Hned 13 duelů nabídne víkendový program extraligy juniorů

Hned 13 duelů nabídne víkendový program extraligy juniorů

Juniorská soutěž s názvem Ambica má před sebou další hrací víkend, který nabídne opravdu skvělou podívanou, v rámci níž borci na kolečkových bruslích skoro neslezou z palubovky. Udrží Uherský Brod první příčku? Sesadí Tobiáš Mrkvička ze druhé pozice nejlepšího střelce Romana Budila? Nejen na tyto otázky budeme znát po víkendu odpověď. (Foto: Zlata Vostrá)

Víkendový program

27. květen nabídne pět duelů, a to konkrétně dva na Kladně, stejný počet v Černošicích a jedno utkání mohou navštívit diváci v Uherském Brodě. Právě dva dopolední souboje budou důležité v otázce první příčky průběžné tabulky. Hráči Uherského Brodu drží jednobodový náskok před svými vrstevníky z Nového Jičína, záleží tedy hlavně na nich. Pokud zaváhají, a Novojičínští neklopýtnou, můžeme mít nový vedoucí celek tabulky. Po dopoledních zápasech se na scénu dostanou hráči Černošic. Právě Černošice se nachází na chvostu tabulky a budou doufat, že první dva celky tabulky potvrdí roli favoritů, a ony své dva duely zvládnou. Pak se totiž dotáhnou na Zlín a Kladno. Celý sobotní program uzavře klání mezi Kladnem a Přerovem, který by se také rád v tabulce dotáhl na přední příčky.

Neděle má naplánováno rovněž pět zápasů, přičemž začátek prvního je naplánován přesně na čas oběda. Ve dvanáct hodin se rozběhnou zápasy na Kladně a v Přerově, kde se domácí celky střetnou se Zlínem, potažmo s Novým Jičínem. V 16:00 hodin se dostanou znovu ke slovu Kladenští, kteří se tentokrát postaví Uherskému Brodu, v jehož dresu můžeme vidět i prozatím nejproduktivnější dvojici - Jan Mikulec a Radim Budil. Druhému jmenovanému ale dýchá na záda Tobiáš Mrkvička z Černošic, a ani Mikulec ještě nemůže definitivně pomýšlet na korunu krále střelců. Duelů ještě pár zbývá, a náskok na dvojici pronásledovatelů je tříbodový. To, jak jsme se již přesvědčili, lze smazat jedním jediným povedeným vystoupením.

Víkendový program Ambica extraligy juniorů