Hradec podlehl Černošicím 4:6

Hradec podlehl Černošicím 4:6

PARDUBICE - V pardubické Tipsport areně se v neděli odpoledne střetl domácí Hradec Králové s hostujícími Černošicemi. Hradec měl většinu zápasu nakročeno k vítězství, nadějné vedení 4:2 však nakonec neudržel a svému soupeři podlehl o dvě branky.

Přestože se do prvních šancí dostal Hradec, Černošice se ujaly vedení ve 2. minutě po parádní trefě Pavla Mrni, který se trefil z pravého kruhu přesně do levého horního rohu branky. O čtyři minuty později nejprve dokázal Langer zneškodnit samostatný únik po pravé straně, jenže poté Netušil nahrál na hůl na Petra Pilaře a ten už ho překonal. V 9. minutě domácí otočili skóre, o nahrávce od Kuťáka vypálil z pravého kruhu na zadní tyč Robin Netušil a od ní se kotouč odrazil do sítě. Hradec Králové měl v závěru čtvrtiny možnost přesilovky, tu ale nedokázal využít, v největší šanci ustál Langer sérii několika dorážek za sebou.

Nejprve měly možnost skórovat z přesilovky Černošice, poté dostal dvě početní výhody Hradec Králové a tu druhou poměrně rychle využil. Rychlou souhru po ose Bureš - Netušil - Pilař, zakončil Petr Pilař přesně mezi tři tyče. O minutu pozdji hosté snížili zpět na rozdíl jediné trefy, když se z rychlé akce po nahrávce od Černocha prosadil Marek Loskot. Po střetu s gólmanem dostal Nicolas Bureš trest na čtyři minuty za napadení, ten se ve zbytku čtvrtiny hostům nepodařilo využít.

A ani v jeho zbytku v další části úspěšní nebyli. Když upadli dva bránící hráči Černošic, měl před sebou Voženílek volný prostor až ke gólmanovi, jenže ho ke vstřelení branky nedokázal zužitkovat. Skóre se měnilo až ve 34. minutě, kdy při rychlé protiakci přiťukl Voženílek kotouč Robinu Netušilovi, který nikým nebráněný ihned zakončil mezi tři tyče. Hosté však rychle odpověděli, Jiří Loskot vybídl k ráně Davida Sema, jenž svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Tři vteřiny před třetí sirénou se hostům podařilo vyrovnat, když s odrazem o tyčku poslal kotouč do brány Marek Loskot.

Černošice v úvodu čtvrté čtvrtiny nejprve ustály oslabení, poté skórovaly a otočily vývoj ve svůj prospěch. Mrňa vyslal svým přesným pasem za obránce do nadějné šance Marka Loskota, jenž si s ním poradil na výbornou. Udělal stahovačku z pravé strany a uklidil kotouč do odkryté brány. Hradec Králové se snažil vyrovnat, v závěru utkání ještě odvolal gólmana, jenže ani to mu nepomohlo. Navíc devět vteřin před koncem pečetil výhru Černošic trefou do prázdné brány Ronald Wurm.

Luděk Záhorský (trenér SK Černošice): „Jsme rádi za vítězství, tyhle body byly hodně upracované. Skoro celý zápas jsme prohrávali, hodně jsme se na to nadřeli, ale cenné vítězství.“

Aleš Půlpán (kapitán Hradce Králové): „Myslím si, že jsme hráli dobře, dělali jsme to, co jsme si řekli. Bránili jsme, nepoušteli jsme je do šancí, do střelby. Bohužel se nám nepodařilo dát víc gólů, i když šance tam byly, ale jejich brankář byl prostě výborný.“



21.05.2017 14:00| 7.kolo| Pardubice
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
SK Černošice
4:6
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:26SK Černošice-0:1Pavel Mrňa
05:39ILHK Hradec Králové-1:1Petr PilařRobin Netušil
08:15ILHK Hradec Králové-2:1Robin NetušilFilip Kuťák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:28ILHK Hradec KrálovéPPG3:1Petr PilařRobin Netušil, Nicolas Bureš
21:23SK Černošice-3:2Marek LoskotJiří Černoch
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
33:18ILHK Hradec Králové-4:2Robin NetušilMarek Voženílek
34:05SK Černošice-4:3David SemJiří Loskot
35:57SK Černošice-4:4Marek LoskotRonald Wurm, Jiří Černoch
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:02SK Černošice-4:5Marek LoskotPavel Mrňa
47:51SK ČernošiceEN4:6Ronald Wurm