Brněnští svou stíhací jízdu nezvládli a padli s Hradcem Králové 7:8

Brněnští svou stíhací jízdu nezvládli a padli s Hradcem Králové 7:8

PARDUBICE – Domácí se chtěli odpoutat od konce tabulky, Brno naopak hrálo o lepší postavení, zaručující mu možnost začínat osmifinále na domácí půdě. Ihned od startu však muselo dohánět náskok domácích, kteří po první čtvrtině vedli již 5:1. Brněnští se však s nepříznivým stavem nehodlali smířit a postupně vyrovnali stav ukání. Stíhací jízdu Brna utnul čtyři vteřiny před koncem zápasu Aleš Půlpán, jenž tak rozhodl o vítězství Hradce Králové v poměru 8:7.

Zápas začal ve velkém tempu, hned v prvním střídání Královehradečtí pořádně zavařili Vybíralovi v brance soupeře. První branka padla již po třech minutách hry, když přesnou střelou poprvé překonal Vybírala hradecký Filip Kuťák. Tato branka domácí tým nastartovala a téměř po půl minutě se Hradec radoval znovu, tentokrát gól padl z hole Aleše Půlpána. Brno na sebe se svou odpovědí však nenechalo dlouho čekat a za dalších 60 vteřin skóroval Jiří Drobný. Střelecké vystoupení pokračovalo dál, v čase 6:50 vrátil Hradci dvoubrankový náskok druhým gólem v utkání Filip Kuťák a v desáté minutě přidal další gól domácích Robin Netušil, a když stejný hráč skóroval znovu o půl minuty později, vypadalo to na exhibici.

Krátce po startu druhé části ještě přidal do kotle šestým gólem domácího týmu Marek Voženílek. S hosty to vypadalo bledě, jenže jak už je známo, v inline hokeji se může stát cokoliv. Brno ve druhé čtvrtině vyrovnalo hru a stihlo přidat jednu branku, jež padla z hole Jakuba Kadlece.

Ve třetí čtvrtině skórovalo pouze Brno. Nejprve zkorigoval stav utkání na 6:3 druhým gólem v utkání Jakub Kadlec a následně snížil na rozdíl pouhých dvou branek Zdeněk Kubica.

Na začátku poslední části po dlouhé době skórovali domácí. Po gólu Filipa Kuťáka, který tak zkompletoval hattrick, se zdálo být vše rozhodnuto. Jenže hosté se ani teď nevzdali. V čase 39:32 vrátil Brno na rozdíl dvou branek Tomáš Demel. Když se za čtyři minuty prosadil Jakub Moučka, domácí již působili hodně nervózně. Toho opět Brno využilo a v čase 44:10 byl velký návrat dokonán, vyrovnávací gól vstřelil Zdeněk Kubica. Už se zdálo, že utkání skončí po základní hrací době remízou. Čtyři vteřiny před koncem ale vyvedl všechny přítomné z omylu Aleš Půlpán a rozhodl o třech bodech pro Hradec Králové.

Hradec tak porazil Brno těsně 8:7.

Ohlasy po zápase:

Aleš Půlpán (Hradec Králové): ,,Jsem dneska hrozně rád za tři body. Hráli jsme to, co jsme si řekli, chtěli jsme nechávat soupeře před sebou, což si myslím, že se nám dařilo. Padly nám tam sice nějaké góly z dálky, ale jsem rád, že jsme ten zápas zvládli a myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát."

Zdeněk Kubica (Brno): ,,Těžký zápas, brzo jsme prohrávali. Potom jsme to dotáhli a dostali jsme čtyři vteřiny před koncem gól. Co se s tím dá dělat."


20.05.2017 12:00| 10.kolo| Pardubice| 22 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
Mission Roller Brno
8:7
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Pechánek, Petr Karlík

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:17ILHK Hradec Králové-1:0Filip Kuťák
03:42ILHK Hradec Králové-2:0Aleš PůlpánTomáš Půlpán
04:44Mission Roller Brno-2:1Jiří DrobnýZdeněk Kubica
06:50ILHK Hradec Králové-3:1Filip KuťákRobin Netušil
09:56ILHK Hradec Králové-4:1Robin NetušilPetr Pilař, Filip Kuťák
10:33ILHK Hradec Králové-5:1Robin NetušilNicolas Bureš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:24ILHK Hradec Králové-6:1Marek Voženílek
19:04Mission Roller Brno-6:2Jakub KadlecZdeněk Kubica
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:52Mission Roller BrnoPPG6:3Jakub Kadlec
30:07Mission Roller Brno-6:4Zdeněk Kubica
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:00ILHK Hradec Králové-7:4Filip Kuťák
39:32Mission Roller Brno-7:5Tomáš DemelJiří Drobný, Lukáš Skácel
43:35Mission Roller Brno-7:6Jakub MoučkaTomáš Demel
44:10Mission Roller Brno-7:7Zdeněk Kubica
47:56ILHK Hradec Králové-8:7Aleš PůlpánMarek Voženílek