Hradec Králové si poradil se Stormem, pěti góly zazářil Netušil

Hradec Králové si poradil se Stormem, pěti góly zazářil Netušil

V posledním zápase základní části se na domácí půdě Stormu vůbec nedařilo, celkem jednoznačně nestačil na předposlední Východočechy. Královéhradečtí si v první polovině utkání vypracovali dostatečný náskok, který ještě lehce navýšili a s klidem si došli pro tři body. Domácím nepomohl ani hattrick Jakuba Frodla, který nastoupil poprvé v letošní sezóně.

Storm nastoupil do zápasu bez čtyř hráčů základní sestavy a jako výrazné oslabení se to ukázalo už od prvních minut. Už ve druhé minutě se v přesilové hře dostal ke střele Aleš Půlpán a jeho pokus nakonec propadl až za brankovou čáru. Následně se hrál vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách, zejména domácím se však v zakončení vůbec nedařilo. Necelé dvě minuty před koncem první části se Aleš Půlpán přeměnil v nahrávače a branku si do statistik zapsal Robin Netušil.

Pouhých dvacet vteřin po první přestávce sice fauloval královéhradecký Voženílek, hostům to však vůbec nevadilo. Nedvídek našel Aleše Půlpána, který už neměl problém usměrnit kotouč do odkryté klece. Vedení o tři branky Hradci Králové nestačilo, a tak se nadále tlačil do útoku. Povedenou 16. minutu zahájil po kličce Robin Netušil. Podobná akce se odehrála hned při další akci, tentokrát se však na brankovišti objevil Filip Kuťák, který v klidu zvýšil už na 5:0 pro hosty.

Do konce druhé části nakonec padla ještě jedna branka, rychlou kombinaci v přesilovce využil parádní ranou za bezmocného gólmana Robin Netušil. Do druhé poloviny nastoupili domácí v úplně jiném rozpoložení a velmi rychle se radovali ze snížení. Po faulu na Klinderu se puk odrazil k Jakubu Frodlovi, jehož povedenou střelu po zemi nedokázal Mahdal zastavit.

O chvilku později mohl přidat další trefu Stormu Petráš, jenže z dobré pozice pálil těsně mimo. Domácí si sice dokázali vypracovat tlak, nadále se však trápili v zakončení. Hosté se nehodlali jen bránit, a tak se dostávali k nebezpečným střelám. Tomáš Půlpán se natlačil před obránce a dokázal protlačit kotouč mezi rukou a tělem Hausera do sítě.

Těsně před třetí přestávkou se po střílené přihrávce dostal ke kotouči Robin Netušil, který následně dokázal překonat bezmocného Hausera. Robin Netušil se však ve třetím dějství prosadil ještě jednou, a to po skvělé akci Aleše Půlpána.

Do závěrečné dvanáctiminutovky vstupovali hráči obou týmů s vědomím, že Hradec Králové si už svým velký náskok pohlídá a do tabulky si připíše tři body. Potvrdil to Lukáš Nedvídek, který v přečíslení dvou proti jednomu dokázal přesně vypálit z první po přihrávce od Pilaře.

Následně se ještě ukázali domácí, Jakub Frodl se na pravé straně dostal k volnému puku a svižnou ranou mířil přesně pod horní tyčku. O pár minut později se Jakub Frodl znovu ocitl v dobré pozici a prostřelil Mahdala. Dovršil tak hattrick a zůstal jediným hráčem Stormu, který se v zápase střelecky prosadil.

Poslední slovo však měli Východočeši, Tomáš Půlpán ještě ležícího brankáře nepřekonal, dorážející Filip Kuťáka už byl úspěšnější. Závěrečný zápis do si nechal pro sebe Aleš Půlpán, který ujel obraně a vteřinu před koncem rozvlnil síť.

Ohlasy po zápase:

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm Praha): „Poslední zápas v záladní části se těžko hodnotí, Skoro ve všem jsme popadli, dostali jsme pět poměrně rychlých gólů, a to se už těžko dohání. Někteří hráči nám chyběli, na což se ale nemůžeme vymlouvat. První zápas hrál Jakub Frodl a ukázal se ve velmi dobrém světle. Před námi je play-off, takže si na tréninku řekneme, co bychom chtěli předvést a snad se do čtvrtfinále dostaneme my.“

Jiří Novák (ILHK Hradec Králové): „My jsme sem přijeli s tím, že body proti Stormu pro nás budou hodně důležité. Semkli jsme se, utkání se nám vydařilo, takže jsem byl s výkony hráčů spokojený. Na druhou stranu nám to sebralo poměrně hodně sil.“



27.05.2017 16:00| 11.kolo| Praha 11| 15 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
ILHK Hradec Králové
3:12
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:3 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Jakub Hornáček, Jan Jaroš

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:39ILHK Hradec KrálovéPPG0:1Aleš PůlpánLukáš Nedvídek
10:12ILHK Hradec Králové-0:2Robin NetušilAleš Půlpán
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:44ILHK Hradec KrálovéSHG0:3Aleš PůlpánLukáš Nedvídek
15:07ILHK Hradec Králové-0:4Robin NetušilLukáš Nedvídek
15:52ILHK Hradec Králové-0:5Filip KuťákDaniel Voženílek
23:23ILHK Hradec KrálovéPPG0:6Robin NetušilLukáš Nedvídek, Aleš Půlpán
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:33IHC Roller Storm Praha-1:6Jakub FrodlVáclav Klindera
28:30ILHK Hradec Králové-1:7Tomáš Půlpán
35:05ILHK Hradec Králové-1:8Robin NetušilAleš Půlpán
35:34ILHK Hradec Králové-1:9Robin NetušilAleš Půlpán
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:49ILHK Hradec Králové-1:10Lukáš NedvídekPetr Pilař
40:13IHC Roller Storm Praha-2:10Jakub FrodlTomáš Novotný
43:54IHC Roller Storm PrahaPPG3:10Jakub FrodlMartin Matějček
46:28ILHK Hradec KrálovéPPG3:11Filip KuťákTomáš Půlpán
47:59ILHK Hradec Králové-3:12Aleš Půlpán