Ambica extraliga juniorů má za sebou další víkend, hrací kolo nabídlo tři utkání

Ambica extraliga juniorů má za sebou další víkend, hrací kolo nabídlo tři utkání

Během předposledního květnového víkendu pokračovala také Ambica extraliga juniorů, která v neděli 21.5. nabídla tři duely. Černošice po prohře na Kladně stále čekají na své první letošní body. To Přerovští in-line hokejisté se v neděli představila hned dvakrát v akci a v obou případech na domácím hřišti. Nejprve si poradili v nájezdech s Uherským Brodem, v následném klání však po přestřelce těsně nestačili na Zlín.

Ve středočeském derby mezi Kladnem a Černošicemi měli od začátku navrch Čerti, kteří první periodu po brankách Nekvindy a Jarého vyhráli 2:0. I ve druhé periodě se jako první prosadilo Kladno, když přesně mířil Vyšín. Černošice se nakonec zmohly alespoň na korekci výsledku, když na konečných 1:3 z pohledu hostů snižoval Dani.

Přerovští hokejisté ve svém úvodním domácím utkání nedělního programu přivítali soupeře z nedalekého Uherského Brodu. Night Birds vedli na začátku klání už 2:0, když se prosadil dvakrát Plášek, za hosty však snížil vzápětí Bainar a stejný hráč na začátku druhé části také srovnal. Domácí po gólech Galetka a Hotěka vedli již 4:2, ale Uherskobrodští mocným finišem a dvěma brankami Mikulce poslali duel do prodloužení. V něm se nerozhodlo a o vítězi tak musely rozhodnout nájezdy, v nichž si vítěznou trefu připsal domácí Indrák.

O čtyři hodiny později přivítali Přerovští na svém hřišti Zlín. Ten na konci první periody po čtyřech brankách v řadě vedl už 5:2, jenže Night Birds se nevzdali. Po brankách Hotěka, Galetky a Indráka to už vypadalo, že minutu a půl před koncem dospěje duel na nerozhodného stavu do prodloužení. To však odmítl jen deset sekund od vyrovnání hostující Jan Marek, který Ďáblům ze Zlína vystřelil výhru 6:5!

Výsledkový servis:

21.05.201710:004IHC Čerti KladnoSK Černošice3:1
21.05.201710:003IHC Night Birds PřerovIHC Uherský Brod5:4 SN
21.05.201714:004IHC Night Birds PřerovIHC Devils Zlín5:6