní části nevyrovnané výkony, Storm dokázal porazit silné Černošice a vyzrál i na Olomouc, naopak trochu překvapivě prohrál se Zlínem nebo Kladnem. Podobně na tom bylo i Brno, to si totiž poradilo s Olomoucí a Přerovem, ale podlehlo po prodloužení poslednímu Uherskému Brodu. Ani vzájemný duel z dlouhodobější části sezóny nenapovídá, kdo by měl mít blíže k postupu. Vyrovnaný zápas na hřišti Stormu totiž došel až do prodloužení, ve kterém byli šťastnější domácí.

04.06.201712:001IHC Roller Storm PrahaMission Roller Brno-:-
04.06.201715:002IHC Roller Storm PrahaMission Roller Brno-:-

IHC Devils Zlín – ILHK Hradec Králové

Jen lepší vzájemné utkání určilo, že se tato série bude hrát ve Zlíně. Hradec Králové svému soupeři v základní části podlehl o dva góly, a tak o postup do čtvrtfinále bude muset bojovat na venkovním hřišti. Východočeši potrápili Černošice, porazili Kladno nebo Storm, podlehli však poslednímu Uherskému Brodu i předposledním Boskovicím. Podobně na tom byli i Zlínští, kteří Boskovice přetlačili až v prodloužení a Uherskému Brodu dokonce v prodloužení podlehli. Těžko tedy odhadovat, který z týmů bude mít v této sérii navrch.

03.06.201714:001IHC Devils ZlínILHK Hradec Králové-:-
03.06.201717:002IHC Devils ZlínILHK Hradec Králové-:-
Osmifinále se hraje na dvě vítězná utkání s tím, že v případě, že po dvou odehraných duelech bude stav 1:1, hrát se bude desetiminutové prodloužení. To však bude vedené jako nový zápas, a tak všechny udělené tresty ve druhém utkání (kromě disciplinárních trestů) končí. Nepřenáší se tak do rozhodujícího prodloužení.