Přerov zvládl klíčový zápas o čtvrtou pozici

Přerov zvládl klíčový zápas o čtvrtou pozici

PŘEROV - Přerovský tým v přímém souboji o čtvrtou pozici proti Olomouci dokázal ubránit těsné vedení 6:4 a zajistil si tak domácí prostředí pro čtvrtfinále.


Derby mezi Přerovem a Olomoucí začínalo v pomalejším tempu, ale oba týmy se velmi rychle dostaly do provozní teploty. Hned po minutě a čtyřiceti vteřinách poprvé překonal brankáře Sedláře pozorný Gremlica. Poté se dlouho hrála vyrovnaná partie, kdy byli vidět spíše brankáři, ale ani oni zase tolik práce neměli. Vyrovnat se Olomouci povedlo zásluhou Roupce a druhá čtvrtina začínala nerozhodně. 

Od druhé čtvrtiny to již začínalo do branek padat a brankáři se rozhodně nenudili. Nejprve se prosadily dvěma góly Lubomír Krhoň a Stanislav Husák. Domácí ale ještě ve druhé čtvrtině dokázali vyrovnat zásluhou Petra Školoudy a Michala Schejbala. Po první polovině utkání tak na světelné tabuli svítil nerozhodný výsledek 3:3. 

Od druhé části střetnutí již převzali vládu nad utkáním domácí, kteří si neustále museli hlídat ale těsné vedení, o které se postarali v úvodu třetí části domácí hráč Pavel Hanák. Klíčový okamžik utkání nastal tři minuty před koncem třetí části, kdy se nejprve prosadil znovu Hanák a hned vzápětí Mikuláš 

Poslední čtvrtina začínala za stavu 6:3 pro Přerov, což byla pro olomoucké ještě šance něco s duelem udělat, ale výborný Dohnal a pečlivá defenzíva domácích toho hostům příliš nedovolovala. Snížít se podařilo až čtyři minuty před koncem Čuříkovi, ale to byla poslední tečka v celém utkání. Přerovští hráči dokázali uhlídat své vedení a kromě důležitého vítězství, v boji o čtvrtou pozici, si na konto připsali výsledek 6:4.

Ohlasy po utkání:

Pavel Hanák (útočník IHC Night Birds Přerov): Věděli jsme, že Olomouc bude úplně jiný soupeř, než Boskovice, a že hrajeme o to, abychom měli volno a mohli se připravit na čtvrtfinále. Po dobrém začátku jsme chvíli polevili a nechali Olomouc odskočit, ale naštěstí jsme se dvěma brejky dostali zpátky do zápasu. Až do konce jsme si pak dobrým taktickým výkonem drželi vedení.


Stanislav Cik (trenér IHC Tempish Olomouc): Přerov hraje takový neinlajnový styl, hodně se drží ve čtverci před bránou. Měli jsme si to více držet vzadu. Ze začátku jsme soupeři skoro nepůjčili puk a nastřelili asi čtyři tyčky. Kdyby z toho byly góly, tak by zápas určitě vypadal jinak.



27.05.2017 18:00| 11.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Tempish Olomouc
6:4
IHC Tempish Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Klein, Stanislav Lerch

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:40IHC Night Birds Přerov-1:0Jan AndrýsekMichal Schejbal, Jakub Ferenc
09:43IHC Tempish Olomouc-1:1David RoupecLubomír Korhoň
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:49IHC Tempish Olomouc-1:2Lubomír KorhoňJakub Čuřík, Lukáš Cik
16:38IHC Tempish Olomouc-1:3Stanislav HusákLubomír Korhoň
18:29IHC Night Birds Přerov-2:3Petr ŠkoloudMartin Gremlica
20:05IHC Night Birds Přerov-3:3Michal SchejbalJakub Ferenc, Jakub Dohnal
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:55IHC Night Birds Přerov-4:3Pavel HanákPetr Školoud
32:55IHC Night Birds Přerov-5:3Pavel HanákPetr Školoud, Mikuláš Zbořil
33:51IHC Night Birds Přerov-6:3Mikuláš ZbořilPavel Hanák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
46:00IHC Tempish Olomouc-6:4Jakub ČuříkLukáš Cik