Přetahovanou mezi Uherským Brodem a Přerovem vyhráli hostující Night Birds 6:4

Přetahovanou mezi Uherským Brodem a Přerovem vyhráli hostující Night Birds 6:4

UHERSKÝ BROD – Zápas mezi domácím Uherským Brodem a Přerovem, tedy celky na chvostu tabulky, nabídl první branku až v samém závěru první části. K radosti domácích to byli právě oni, kdo přišel s gólem do šatny. Přerovští hráči ale dokázali vývoj utkání otočit, avšak z vedení se dlouho neradovali. Ve 41. minutě se ale Přerov znovu ujal vedení, které tentokrát již nepustil a díky výhře 6:4 se radoval ze zisku všech tří bodů.

Zápas mezi týmy, které jsou na desátém a jedenáctém místě, byl dlouho bezbrankový. Mírně navrch měli Přerovští, ale Chovanec působil zkraje zápasu velmi klidným a sebejistým dojmem. Když už to vypadalo, že úvodní čtvrtka skončí bez branek, prosadil se v jejím samotném závěru domácí Jan Mikulec.

Druhá čtvrtina začala velkými šancemi na obou stranách, ale ani pokus Škalouda, ani zvonkohra na tyč od Budila, stav nezměnili. Skóre se hnulo až později, kdy se v rozmezí dvou minut měnilo hned třikrát. Nejdřív se dvakrát prosadil Aleš Jergl, a otočil zápas pro Přerov, avšak ne na dlouho. Odpověď ná krásný gól po akci Zbořila našli domácí po šestnácti vteřinách, kdy Daniel Gazda kličkou překonal Kocáka. Stejný hráč ještě mohl poslat Brod zpět do vedení a znovu otočit zápas, ale na konci akce ho ze zakončení vyrušil dorážející obránce. V polovině zápasu byl stav 2:2.

Ve třetí čtvrtině se začal zápas lámat. Brod ze hry částečně polevil, naopak Přerova bylo plné hřiště. Škaloudovu dělovku ještě vychytal Chovanec, ale na střelu Marka Ditricha už byl krátký. Přerov mohl vedení ještě dvakrát do sirény navýšit, ale ani Škaloud, ani Andrýsek puk do brány nedostali.

Do závěrečné části tak hosté vstupovali s vedením na hokejkách, a mohli na tom být ještě lépe, kdyby využili předchozí šance. Hned zkraje ale srovnal Milan Šiller po přímočaré akci Gazdy. Domácí mohli zápas dokonce otočit, ale jejich branka nemohla být uznána pro pochybení domácího týmu v zápise.

Tato situace domácím trochu ubrala vítr z plachet a Přerov toho využil. Nejdřív se ve vlastním oslabení prosadil Jan Andrýsek, aby na něj o chvíli později navázal Aleš Jergl, který v zápase zkompletoval hattrick. Domácí ještě zdramatizovali závěr zápasu zásluhou Jana Heči ve 45. minutě.

V posledních minutách to tým Zbyňka Kůdely zkusil bez brankáře, ale tato snaha se s úspěchem nesetkala a naopak do prázdné brány poslal puk Jan Andrýsek. Přerov v důležitém zápase sousedů z tabulky vyhrál 6:4, Brod zůstal bez bodu.

Ohlasy po zápase:

Martin Gremlica (hrající vedoucí mužstva IHC NIght Birds Přerov): „Zápas byl od začátku vyrovnaný. Začali jsme trošku vlažně, ale v závěru jsme zápas urvali. Dobře jsme zvládli oslabení a navíc se nám do sestavy vrátil Marek Ditrich, což je velká posila a i díky tomu máme dnes tři body. Snad se nám bude dařit i dál."


20.05.2017 10:00| 7.kolo| Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Night Birds Přerov
4:6
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
11:56IHC Uherský Brod -1:0Jan MikulecRadim Budil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:55IHC Night Birds Přerov-1:1Aleš JerglMarek Ditrich, Petr Školoud
17:35IHC Night Birds Přerov-1:2Aleš JerglMikuláš Zbořil, Jan Andrýsek
17:51IHC Uherský Brod -2:2Daniel GazdaMilan Šiller
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
32:31IHC Night Birds Přerov-2:3Marek DitrichAleš Jergl
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:27IHC Uherský Brod -3:3Milan ŠillerDaniel Gazda, Dušan Surý
40:47IHC Night Birds PřerovSHG3:4Jan AndrýsekMichal Schejbal, Mikuláš Zbořil
42:45IHC Night Birds Přerov-3:5Aleš JerglMartin Gremlica, Marek Ditrich
44:14IHC Uherský Brod -4:5Jan HečaDaniel Gazda, Milan Šiller
47:36IHC Night Birds Přerov-4:6Jan AndrýsekMartin Gremlica