Olomouc porazila Zlín vysoko 10:5

Olomouc porazila Zlín vysoko 10:5

OLOMOUC - Duel mezi domácí Tempish Olomouc a Zlínem dopřál divákům hned patnáct branek. Úvodní dvě části zápasu však vůbec nenaznačily, kdo by se měl bodům příblížit. Vše rozsekli hráči Olomouce až ve třetí čtvrtině. Právě tehdy nasázeli do sítě soupeře čtyři branky, sami však žádnou neinkasovali. Díky výhře 10:5 se Olomouc stále drží na předních pozicích letošní extraligové tabulky.

První čtvrtina tohoto utkání nepřinesla moc zajímavých momentů. Téměř osm minut se hrálo bez větších šancí na obou stranách, kdy bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce zbytečně inkasovat. Nakonec se Zlínu povedlo v 10. minutě vstřelit první gól zápasu, kdy po rychlém protiútoku zakončil akci Jaroslav Janeba. Už to vypadalo, že si Zlín poveze jednobrankové vedení i do další části, ale Olomouci se povedlo 13 vteřin před koncem třetiny vstřelit vyrovnávací branku, jejímž autorem byl Lukáš Cik

Druhá třetina už byla svižnější v podání obou celků, hlavně Olomouc vletěla na svého soupeře a odměnou jí byl brzký gól na 2:1. Poté převzal otěže zápasu Zlín, který se hnal za vyrovnáním, ale Sedlář dlouho držel vedení svého týmu. Nakonec tlak hostů vyústil ve vyrovnávací branku, jejich radost však trvala pouhých 30 vteřin, dokud se netrefil Stanislav Husák a převalil skóre opět na stranu domácích. Ti se poté uchýlili k defenzívě a hrozili pouze z protiútoků, což se jim nakonec vymstilo. Zlín totiž ještě ve druhém dějství dokázal srovnat na 3:3 a tento stav vydržel až do konce této čtvrtiny.

Do třetí části střetnutí opět vstoupila lépe Olomouc, které se znovu povedl vsítit rychlý gól díky přesilové hře, kterou si přenesli z konce minulé třetiny. Další pasáž zápasu byla velice vyrovnaná a hra se přelévala z jedné strany na druhou. A byla to znovu Olomouc, která se dokázala prosadit, a tím si vybudovat dvoubrankové vedení v zápase. Hosté vypadali velice opařeně a nebyli schopní déle podržet puk nebo si vytvořit nějakou šanci. Navíc vůbec nezvládli závěr třetiny, kdy v poslední minutě dostali další dvě branky a naděje na jejich vítězství značně opadly.

Už na začátku poslední části bylo na obou týmech vidět, že je zápas rozhodnutý. I přesto byla malinko aktivnější Olomouc. Zlín hrál druhý zápas po sobě a Ševcům už zřejmě docházely síly. Hrálo se něco přes minutu čtvrtého dějství, když Olomouc zvýšila svůj náskok na pět branek. Hosté poté už viditelně rezignovali, zatímco domácí drželi puk a využívali otevřených míst ve zlínské obraně. Poté domácí už více šetřili síly, čehož ale dokázal Zlín využít a alespoň zkorigovat výsledek utkání. Po této brance začal Zlín ještě bojovat, aby neprohrál takovým rozdílem. Avšak i přes jeho snahu a výborné zákroky Hufa hosté opět inkasovali ze skvěle zahraného protiútoku. A nakonec bylo ještě hůř, když Olomouc v poslední minutě zápasu vstřelila svůj desátý gól v zápase. Zlín dokázal přidat ještě jednu branku a utkání tak skončilo rozdílem pěti gólů – tedy 10:5.

Ohlasy po zápase:

Roman Kořének (Zlín): Do poloviny utkání to bylo velmi vyrovnané utkání, ale pak nám to přeci jen trochu uteklo.

Vladislav Cik (Olomouc):Je vidět, že Zlín má hodně mladý tým, ale řekl bych, že půjdou nahoru, protože hráli dobře. Dobře se bruslilo, ale kombinace trochu vázla. Myslím, že dnes nakonec rozhodly zkušenosti.



13.05.2017 16:00| 7.kolo| Boskovice
IHC Tempish Olomouc
IHC Tempish Olomouc
IHC Devils Zlín
10:5
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, Tomáš Klein

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:53IHC Devils Zlín-0:1Jaroslav JanebaMichael Hlaváč
11:47IHC Tempish Olomouc-1:1Lukáš CikStanislav Husák, Pavel Handl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:15IHC Tempish Olomouc-2:1Lukáš CikLubomír Korhoň
17:26IHC Devils Zlín-2:2David HrazdiraNicolas Werbik
17:56IHC Tempish Olomouc-3:2Stanislav HusákDavid Roupec, Lubomír Korhoň
22:33IHC Devils ZlínPPG3:3Lukáš Buchta
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:07IHC Tempish OlomoucPPG4:3Lubomír KorhoňLukáš Cik, David Roupec
30:16IHC Tempish Olomouc-5:3Jaroslav AdolfLubomír Vích, Pavel Handl
35:07IHC Tempish Olomouc-6:3Lubomír VíchStanislav Husák
35:44IHC Tempish Olomouc-7:3David RoupecLukáš Cik
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:09IHC Tempish Olomouc-8:3Lubomír VíchStanislav Husák
41:52IHC Devils Zlín-8:4Richard KobylíkMichael Hlaváč, Jan Vyoral
46:22IHC Tempish Olomouc-9:4Stanislav HusákPavel Handl, Lubomír Vích
47:08IHC Tempish Olomouc-10:4David Roupec
47:35IHC Devils Zlín-10:5Nicolas Werbik