Brno nezvládlo ani druhý domácí zápas dne, Kladnu podlehlo po přestřelce

Brno nezvládlo ani druhý domácí zápas dne, Kladnu podlehlo po přestřelce

BRNO – Druhý zápas prakticky ihned po zápase s Černošicemi absolvovali in-line hokejisté Brna, kteří museli v případě toho, že chtěli začínat osmifinále doma, zvítězit. Kladno však od úvodu bylo napřed a domácí museli stále dotahovat. Ve čtvrté čtvrtině však soupeři definitivě odskočilo na třígoólový rozdíl

Utkání, které mělo napovědět, který z celků začne osmifinále na své palubovce a který nikoliv, začalo aktivitou Brna, jež mělo v nohách již dvouhodinovou bitvu s Černošicemi , a hned po krátké pauze vyrukovalo do boje. Skóre duelu otevřel  po rychlé akci a brejku 3 na 2 Lukáš Skácel, jenž přesnou ranou zamířil k bližší tyči - 1:0. Kladenští stihl do minuty odpovědět, když Michal Plichta zamířil taktéž z levého kruhu nechytatelně pod břevno svatyně Brněnských – 1:1. A Středočeši skóre za další necelé dvě minuty otočili, když převedli skvělou akci na jeden dotek, kterou zakončil u levé tyče volný Jan Kvapil – 1:2. Brno poté hrálo přesilovku, v níž mohlo srovnat, paradoxně však v početní výhodě inkasovalo. Po levé straně ujel obraně Mission Rolleru Tomáš Brém a svižnou střelou našel mezeru mezi betony brankáře Vybírala – 1:3. I celek z jihu Moravy měl ale připravenou odpověď, když Kubica našel rychlou přihrávkou Jiřího Drobného a ten se trefil přesně pod vyrážečku brankáře Čertů – 2:3.

Druhá čtvrtina začala aktivitou Brna, které se už v úvodní minutě dočkalo srovnání. Michal Brzobohatý přebral puk ještě na vlastní polovině, po levé straně se vydal dopředu a nechytatelnou ranou příklepem na zadní tyč vyrovnal – 3:3. Čerti si však velmi rychle ztracený náskok vzali rychle zpět, prosadil se Jan Novotný, který po pohledné kombinaci u levé tyče nadvakrát doklepl puk do sítě – 3:4. Netrvalo to ani tři minuty a bylo znovu srovnáno. Jakub Moučka využil odrazu kotouče a nikým nehlídaný bekhendem doklepl puk do sítě – 4:4. Mission Roller se o chvíli později navíc dostal do vedení. Kapitán Zdeněk Kubica projel z pravé strany až před branku, kde svou akci zakončil přesnou střelou – 5:4. Kladenští však zvládli opět skóre otočit. Michal Plichta nejprve pálil z mezikruží přesně pod víko a stejný hráč se prosadil také po brejku na pravém křídle, když svou střelu o tyč a záda brankáře soupeře namířil do sítě – 5:6. Čtvrtinu plnou branek zakončilo další brněnské vyrovnání ze samého závěru, když Zdeněk Kubica schoval svou střelu za obránce a jeho rána propadla brankáři mezi betony – 6:6.

Třetí část byla dlouho ve znamení vyloučení a trápení obou celků při přesilovce. Nakonec se do vedení dostali opět Čerti a znovu to byl Michal Plichta, jenž prošel kolem dvou hráčů po pravé straně a z těžkého úhlu zamířil bekhendem nad beton gólmana Brna – 6:7. Už tradičně však stihl soupeř odpovědět a stylově to byl opět brněnský kapitán Zdeněk Kubica, který vyrovnal přesnou ranou na zadní tyč necelé dvě minuty před třetí sirénou – 7:7.

Závěrečná dvanáctiminutovka hry začala aktivitou Čertů, již definitivě zlomili utkání na svou stranu. Jan Kvapil unikl po pravé straně, šikovně schoval svou střelu a jeho pokus zapadl přesně za zadní tyč branky soupeře – 7:8. Za minutu a půl navíc přidal devátou trefu hostů Jakub Strnad, který těžil z brejku a poslal svůj pokus přesně pod břevno – 7:9. Jubilejní desátou branku si Kladenští schovali do závěrečné části, kdy se při risku domácích, kteří hráli v hojném počtu v útoku, prosadil přesnou střelou z úniku Jan Novotný – 7:10. Utkání nakonec uzavřela ještě korigující trefa Brna, o níž se postaral Michal Brzobohatý, nicméně na konečném výsledku 10:8 pro Kladno už nic nezměnila a všechny body tak putují do Středních Čech.

Ohlasy po utkání:


Zdeněk Kubica (Mission Roller Brno): Zápas bych raději nehodnotil. Hráli jsme úplně špatně, doslova jako lajdáci. Takhle se in-line hrát nedá. Kdybychom v play-off hráli jako teď, tak určitě nemůžeme porazit nikoho.

Michal Plichta (Čerti Kladno): Přijeli jsme do Brna utrhnout nějaké body. Brno bylo v plné sestavě, my jsme byli lehce oslabení o pár lidí, např. o Láďu Kameše. Hráli mladí kluci, kteří se to však musí naučit, učí se systém a dnes to byl zápas, kde ho mohli pochopit. Kluci to pochopili a dodržovali jej. My jsme celou hru táhli a soupeř jen dotahoval. Čtvrtá čtvrtina rozhodla a tam jsme Brnu definitivě odskočili. Chci poděkovat právě panu Kamešovi, že vede mladé kluky, kteří se pak k nám mohou zapojit a učit se od nás. Nikdy jsme nepatřili mezi favority soutěže, takže si toho ceníme.