Olomouc připustila proti Boskovicím drama, body však získala všechny

Olomouc připustila proti Boskovicím drama, body však získala všechny

OLOMOUC - Po dvou týdnech se Olomouc představila opět doma, přivítala tým z Boskovic. Hosté dokázali držet s Hanáky krok až do poloviny utkání, kdy prohrávali pouze o dva góly. Pak se ale domácím hráčům povedlo utéct až na rozdíl šesti branek. Boskovice sice ještě stačily stáhnout ztrátu, vítězství Olomouce 9:6 ale již nezabránily.

Úvodní minuty utkání se nesly v klidnějším tempu, první vážnější vzrušení přineslo až vyloučení Adolfa v polovině čtvrtiny. Hosté však v početní výhodě Vágnera příliš neohrozili. Snahu měl Filip Král, jeho střela ale zamířila nad branku. Po návratu Adolfa na plochu zaúřadovali domácí, pokus Lukáše Cika zaletěl pod horní víko. Ještě před přestávkou navýšil olomoucký náskok David Roupec, který z pravé strany propasíroval puk mezi Külzerovy betony. Puk jen tak tak přelezl brankovou čáru.

Jak David Roupec ukončil jednu čtvrtinu, tak začal i tu druhou. Chvíli po jejím zahájení prostřelil Külzera podruhé. Poté se konečně dočkali i hráči Boskovic. Filip Král v rychlém útoku předložil puk Tadeáši Královi, a ten sám před Vágnerem zametl puk do branky.

Náskok tří gólů vrátil Olomouci její kapitán Lubomír Korhoň. Domácí útočník si perfektně sjel před Külzera, odkud dorážkou nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Odpověď Boskovic byla rychlá, naději do další fáze zápasu jim dal trefou do černého David Bílý.

Ve třetím dějství došlo ke zlomu střetnutí. Zatímco hostující hokejisté se snažili marně najít recept na dobře chytajícího Vágnera, olomoučtí hráči se prosadili hned třikrát. Nejprve se do úniku dostal Jakub Čuřík, který překonala Külzera střelou mezi betony. Následně Lubomír Korhoň zkompletoval hattrick, když během jediné minuty dostal dvakrát puk do boskovické branky. V prvním případě uzavřel rychlou protiakci Olomouce. V druhém pak číhal u tyčky, kam mu přihrávku adresoval Lukáš Cik. Pro Korhoně už bylo snadné dopravit puk do odkryté brány.

Ke všem inkasovaným gólům se na hosty přilepila i smůla. V poslední čtvrtině se Lubomír Vích sice prosadil po krásné akce domácích, ale jen díky jednomu z boskovických hráčů, který si puk srazil do brány.

Hosté se ale ještě dokázali nadechnout k velkému odporu. Paradoxně se jim to povedlo v oslabení, kdy se trefili Filip Král a David Šebek. Minutu před koncem byl v úniku faulován Lukáš Šmíd. Ten následné trestné střílení s přehledem proměnil kličkou do bekhendu. Zajímavých šedesát vteřin mělo další pokračování, šestou branku Boskovic totiž vsítil Marek Antal. Poslední slovo si však vzal Jakub Čuřík, který potvrdil olomoucké vítězství 9:6.

Stanislav Cik (IHC Tempish Olomouc): „Začátek byl trošku opatrný, protože Boskovice dokážou překvapit. Letos hrají druhým rokem extraligu a dokážou dobře zahrát. Ke konci jsme si mysleli, že už je hotovo. Všichni chtěli dát gól a nikdo se nevracel. Boskovice se ale zvedly a začaly dotahovat. Musel jsem pak kluky trošku umravnit.“

David Bílý (HC Boskovice): „Plánovali jsme hrát ze začátku opatrně. Dlouho to bylo vyrovnané utkání, ale pak nám soupeř utekl o dva góly, protože jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili. To je naše tradice. Ve druhé části utkání nám soupeř odskočil na mnohem větší rozdíl, kdy se v podstatě hrálo jen na jednu stranu. Bylo to i nezkušeností některých hráčů, kteří jsou teprve juniory, sbírají zkušenosti a ještě hru tolik neovládají. V závěru přestal soupeř hrát a my jsme využili konečně nějakých šancí. Chtěli jsme hrát vabank, kdy jsme šli všichni do útoku, ale nakonec nám to nevyšlo a dostali jsme z protiútoku finální branku.“



21.05.2017 10:00| 10.kolo| Olomouc| 18 diváků
IHC Tempish Olomouc
IHC Tempish Olomouc
HC Boskovice
9:6
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:36IHC Tempish Olomouc-1:0Lukáš CikStanislav Husák, David Roupec
10:46IHC Tempish Olomouc-2:0David RoupecLukáš Cik, Jaroslav Adolf
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:15IHC Tempish Olomouc-3:0David RoupecLukáš Cik, Jaroslav Adolf
17:52HC Boskovice-3:1Tadeáš KrálFilip Král, Marek Antal
22:47IHC Tempish Olomouc-4:1Lubomír KorhoňLubomír Vích, Jakub Čuřík
23:42HC Boskovice-4:2David BílýMarek Antal, Tadeáš Král
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:10IHC Tempish Olomouc-5:2Jakub ČuříkJaroslav Adolf, David Roupec
32:07IHC Tempish Olomouc-6:2Lubomír KorhoňJakub Čuřík, Lukáš Cik
33:00IHC Tempish Olomouc-7:2Lubomír KorhoňLukáš Cik, Stanislav Husák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:48IHC Tempish Olomouc-8:2Lubomír VíchJakub Čuřík, David Roupec
44:22HC BoskoviceSHG8:3Filip Král
44:59HC BoskoviceSHG8:4David ŠebekLukáš Šmíd
47:00HC BoskovicePPG8:5Lukáš Šmíd
47:34HC Boskovice-8:6Marek AntalTadeáš Král, Filip Král
47:50IHC Tempish Olomouc-9:6Jakub ČuříkJaroslav Adolf, Lubomír Vích