Beroun si suverénně poradil i s Roller Stormem

Beroun si suverénně poradil i s Roller Stormem

PRAHA - Berounští Medvědi zatím předvádějí v extralize suverénní výkony a i jejich desátý zápas skončil výhrou. Medvědi tentokrát nedali šanci domácímu Roller Stormu, kterému nadělili dvanáctigólový příděl.

Utkání mezi Stormem a Berounem začal hodně zostra, když po pouhých devětadvaceti vteřinách otevřel skóre Radek Pavlata. Vzápětí mohl srovnat Klinecký, jenže v samostatném úniku nemířil přesně. Blízko druhé berounské trefy byl Kafka, z dobré pozice ale mířil jen do tyčky. Medvědi se však druhého gólu v zápase dočkali velmi brzy. Mantese si položil brankáře, ale už byl mimo střelecký úhel, a tak nahrál Tomáši Rubešovi, který z první bez problémů trefil zcela odkrytou branku. Následně se Storm usadil na útočné polovině a už v 9. minutě se mu podařilo snížit. Tomáš Novotný se opřel do puku a ten skončil až za překvapeným Michajlovem. Beroun ovšem nenechal nic náhodě a ještě do první přestávky přidal další trefy. Nejdříve se po rychlé kličce prosadil Petr Kafka, na kterého navázal ranou z blízka Tomáš Rubeš. Půl minuty před koncem úvodní dvanáctiminutovky se ještě jednou trefil Tomáš Rubeš, který tak dovršil hodně rychlý hattrick.

Druhé dějství začalo velkou příležitostí domácích, Petráš ale po samostatné akci nedokázal překonat jistého Michajlova. Když o chvilku později usedl na trestnou lavici Filip Bílek, využili toho hosté k další brance. Kafka rychlou přihrávkou našel Radka Pavlatu, jehož povedený pokus skončil u vzdálenější tyče. Neuběhly ani dvě minuty a Medvědi se radovali znovu. Petr Kafka bez větších problémů najel mezi kruhy a přesnou ranou k tyči nedal Hauserovi šanci. V další šanci pálil z dobré pozice Pavlata a Hauser i přes velkou snahu kotouč neudržel ve výstroji, čehož si všiml Martin Tvrzník a volný puk doklepl za brankovou čáru.

Začátek druhé poloviny utkání podtrhl průběh celého utkání. Za odraženým pukem totiž vyjel Hauser, jenže u kotouče byl mnohem rychleji Martin Tvrzník, který si v klidu objel vyjetého gólmana a v klidu dovezl kotouč do zcela opuštěné branky. V 30. minutě se po delší době připomněli i domácí, když střela Daniela Klineckého prošla Michajlovovi mezi rukou a tělem. O pár minut později se Beroun dočkal desáté trefy. Kafka křížným pasem nalezl Tomáše Rubeše a ten z první mířil přesně. Po pouhé minutě se trefil i Petr Kafka, který se tak stal druhým hráčem duelu se třemi góly.

S vědomím jistého náskoku Medvědi polevili a zápas už spíše jen dohrávali. Storm si tak dokázal vypracovat několik slibných možností, většinu z nich ale pochytal skvělý Michajlov. Mezi domácí úspěšné střelce se zařadil Martin Kadlec po zakončení z blízka. V 40. minutě se naposledy v utkání prosadil Beroun, velkou zásluhu na gólu Tomáše Rubeše ale měla obrana Stormu, která si kotouč srazila za vlastního brankáře. Konečné skóre upravil jako poslední Zdeněk Petráš, který přesně čtyři minuty před koncem zápasu v přesilové hře mířil přesně z první.

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm Praha): „Těžko se tento zápas hodnotí. My jsme nezačali dobře, neproměnili jsme několik zajímavých šancí. Hlavně jsme ale dostali lekci z inline hokej, Beroun hrál skvěle. Má zkušené hráče, kteří patří k nejlepším v extralize. Pak se hrálo nahoru dolů a bylo to o tom, kdo trefí branku a kdo ne.“

Martin Tvrzník (IHC Berounští Medvědi): „Předvedli jsme dobrý taktický výkon, hráli jsme to, co jsme si řekli, a zdárně jsme dovedli zápas do vítězného konce.“



21.05.2017 18:00| 10.kolo| Praha 11| 12 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Berounští Medvědi
4:12
IHC Berounští Medvědi
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Radek Jecelín, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:29IHC Berounští Medvědi-0:1Radek PavlataTomáš Rubeš
06:49IHC Berounští Medvědi-0:2Tomáš RubešClaudio Mantese, Lukáš Popela
08:44IHC Roller Storm Praha-1:2Tomáš NovotnýJan Švejda
09:36IHC Berounští Medvědi-1:3Petr KafkaRadek Pavlata
10:48IHC Berounští Medvědi-1:4Tomáš RubešPetr Kafka
11:30IHC Berounští Medvědi-1:5Tomáš RubešMartin Tvrzník
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:14IHC Berounští MedvědiPPG1:6Radek PavlataPetr Kafka
20:27IHC Berounští Medvědi-1:7Petr KafkaRadek Pavlata
22:19IHC Berounští Medvědi-1:8Martin TvrzníkRadek Pavlata
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:50IHC Berounští Medvědi-1:9Martin Tvrzník
29:11IHC Roller Storm Praha-2:9Daniel Klinecký
32:47IHC Berounští Medvědi-2:10Tomáš RubešPetr Kafka
33:44IHC Berounští Medvědi-2:11Petr KafkaRadek Pavlata
35:09IHC Roller Storm Praha-3:11Martin KadlecTomáš Novotný
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:51IHC Berounští Medvědi-3:12Tomáš RubešPetr Kafka
44:08IHC Roller Storm PrahaPPG4:12Zdeněk PetrášFilip Bílek