Přerov s Novým Jičínem svedli jedenáctigólovou přestřelku, vítězně z ní vyšli Hanáci

Přerov s Novým Jičínem svedli jedenáctigólovou přestřelku, vítězně z ní vyšli Hanáci

PŘEROV - Jedenáct branek padlo v duelu Přerova s Novým Jičínem. Triumfu v této divoké přestřelce dosáhli domácí Noční Ptáci, kteří svého protivníka udolali v poměru 6:5. Vítězný gól Přerovských zaznamenal Mikuláš Zbořil.

Skóre duelu mohl otevřít Přerov. Hned v úvodu měl Jergl možnost trestného střílení, svým pokusem rozezvonil tyč. Ve 12. minutě už se domácí tým ujal vedení. Zbořil s Michaelem Schejbalem ujeli obráncům a druhý jmenovaný se v zakončení nemýlil. Za chvíli navíc Noční Ptáci přidali další gól. Hanák nahrál Petru Školoudovi, který střelou nad lapačku překonal brankáře Fendricha.

V 22. minutě hostující muž s maskou kapituloval potřetí. Šanci Jergla sice zmařil, bomba z hole Petra Školouda mu však prošla do sítě. Nový Jičín ale tříbrankové manko nepoložilo a v rozmezí mezi 23. a 28. minutou dokázal vyrovnat. Nejprve se prosadil Jan Bartko, po něm Ondřej Kovařík a na 3:3 upravoval střelou mezi Kocákovými betony Jan Zahradníček.

Pak ovšem znovu udeřil Přerov. Gremlica vysunul do úniku Aleše Jergla, jenž zacílil přesně k tyči. Hosté odpověděli Ondřejem Kovaříkem, jenž po pohledné samostatné akci zavěsil pod břevno. Domácí družině vrátil těsný náskok Petr Školoud, čímž zkompletoval hattrick. V 42. minutě na něj navíc přesnou střelou nad gólmanovo rameno navázal Mikuláš Zbořil a Noční Ptáci vedli 6:4.

Zbořilova trefa se nakonec ukázala jako vítězná, Nový Jičín sice díky Janu Zahradníčkovi ještě dokázal snížit, na víc už se ale nezmohl a Přerov tak triumfoval výsledkem 6:5.

Ohlasy po zápase:

Pavel Hanák (IHC Night Birds Přerov): „Věděli jsme, že Nový Jičín má výborný mančaft, což potvrzoval v každém zápase. Dobře jsme začali a dodržovali jsme stanovenou taktiku. Pak jsme si sice vybrali slabší chvilku, což je naše tradice a soupeř ji potrestal, ale naštěstí jsme si apoté pořád drželi alespoň jednogólový náskok.“

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín):  „Přerov hrál s hodně zataženou obranou. Byl to jako by zápas čtvrtfinále, jsme rádi, že jsme ho absolvovali. Bohužel výsledek pro nás nebyl dobrý. Udělali jsme hodně individuálních chyb, které soupeř využil ke vstřelení gólů.“

Foto: Jan Gebauer. 


21.05.2017 12:00| 9.kolo| Přerov| 128 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Nový Jičín
6:5
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Honza, Tomáš Klein

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
11:28IHC Night Birds Přerov-1:0Michal SchejbalMikuláš Zbořil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:28IHC Night Birds Přerov-2:0Petr ŠkoloudPavel Hanák
21:04IHC Night Birds Přerov-3:0Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil
22:57IHC Nový Jičín-3:1Pavel ZedníkJan Bartko
23:23IHC Nový Jičín-3:2Ondřej KovařčíkVít Christov
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:42IHC Nový Jičín-3:3Jan ZahradníčekDavid Ostřížek
30:19IHC Night Birds Přerov-4:3Aleš JerglMartin Gremlica, Radek Kocák
34:30IHC Nový Jičín-4:4Ondřej Kovařčík
34:53IHC Night Birds Přerov-5:4Petr ŠkoloudMartin Gremlica, Pavel Hanák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:19IHC Night Birds Přerov-6:4Mikuláš ZbořilMarek Ditrich, Michal Schejbal
44:25IHC Nový Jičín-6:5Jan ZahradníčekMichael Chvostek