Uherský Brod po nájezdech udolal Zlín

Uherský Brod po nájezdech udolal Zlín

ZLÍN - Ve Zlíně se utkaly týmy, kterým se vstup do sezony nepovedl zcela podle představ. Domácí Devils i hostující Brod byli po deseti odehraných zápasech ve spodní části tabulky, oba celky tak chtěly získat důležité body a zabojovat o play-off. Ze vzájemného duelu nakonec vyšli lépe hráči Uherského Brodu, kteří zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech a připsali si tak dva body.

Vstup do utkání se povedl více domácím Devils. Kobylík přenechal puk Janebovi, který přihrávkou našel ještě lépe postaveného Tomáše Pavlůska, jenž kotouč tečoval za záda Janovského. I druhý gól přidal Tomáš Pavlůsek, byť trochu šťastně. Hostující obránce si totiž jeho nahrávku tečoval do vlastní brány. Do konce první periody Uherský Brod ještě dokázal snížit. Po hezké kombinaci se prosadil Milan Šiller, jenž si položil Hufa a zakončoval do odkryté brány.

Na začátku druhé čtvrtiny Uherský Brod vyrovnal. Po rychlé kombinaci se dostal kotouč až k Dušanu Surému, jenž propálil vše, co mu v cestě stálo. O chvíli později se hosté poprvé ujali vedení. Mrázik našel přihrávkou Milana Šillera, jenž střelou z první nedal zlínskému brankáři sebemenší šanci. Zlínu se následně podařilo vyrovnat z přesilové hry. Střelecký pokus Zámorského dorazil za záda Janovského Michael Hlaváč.

Třetí čtvrtina byla od obou celků poměrně nervózní. Devils i Uherský Brod dostali příležitost přesilové hry, kterou ale nedokázali proměnit. Následně se vytáhli oba brankáři. Nejprve předvedl skvělý zákrok Huf proti šanci Heči, následně Janovský vychytal lapačkou velkou příležitost Janeby. Ten o chvíli později ještě nastřelil tyč.

V poslední čtvrtině Devils nejprve přežili oslabení, které odehráli skvěle takticky. Následně se jim podařilo takové vsítit vedoucí branku. David Hrazdira vybídl přihrávkou Petra Zámotského, který prostřelil Janovského. Uherskému Brodu se ještě ale podařilo vyrovnat. Prosadil se Daniel Gazda, který za Hufa usměrnil střílenou přihrávku Šillera. Z důvodu nerozhodného stavu se šlo do prodloužení. Zlín měl hned dvě šance jak ukončit zápas. Nejprve však skvěle vychytal Zámorského hostující brankář, následně neproměnil velkou šanci Pavlůsek. Nájezdy rozhodnul svým gólem Jaroslav Vaněk a získal tak pro svůj tým bod navíc.

Ohlasy po zápase:

Ivan Tomaštík (IHC Devils Zlín): „Bylo to atraktivní a vyrovnané utkání. Od poloviny zápasu jsme byli lepším týmem, dali jsme tři tyčky, i v prodloužení jsme si vytvořili nějaké šance. Nájezdy jsou už loterie, šťastnější byl soupeř, tudíž mu gratuluji.“

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): „Zajímavé utkání, vyrovnané, se spoustou šancí na obou stranách, vyhrál šťastnější. Hodnocení je z naší strany pozitivní.“



21.05.2017 10:00| 11.kolo| Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Uherský Brod
4:5 SN
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Šiška, Pavel Obadal

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:15IHC Devils Zlín-1:0Tomáš PavlůsekJaroslav Janeba
09:53IHC Devils Zlín-2:0Tomáš Pavlůsek
10:32IHC Uherský Brod -2:1Milan ŠillerPatrik Vaněk, Daniel Gazda
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:24IHC Uherský Brod -2:2Dušan SurýDaniel Gazda, Patrik Vaněk
16:42IHC Uherský Brod -2:3Milan ŠillerAndrej Mrázik, Dušan Surý
21:43IHC Devils ZlínPPG3:3Michael HlaváčPetr Zámorský
3. perioda
bez branek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:11IHC Devils Zlín-4:3Petr ZámorskýDavid Hrazdira
45:47IHC Uherský Brod -4:4Daniel GazdaMilan Šiller
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
53:00IHC Uherský Brod PPG4:5Jaroslav Vaněk
Prodloužení
bez branek