Přerov vyhrál i své druhé sobotní utkání! Přestřelku se Zlínem vyhrál 8:7

Přerov vyhrál i své druhé sobotní utkání! Přestřelku se Zlínem vyhrál 8:7

ZLÍN - Po výhře nad Uherským Brodem se přerovští hráči postavili Ďáblům ze Zlína, kteří si přáli odčinit porážku s Novým Jičínem. Lépe začal Přerov, za nějž dvakrát skóroval Škalouda, avšak Zlín rychle srovnal krok. Night Birds si však čtyřmi rychlými góly ve třetí části zápasu zajistili náskok pěti branek, ale Zlínští nesložili zbraně a nastříleli tři branky během jedné minuty. V konečném součtu vyzněla přestřelka, při níž padlo 15 branek, ve prospěch Přerova, který zvítězil 8:7.

Do utkání vstoupili lépe hosté z Přerova, kteří udeřili dvěma góly. O oba se zasloužil Petr Školoud a oba jeho góly padly po krásné kombinaci. Nejprve mu přihrál Pavel Hanák, na druhý gól poté asistoval Mikuláš Zbořil. O chvíli později mohl Přerov vést již o tři branky, ale samostatný únik Pavla Hanáka vychytal zlínský brankář Štůrala fenomenálním zákrokem. První gól Devils vstřelil Jiří Karafiát, který zužitkoval přihrávku od Buchty a tvrdou střelou z první propálil Kocáka. Zlínu se ještě do konce třetiny podařilo srovnat. Devils se dostal do přečíslení tří proti jednomu, Hlaváč předal kotouč na hokejku Lukáše Buchty, jenž přesně umístěnou střelou překonal Kocáka.

Ve druhé čtvrtině si vzal Přerov vedení zpět na svou stranu. Aleš Jergl vystřelil na Štůralu, tomu zůstal kotouč mezi nohama, a toho si všimnil Michael Schejbal a dorazil puk do sítě. Vedení Přerovu ale nevydržlo dlouho, protože za necelé dvě minuty bylo opět vyrovnáno. Pavlůsek přihrál zpoza branky Richardu Kobylíkovi, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil Kocáka. Devils následně hráli přesilovku, na jejímž konci si nepohlídali Aleše Jergla, jenž naskočil z trestné lavice a poslal svůj tým do vedení.

Pátý gól Přerova padl velmi podobně, jako gól číslo čtyři. Skončila přesilovka Zlína, hráč z trestné lavice ujel a založil gólovou akci. Tentokrát přihrál Gremlica Mikuláši Zbořilovi, jenž překonal Štůralu. Další branku Přerova přidal Pavel Školoud, když dostal kotouč na půli hřiště a s ním prokličkoval až ke Štůralovi, kterého překonal kličkou. Na rozdíl čtyř branek poté navýšil Marek Ditrich, jehož střela z pravé strany zamířila přesně do pravého růžku. Famózní čtvrtina Přerova pokračovala dál. Jan Andrýsek prostřelil Štůralu z velkého úhlu.

Zlín se ale ještě nevzdal. Nejprve přihrál zpoza branky Pavlůsek Richardu Kobylíkovi, který prostřelil Kocáka. Pátou branku Zlína vstřelil Jan Vyoral tvrdou a umístěnou střelou. K šesté brance Zlína pomohl přerovský obránce, který zapomněl puk za sebou, čehož využil Michael Hlaváč a snížil na rozdíl dvou branek.

V poslední čtvrtině Zlín snížil na rozdíl jedné branky. Buchta předvedl nejprve skvělý obranný zákrok, kterým poslal své spoluhráče do přečíslení. Vše na sebe vzal Michael Hlaváč, který z levé strany překonal Kocáka. Na konci zápasu se Devils ještě pokusili o hru bez brankáře, osmou branku se jim ale vstřelit nepodařilo, tudíž si tři body odvážejí hosté z Přerova.

Ohlasy po zápase:

Ivan Tomaštík (IHC Devils Zlín): „Do poloviny to bylo vyrovnané, inlinové. Třetí čtvrtinu jsme vypustili, kdy jsme dostali 4 góly. Čtvrtá čtvrtina se nám podařilo a chybělo nám štěstí, abychom vyrovnali. Výborný zápas odchytal Tomáš Štůrala, chystáme si ho do play-off."

Martin Gremlica (IHC Night Birds Přerov): „Začali jsme výborně, vedli jsme 2:0, domácím se poté podařilo srovnat. Druhou a třetí čtvrtinu jsme hráli výborně, dostali jsme se do výrazného vedení a zase jsme bohužil polevili. Soupeř téměř srovnal, klepali jsme se o výsledek, ale naštěstí jsme to dohráli do vítězného konce."


20.05.2017 14:00| 8.kolo| Zlín| 49 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Night Birds Přerov
7:8
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:38IHC Night Birds Přerov-0:1Petr ŠkoloudPavel Hanák, Martin Gremlica
03:19IHC Night Birds Přerov-0:2Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil, Pavel Hanák
08:51IHC Devils Zlín-1:2Jiří KarafiátLukáš Buchta
11:14IHC Devils Zlín-2:2Lukáš BuchtaMichael Hlaváč
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:46IHC Night Birds Přerov-2:3Michal SchejbalAleš Jergl
19:02IHC Devils Zlín-3:3Richard KobylíkTomáš Pavlůsek, Jaroslav Janeba
22:09IHC Night Birds Přerov-3:4Aleš JerglPetr Školoud
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:07IHC Night Birds Přerov-3:5Mikuláš ZbořilMartin Gremlica, Petr Školoud
26:55IHC Night Birds Přerov-3:6Petr ŠkoloudPavel Hanák
27:08IHC Night Birds Přerov-3:7Marek DitrichJan Andrýsek, Aleš Jergl
29:51IHC Night Birds Přerov-3:8Jan AndrýsekMarek Ditrich, Aleš Jergl
33:02IHC Devils Zlín-4:8Richard KobylíkJaroslav Janeba
33:46IHC Devils Zlín-5:8Jan VyoralLukáš Buchta
34:01IHC Devils Zlín-6:8Michael Hlaváč
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
43:48IHC Devils Zlín-7:8Michael HlaváčJiří Karafiát