Tři čtvrtiny se Beroun přetahoval s Hradcem Králové, pak ale rozjel kanonádu

Tři čtvrtiny se Beroun přetahoval s Hradcem Králové, pak ale rozjel kanonádu

S jistotou celkového vítězství v základní části nastoupil Beroun do posledního zápasu proti Hradci Králové. Šestatřicet minut se hrál téměř vyrovnaný hokej a Východočeši dokonce i vedli, do poslední části však vstupovali s jednobrankovou ztrátou. Medvědi nakonec nenechali nic náhodě a osmi góly během necelých devíti minut pojistili tři body.

Utkání sice Beroun načal velmi dobře, když v přesilové hře pálil přesně Tomáš Rubeš, poměrně rychle se však hosté dočkali srovnání. Filip Kuťák si najel mezi kruhy a svižnou ranou prostřelil Kolingera, kterému puk propadl mezi rukou a tělem. Ještě do konce první části se Hradci Králové podařilo skóre otočit, Aleš Půlpán přebruslil soupeře a v přečíslení to vzal na sebe. A vyplatilo se.

Netrvalo ovšem dlouho a Medvědi si vzali vedení zpět. Nejdříve našel Mantese Jakuba Petružálka, který z dobré pozice dokázal prostřelit Mahdala. O chvilku později využil spolupráci dvou bratrů David Bernad a povedenou ranou o vzdálenější tyč rozvlnil síť. Po necelé minutě se ještě trefil Luca Rigoni a domácí vedli už o dva góly.

Královéhradečtí se nevzdali a velmi rychle dokázali snížit. Aleš Půlpán vypracoval dobrou pozici pro Filipa Kuťáka, který z mezikruží mířil přesně do horního rohu berounské klece. Hostům se nakonec podařilo i vyrovnat. Lukáš Nedvídek mohl nahrávat, ale vypálil sám a udělal dobře, protože Kolinger na puk nedosáhl.

Když se během třiatřiceti sekund prosadili Lukáš Popela a Petr Kafka, zdálo se, že Hradci Králové došli síly a Beroun bude své vedení už jen navyšovat. Opak byl však alespoň pro třetí dějství pravdou. Po střele Aleše Půlpána doklepl volný kotouč do sítě Robin Netušil.

Na další přesnou střelu Petra Kafky odpověděl Robin Netušil po nahození zpoza klece, a tak před poslední dvanáctiminutovkou vedli domácí jen o jednu branku. Medvědi nechtěli protahovat trápení, a tak výrazně zvýšili aktivitu a Hradec Králové rozstříleli.

V 38. minutě se mezi kruhy dostal Radek Pavlata, který bez velkých problémů rozvlnil síť. Ve stejné minutě nahrál Tvrzník Jakubu Petružálkovi a ten nikým nechráněný se nemýlil. Následně mohl hosty ještě vrátit do hry Kuťák, jenže nařízený samostatný nájezd neproměnil.

Závěrečné minuty duelu byly zcela v režii domácích a nic na tom nezměnilo ani střídání královéhradeckých brankářů po přesně trefě Martina Tvrzníka. Vavřina se na hřišti neohřál ani dvě minuty a musel lovit puk ze sítě po povedené střele Lukáše Popely.

Následně se ještě trefil dvakrát Petr Kafka, jeden gól přidal ještě Radek Pavlata a gólový účet uzavřel Lukáš Popela. Beroun s jistou výhrou v zádech si v poslední minutě vyzkoušel hru bez brankáře, další branku už nikdo nepřidal, nezměnilo to ovšem nic na vysokém vítězství domácích.

Martin Mecera (IHC Berounští Medvědi): „Příprava na play-off se nám vůbec nevydařila. Přestože výsledek vypadá jednoznačně, tři čtvrtiny jsme nehráli to, co si představujeme. Musíme se zlepšit, abychom nemuseli dobré výsledky dohánět někde až na koncích zápasů.“

Jiří Novák (ILHK Hradec Králové): „Soupeř byl lepší, ale nám se dařilo většinu utkání držet krok. Asi jsme trochu doplatili na to, že máme jen jednoho gólmana, druhý brankář je spíše jen na doplnění při tréninku. V závěru už pak nebylo o co hrát, s celým dnem jsem ale spokojený a už se těšíme na play-off.“


27.05.2017 18:00| 11.kolo| Praha 11| 27 diváků
IHC Berounští Medvědi
IHC Berounští Medvědi
ILHK Hradec Králové
15:6
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Hornáček, Jan Jaroš

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:35IHC Berounští MedvědiPPG1:0Tomáš RubešPetr Kafka
06:50ILHK Hradec Králové-1:1Filip Kuťák
10:35ILHK Hradec Králové-1:2Aleš Půlpán
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:51IHC Berounští Medvědi-2:2Jakub PetružálekClaudio Mantese
14:45IHC Berounští Medvědi-3:2Jakub BernadDavid Bernad
15:37IHC Berounští Medvědi-4:2Luca RigoniJakub Bernad
17:53ILHK Hradec Králové-4:3Filip KuťákAleš Půlpán
19:46ILHK Hradec Králové-4:4Lukáš Nedvídek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:27IHC Berounští Medvědi-5:4Lukáš PopelaDavid Bernad, Jakub Petružálek
31:00IHC Berounští Medvědi-6:4Petr KafkaMartin Tvrzník
34:10ILHK Hradec Králové-6:5Robin NetušilAleš Půlpán, Lukáš Nedvídek
35:07IHC Berounští Medvědi-7:5Petr KafkaJakub Bernad
35:30ILHK Hradec Králové-7:6Robin NetušilAleš Půlpán
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:26IHC Berounští Medvědi-8:6Radek PavlataPetr Kafka
37:57IHC Berounští Medvědi-9:6Jakub PetružálekMartin Tvrzník
41:20IHC Berounští Medvědi-10:6Martin TvrzníkTomáš Rubeš
42:37IHC Berounští Medvědi-11:6Lukáš PopelaLuca Rigoni, Radek Pavlata
43:14IHC Berounští Medvědi-12:6Petr KafkaDavid Bernad
44:15IHC Berounští Medvědi-13:6Radek PavlataJakub Bernad, Martin Tvrzník
44:58IHC Berounští Medvědi-14:6Petr KafkaLuca Rigoni, Jakub Petružálek
46:08IHC Berounští Medvědi-15:6Lukáš PopelaPetr Kafka, Jan Kolinger