Roller Storm uspěl v přestřelce proti Černošicím

Roller Storm uspěl v přestřelce proti Černošicím

ČERNOŠICE - V druhém dnešním zápase zavítali na zimní stadión v Černošicích hokejisté Roller Storm Praha. Utkání bylo v úvodu vyrovnané, ale od závěru první čtvrtiny si hostující hráči vytvořili menší náskok, který si ve zbývajícím čase pohlídali a v poklidu si dokráčeli pro vítězství.

Utkání začali skvěle hosté, kteří se ujali vedení už po půl minutě hry. Akci začal brankář Frodl, dlouhým pasem našel Filipa Bílka a ten ještě vylepšil situaci pro Daniela Klineckého, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku. O chvilku později se před brankáře natlačil Tomáš Novotný a Storm vedl o dva góly.

Černošice se s vedením soupeře nechtěly smířit a v 6. minutě se dočkaly snížení. Pavel Mrňa ujel protihráčům a z dobré pozice prostřelil Frodla. O pár minut později rozehrál rychlou akci Sem a Černoch následně vybídl ke skórování Marka Loskota, který se ve velké šanci nemýlil.

Pražanům se však ještě v první části povedlo vrátit do dvoubrankového vedení. Během třiatřiceti vteřin se prosadil Daniel Klinecký a Martin Kadlec, který neměl problém překonat Frolíka po kličce do bekhendu. Černošice se ve druhé části snažily o vyrovnání, místo toho ale inkasovaly. V dlouhé ponechané výhodě se k puku dostal k Martinu Matějčkovi, který prostřelil Frolíka ke vzdálenější tyči.

V dobrém výkonu pokračovali hosté i ve třetí čtvrtině, ve které přidali tři trefy. Po půl minutě hry vypálil Petráš a před branku si sjel Daniel Klinecký, jehož teč nedokázal Frolík zastavit. Následně dostali domácí přesilovou hru, která ale snížení nepřinesla. Naopak se do šance dostal Zdeněk Petráš, a navýšil tak vedení svého týmu.

V 31. minutě využil samostatný únik Daniel Klinecký a Storm vedl už o šest branek. Navýšit hostující vedení mohl v oslabení Klindera, jenže po kličce do bekhendu mířil jen do tyče.

Závěrečná část přinesla gólovou přestřelku, během které se oba celky prosadily čtyřikrát. Naději pro domácí získali Pavel Mrňa a Robin Malý, o chvilku později ale Storm uklidnil z dorážky Jaromír Kverka. Černošice se nechtěly vzdát bez boje, vzápětí totiž poslal kotouč do odkryté klece Marek Loskot.

Když využil přesilovku David Sem, ztráceli domácí už jen tři góly. Závěr utkání však patřil Stormu, který třemi góly pojistil své vedení a zisk tří bodů. Nejdříve mířil přesně po přihrávce Klineckého Zdeněk Petráš, na kterého navázal Jiří Dostál.

Poslední trefu si Pražané schovali na poslední vteřinu duelu, kdy se kotouč po souboji na středu dostal k Dominiku Bílkovi, který bez problémů prostřelil Frolíka.

Celý zápas byl hodně vypjatý, důkazem je velké množství menších i vyšších trestů. Rozhodčí nakonec rozdali skoro sedmdesát trestných minut, dva osobní desetiminutové tresty vyfasoval hostující Filip Bílek, za nesportovní chování byl potrestán i Martin Frolík. V závěru byl ještě do konce utkání vyloučen Jiří Černoch po tvrdém souboji s protihráčem.

Ohlasy po utkání:

Dominik Sem (SK Černošice): „Pro nás to byl smolný zápas, nechali jsme soupeře příliš často střílet. Navíc Stormu zachytal perfektně gólman, pro nás byl velký problém ho překonat.“

Tomáš Würtherle (IHC Roller Storm Praha): „My jsme přistoupili k utkání velmi zodpovědně a plnili jsme, co jsme si řekli. Dobře jsme hlídali nebezpečné hráče soupeře, kteří se skoro nemohli prosadit. Navíc se nám dařilo využívat chyby Černošic a dokázali jsme držet klidný náskok. Z naší strany to byl hodně povedený výkon.


13.05.2017 14:00| 8.kolo| Černošice| 25 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Roller Storm Praha
6:12
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:4 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Jan Jaroš, Jakub Hornáček

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:29IHC Roller Storm Praha-0:1Daniel KlineckýFilip Bílek, Dominik Frodl
02:34IHC Roller Storm Praha-0:2Tomáš Novotný
05:28SK Černošice-1:2Pavel Mrňa
10:31SK Černošice-2:2Marek LoskotJiří Černoch, David Sem
11:09IHC Roller Storm Praha-2:3Daniel KlineckýVáclav Klindera
11:42IHC Roller Storm Praha-2:4Martin KadlecDaniel Klinecký
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:32IHC Roller Storm PrahaPPG2:5Martin Matějček
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:30IHC Roller Storm PrahaPPG2:6Daniel KlineckýZdeněk Petráš
28:57IHC Roller Storm PrahaSHG2:7Zdeněk Petráš
30:14IHC Roller Storm Praha-2:8Daniel Klinecký
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:20SK Černošice-3:8Pavel MrňaDavid Sem
37:59SK ČernošicePPG4:8Robin MalýMarek Loskot
40:34IHC Roller Storm Praha-4:9Jaromír KverkaMartin Matějček
40:59SK Černošice-5:9Marek LoskotJiří Černoch, Robin Malý
42:47SK ČernošicePPG6:9David SemMarek Loskot, Ronald Wurm
43:06IHC Roller Storm Praha-6:10Zdeněk PetrášDaniel Klinecký, Tomáš Novotný
45:29IHC Roller Storm PrahaPPG6:11Jiří DostálJaromír Kverka
47:59IHC Roller Storm PrahaPPG6:12Dominik BílekTomáš Novotný