Stilmat extraliga míří do finále!

Stilmat extraliga míří do finále!

Nebojte se, nekončíme úplně. Je ale pravdou, že základní část aktuální sezony Stilmat extraligy inline hokeje spěje ke svému konci. Její poslední týden se odehraje v Brně, Přerově a Praze 11. Kdo z týmů si vylepší pozici a začne vyřazovací boje v domácím prostředí? Kdo si rozdělí pomyslné medaile v soutěži o nejvíce bodujícího hráče? To a mnohem více se dozvíme již v sobotu 27. května. (Foto: Zlata Vostrá)

Co nás čeká v sobotu?

Je jasné, že celek Nového Jičína se již nikam svými vlastními výsledky neposune. Po skončení základní části zůstane na druhém místě, a to i v případě výhry Olomouce. A ještě jedna informace je jistá již před víkendem, a to je první příčka Berounských Medvědů, kteří mají dostatečný náskok před všemi ostatními. To ale není důvod, aby fanouši inline hokeje na poslední týden zanevřeli, neboť zajímavým bude hned první souboj, v němž Mission Roller Brno vyzve Černošice, které potřebují udržet náskok před Přerovem a zároveň zabojoval o třetí místo v souboji na dálku proti Olomoci. Právě Night Birds dotírají na čtveřici týmů postupujících přímo do čtvrtfinále. K dobru mají ještě dva zápasy, a to konkrétně proti Boskovicím a Olomouci. Dva duely čekají také na celek Hradce Králové, který ale již pomýšlí spíše na osmifinále, kam ho doprovodí i celek Brna, ačkoliv ten si stále může vylepšit postavení v tabulce zaručující start osmifinálových bojů na domácí půdě. 

Program Stilmat extraligy inline hokeje – 27. května

Jak to všechno bude dál?

Jakmile budeme znát všechny výsledky a konečnou tabulku, začnou se celky připravovat na další – tu nejdůležitější fázi – sezony.  Týmy na prvním až čtvrtém místě automaticky postupují do čtvrtfinále a budou čekat na své soupeře, kteří vzejdou z osmifinále. 

Osmifinále si zahrají všechny zbylé týmy, přičemž ti, kteří skončili na 5. – 8. místě začínají mini-sérii doma. V rámci pavouka se střetnou celky, které skončily na 5. a 12. místě, šestý vyzve jedenáctého atd. Série se odehraje v počtu dvou utkání a podle celkových bodů se určí zbylá čtyřka čtvrtfinalistů. Čtvrtfinále se hraje stejným způsobem, přičemž výhodu domácí palubovky mají týmy na 1. – 4. místě. Nejlepší čtyřka poté postupuje do tzv. Final Four, v níž se utká nejlepší celek se čtvrtým a druhý tým vyzve toho, kdo skončil na místě třetím.

Následuje Final Four – hřeb celé sezony! Zbydou poslední čtyři týmy! Dva z nich se utkají o titul mistra Stilmat exgtraligy, poražení nemusí bojovat o třetí příčku, tu mají oba jistou. Takže jak vidíte, není třeba zoufat, posledním týdnem základní části extraliga nekončí!