Beroun potvrdil skvělou formu a deseti góly smetl Brno

Beroun potvrdil skvělou formu a deseti góly smetl Brno

PRAHA - Beroun byl po osmi zápasech velice suverénně v čele ligové tabulky a doposud nepoznal hořkost porážky. V devátém zápase jej v Praze čekalo Brno, kterému naopak vstup do nové sezony vůbec nevyšel, klub z jihomoravské metropole se nacházel na předposlední příčce. Beroun roli favorita potvrdil a i díky hattricku Petra Kafky porazil Brno vysoko 10:2.

Vedoucí celek extraligy od začátku zápasu proti Brnu dominoval a bez problémů se dostal do rychlého vedení. Už ve 3. minutě se na pravé straně uvolnil Petr Kafka a přesnou ranou mezi brankářovy betony otevřel skóre. Následně se dařilo hostům bránit soupeřovy nebezpečné akce, přesto dovolili Berounu v první části ještě jednu trefu. Při vyloučení Pavlaty se puk dostal k Petru Kafkovi, který se znovu z dobré pozice nemýlil. V první polovině utkání neměl Beroun výraznou převahu, ale dokázal si z rychlých protiútoků připravit nebezpečnější brankové příležitosti než soupeř. Po sérii dobrých zákroků Jirkůva se puku po akci Popely zmocnil Radek Pavlata a tvrdou ranou ke vzdálenější tyči navýšil vedení Medvědů. O minutu později musel za nedovolený zákrok na trestnou lavici brněnský Kazlepka, čehož domácí využili a přidali čtvrtou trefu utkání. Kafka se ze střelce přeměnil na nahrávače, přesnou přihrávku zúročil k úspěšné střele David Bernad.

Do druhé půle naskočil Beroun v ještě zlepšené hře a soupeře téměř k ničemu nepouštěl. Necelé dvě minuty po přestávce sehráli domácí rychlou akci, na jejímž konci stál Petr Kafka, který přesnou ranou mimo dosah gólmana završil hattrick. O chvilku později se k volnému puku dostal Tomáš Rubeš, nabruslil s ním až před brankáře, kterého prostřelil svižnou střelou mezi betony. Na další branku se muselo čekat skoro deset minut, během kterých se hrálo hlavně ve středu plochy. Jedinou zajímavější situací byl osobní trest do konce utkání pro hostujícího Jakuba Kadlece. Teprve ve 40. minutě se první trefy dočkali i brněnští hokejisté, Drobný našel Lukáše Skácela, který z pravé strany mířil přesně pod horní tyčku. Vzápětí ovšem odpověděl David Bernad, na kterého ihned navázal Tomáš Rubeš. Ten se protáhl mezi obránci, stahovačkou se zbavil posledního clonícího obránce a po rychlé kličce do bekhendu zakončil za bezmocného Jirkůva.

Zápas už byl rozhodnutý, přesto o zajímavé situace na obou stranách nebyla nouze. Zejména branka Claudia Manteseho patřila k těm hezčím. Domácí hráč se natlačil před obránce a brankáři naznačil kličce, místo toho si ale kotouč dal na forhend a lehce puk zvedl pod břevno. Medvědi se nakonec dočkali i desátého úspěchu, když Tvrzník vymyslel přesnou křížnou přihrávku, kterou uklidil do zcela odkryté klece Jan Kolinger. Za definitivně rozhodnutého stavu si však poslední slovo vzalo Brno. Skácel přistrčil kotouč Jiřímu Drobnému, který se štěstím prostřelil jinak výborného Michajlova v berounské brance, a určil tak konečnou podobu skóre.

Ohlasy po zápase:

Tomáš Rubeš (IHC Berounští Medvědi): „Čekali jsme, že Brno bude vyrovnanějším soupeřem, my jsme si ale hráli, co jsme potřebovali a v klidu jsme vyhráli. Zatím se nám daří a doufám, že to nedopadne jako minulý rok, kdy jsme také dominovali a pak v play-off vypadli. Chtěl bych ještě pochválit našeho druhého gólmana, který má už osm kanadských bodů a jako jediný v extralize vstřelil i branku. Proti Brnu měl třeba víc gólů než známý internacionál Martin Tvrzník.“

Zdeněk Kubica (Mission Roller Brno): „Věděli jsme, že proti nám bude stát asi nejsilnější soupeř, protože Beroun ještě neprohrál a je jasně první. Snažili jsme se dobře bránit a nedovolit Berounu vypracovat si velký náskok. To se nám však nedařilo, v druhé polovině zápasu to pro nás bylo už těžké.“

Foto: Zlata Vostrá.


21.05.2017 14:00| 7.kolo| Praha 11| 10 diváků
IHC Berounští Medvědi
IHC Berounští Medvědi
Mission Roller Brno
10:2
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Radek Jecelín

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:12IHC Berounští Medvědi-1:0Petr KafkaRadek Pavlata
11:40IHC Berounští Medvědi-2:0Petr KafkaTomáš Rubeš, David Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:06IHC Berounští Medvědi-3:0Radek PavlataLukáš Popela
19:22IHC Berounští MedvědiPPG4:0David BernadPetr Kafka
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:21IHC Berounští Medvědi-5:0Petr KafkaTomáš Rubeš, Martin Tvrzník
29:36IHC Berounští Medvědi-6:0Tomáš Rubeš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:16Mission Roller Brno-6:1Lukáš SkácelJiří Drobný
41:13IHC Berounští Medvědi-7:1David BernadLukáš Popela
42:36IHC Berounští Medvědi-8:1Tomáš RubešJan Kolinger, Petr Kafka
45:07IHC Berounští Medvědi-9:1Claudio ManteseLukáš Popela, Radek Pavlata
46:20IHC Berounští Medvědi-10:1Jan KolingerMartin Tvrzník, Tomáš Rubeš
46:45Mission Roller Brno-10:2Jiří DrobnýLukáš Skácel