Po jedenadvacetigólové přestřelce se raduje Nový Jičín

Po jedenadvacetigólové přestřelce se raduje Nový Jičín

NOVÝ JIČÍN - V prvním ze dvou nedělních zápasů Stilmat extraligy inline hokeje se v Novém Jičíně střetl domácí celek s hostující Olomoucí. V parádním utkání, ve kterém bylo nakonec k vidění hned 21 branek, nakonec zvítězili domácí, kteří zvítězili poměrem 11:10 po prodloužení, mimo jiné i díky hattrickům Juraje Juríka a Ondřeje Kovarčíka.

Domácí začali poměrně zostra a na začátku čtvrté minuty se dostali do vedení, když se přízemní ranou prosadil Ondřej Kovarčík. Olomouc mohla o minutu později odpovědět, hosté však nejprve trefili tyč a hned vzápětí se sám před domácí svatyní neprosadil Roupec. Olomoučtí nakonec srovnali stav skóre až v 11. minutě. Po rychlé kombinační akci zamířil přesně Lukáš Cik. Uběhlo jen 65 vteřin a hosté šli v poslední minutě první čtvrtiny dokonce do vedení. Opět to byl Lukáš Cik, který dokonal rychlý obrat ve skóre. Olomouc ovšem o vedení přišla ještě rychleji, než jej získala. Dvacet vteřin před koncem první části hry se totiž trefil Juraj Jurík a bylo tak opět vyrovnáno.

Tempish si ve druhé minutě druhé části vzal své vedení zpět. Autorem třetí branky Hanáků byl David Roupec. Gólové hody ale pokračovaly i nadále a domácí dokázali skóre znovu srovnat, když se při hře 4 na 4 trefil přesně Jan Zahradníček. Opět ovšem platilo, že Jičínští neudrželi nerozhodné skóre dlouho. V 19. minutě se totiž dokázal prosadit hostující Lubomír Korhoň a Olomouc potřetí v zápase vedla. To však znovu platilo jen necelou minutu hry, za Nový Jičín totiž po rychlé akci opět srovnal Adam Flok. Poslední slovo měli ve druhé čtvrtině přece jen hráči Olomouce. Přesilovou hru využil Lubomír Korhoň, jenž vstřelil svoji druhou branku v utkání.

Vstup do třetí čtvrtiny měli pro změnu lepší domácí, kteří díky dvěma brankám v rozmezí pouhých 44 vteřin opět strhli vedení na svou stranu. Nejprve se prosadil Juraj Jurík, aby vzápětí vstřelil šestou branku Nového Jičína Michael Chvostek. Domácí mohli hned vzápětí udeřit při vlastní přesilové hře, naopak to ovšem byli hosté, kteří ve vlastním oslabení opět srovnali, když se po rychlé akci prosadil Lukáš Cik, který vsítil svoji třetí branku, po níž to bylo 6:6. Diváci se ve Slezsku museli bavit i nadále, o necelou minutu později totiž vsítili další branku hráči domácího IHC, když se podruhé v utkání trefil Ondřej Kovarčík. Po necelé půlhodině hry však bylo již posedmé v zápase srovnáno. Sedmou trefu Olomouce vsítil Pavel Handl. Závěr třetí čtvrtiny už ale jasně patřil domácím. Nejprve to byl ve 32. minutě Ondřej Kovarčík, který využil přesilovou hru, zakončil svůj hattrick a vrátil Novému Jičínu vedení. O pár minut později měl stejný hráč šanci na další branku, tentokrát ovšem ve velké šanci přestřelil. Co se nepovedlo Kovarčíkovi, to napravil v poslední minutě třetí části Adam Flok, díky jehož trefě poprvé v zápase odskočili domácí svému soupeři na rozdíl dvou branek.

Olomouc tak šla do třetí části ve výrazně horší pozici, do zápasu se však ve 42. minutě dokázala vrátit, když se o kontaktní gól postaral David Roupec. Radost Hanáků ale ani nyní nevydržela dlouho. Za Nový Jičín se totiž trefil Pavel Zedník, který upravil skóre na 10:8. Ani za tohoto stavu se ale Tempish nevzdal a zápas dokázal znovu srovnat. Nejprve se při hře 4 na 4 prosadil Stanislav Husák, aby v poslední minutě hry srovnal na 10:10 Lubomír Korhoň, jenž se tak stal třetím hráčem, jenž v parádním utkání završil hattrick. Zápas šel za tohoto stavu do prodloužení.

Ani v prodloužení se na branku, která utkání rozhodla, nečekalo dlouho. Po dvou minutách a 34 vteřinách rozhodl o bodu navíc pro domácí Nový Jičín Juraj Jurík, pro něhož šlo o třetí branku v zápase.

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): „Byl to těžký zápas. Olomouc přijela jen v devíti, ale byli to kvalitní hráči a my jsme ten zápas podcenili. Od začátku jsme pořád dotahovali, nakonec se nám to povedlo dorovnat. Vedli jsme o dva góly, závěr jsme však absolutně nezvládli. Hodně jsme ho podcenili, ale jsem rád alespoň za ty dva body, když jsme to v tom prodloužení urvali.“

Stanislav Cik (IHC Tempish Olomouc): „Já myslím, že je to zlatý bod. Máme velkou marodku a bylo nás tu málo, takže si myslím, že dobré. Super výkon, kluci teď asi budou celý týden spát.“



14.05.2017 14:00| 7.kolo| Jičín| 50 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Tempish Olomouc
11:10 P
IHC Tempish Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:01IHC Nový Jičín-1:0Ondřej KovařčíkJan Bartko
10:16IHC Tempish Olomouc-1:1Lukáš CikStanislav Husák
11:21IHC Tempish Olomouc-1:2Lukáš CikJiří Paška
11:40IHC Nový Jičín-2:2Juraj JuríkJan Zahradníček, Jan Bartko
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:32IHC Tempish Olomouc-2:3David RoupecLukáš Cik
15:13IHC Nový JičínPPG3:3Jan ZahradníčekJan Bartko, Ondřej Kovařčík
18:47IHC Tempish Olomouc-3:4Lubomír KorhoňPavel Handl, Lukáš Cik
19:33IHC Nový Jičín-4:4Adam FlokMichael Chvostek, Zbyněk Kubičík
21:43IHC Tempish OlomoucPPG4:5Lubomír KorhoňDavid Roupec, Pavel Handl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:40IHC Nový Jičín-5:5Juraj JuríkJan Zahradníček
25:24IHC Nový Jičín-6:5Michael ChvostekZbyněk Kubičík, Adam Flok
26:39IHC Tempish OlomoucSHG6:6Lukáš CikStanislav Husák
27:24IHC Nový Jičín-7:6Ondřej Kovařčík
29:47IHC Tempish Olomouc-7:7Pavel HandlJaroslav Adolf
31:31IHC Nový JičínPPG8:7Ondřej KovařčíkJan Zahradníček
35:16IHC Nový Jičín-9:7Adam FlokJakub Hruška, Michael Chvostek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:45IHC Tempish Olomouc-9:8David RoupecLubomír Korhoň
42:48IHC Nový Jičín-10:8Pavel ZedníkOndřej Sluštík, Robin Gebauer
45:58IHC Tempish Olomouc-10:9Stanislav HusákLukáš Cik
47:07IHC Tempish Olomouc-10:10Lubomír KorhoňPavel Handl
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
50:34IHC Nový Jičín-11:10Juraj JuríkOndřej Kovařčík, Jan Zahradníček