Boskovice v pohledném utkání podlehly Zlínu po prodloužení

Boskovice v pohledném utkání podlehly Zlínu po prodloužení

BOSKOVICE - Na jihu Moravy se potkaly celky, kterým se úvod sezony příliš nevydařil a každý z nich měl zatím na kontě jen šest bodů. Ve vzájemném utkání se nakonec radovali Devils, kteří v parádním zápase z obou stran zvítězili 7:6 po prodloužení a připsali si důležité dva body.

Utkání začalo ve svižném tempu, kdy jsme mohli vidět pozornou defenzivní činnost na obou stranách. Přesto se Zlínu povedlo skórovat už ve třetí minutě, když se prosadil Jiří Karafiát, ale jejich radost z vedení netrvala dlouho, neboť domácí vyrovnali za 58 sekund zásluhou Čestmíra Sekaniny. Po dvou gólech následovalo hluché období pro oba celky, Zlín byl sice více na puku, ale nedokázal svoji mírnou převahu zužitkovat. Poté Boskovice orazítkovaly tyč z rychlého protiútoku. To samé se povedlo za chvíli i hostům, a tak se stále stav utkání neměnil. Až v 11. minutě David Šebek z dorážky překonal Kořénka a domácí šli do vedení. Bohužel pro ně jej neudrželi do konce první části, když přesně minutu před koncem vyrovnal Nicolas Werbik. První třetina tak skončila nerozhodně 2:2.

Zlín vstoupil do druhého dějství aktivněji a odměnou mu byl vedoucí gól. Po krásné kombinaci hostujícího týmu se prosadil Richard Kobylík. Radost Zlína ale opět netrvala dlouho. 25 sekund stačilo domácím, aby znovu srovnali krok se svým soupeřem, když se opět trefil David Šebek. Boskovice poté zlepšily svou hru a byly lepším týmem. Odměnou jim byla branka na 4:3, kterou vsítil Tadeáš Král, jenž využil špatné rozehrávky hostí. Zlín se poté znovu ujal aktivity, ale nechával otevřená okýnka ve své obraně. Domácím se je ovšem nepovedlo využít a byli za to potrestáni vyrovnávací brankou Zlína. Jan Vyoral procedil kotouč pod betony Hrachoviny. Do konce třetiny se už stav nezměnil, a tak i druhé dějství skončilo nerozhodně.

Zlínu vycházely nástupy do začátků čtvrtin a v té třetí se znovu dostali do vedení, když si druhou trefu v zápase připsal Nicolas Werbik. Tentokrát však hosté nenechali Boskovice okamžitě vyrovnat a zůstali i nadále lepším týmem. Jednu z šancí Zlína dokonce zastavila tyčka. Z následného protiútoku domácí také jen orazítkovali konstrukci branky Kořénka, aby za pár chvil na druhé straně hosté zvýšili svůj náskok na dvě branky. Boskovice se poté snažily ještě zkorigovat stav zápasu do konce třetí části. První nevyužily dvě obrovské příležitosti, kdy Kořének předvedl dva fantastické zákroky, aby o chvíli později vstřelily tolik kýženou branku. Martin Špok střelou z dálky propálil Kořénka a dal domácím naději do poslední části.

Poslední část tohoto střetnutí začala ve velkém tempu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, gólmani obou celků si připisovali důležité zákroky. Boskovice se dostaly do úniku dva na jednoho, ale po této šanci zazvonila pouze tyčka za Kořénkem. Hostující brankář udržel vedení pro svůj tým, když vychytal další šanci domácích. Boskovice byly lepším týmem a hnaly se za vyrovnáním, ovšem pozorná obrana Zlína je do šancí nepouštěla. Hostům ale i tak málem podařilo skórovat, po protiútoku však zazvonila pouze tyč. Hrachovina poté dokázal lapačkou vytěsnit kotouč na konstrukci brány, od které se následně odrazil kotouč do ochranné sítě. Nakonec se podařilo domácím vyrovnat, David Šebek krásnou střelou nedal Kořénkovi šanci a zakončil tak svůj hattrick. Zlínu se poté naskytla šance rozhodnout utkání, kdy si nejprve zahrál klasickou přesilovku, po které následovala další čtyř minutová za nesportovní chování domácího Hrachoviny. Boskovice se ale ubránily, a tak následovalo prodloužení.

V něm hosté pokračovali v přesilové hře a už po 45 vteřinách se jim povedlo rozhodnout. David Hrazdíra vymetl horní růžek, a tak mohl Zlín slavit vítězství. 


Ohlasy po zápase:


David Bílý (Boskovice):
„Bylo to skvělé, vyrovnané utkání. Zápas snesl ty nejpřísnější měřítka. Jeho konec ale hrubě ovlivnil rozhodčí. My jsme dokázali srovnat ze stavu 4:6, ale ten závěr se rozhodčím nepovedl.“

Roman Kořének (Zlín): „Bylo to vyrovnané utkání plné napětí. Myslím si, že mohl vyhrát kdokoliv, ale nakonec to dopadlo lépe pro nás.“



13.05.2017 14:00| 8.kolo| Boskovice
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Devils Zlín
6:7 P
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, Tomáš Klein

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:39IHC Devils Zlín-0:1Jiří KarafiátNicolas Werbik, David Hrazdira
03:27HC Boskovice-1:1Čestmír SekaninaDavid Bílý
10:18HC Boskovice-2:1David ŠebekFilip Král, Čestmír Sekanina
11:00IHC Devils Zlín-2:2Nicolas WerbikJiří Karafiát
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:33IHC Devils Zlín-2:3Richard KobylíkJan Vyoral
13:58HC Boskovice-3:3David ŠebekTadeáš Král
17:28HC Boskovice-4:3Tadeáš KrálMartin Špok, David Šebek
20:29IHC Devils Zlín-4:4Jan VyoralNicolas Werbik
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:32IHC Devils Zlín-4:5Nicolas WerbikJiří Karafiát
31:54IHC Devils Zlín-4:6Nicolas WerbikLukáš Buchta
34:52HC Boskovice-5:6Martin ŠpokDominik Hrachovina
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
43:53HC Boskovice-6:6David ŠebekDominik Hrachovina
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
48:45IHC Devils ZlínPPG6:7David HrazdiraLukáš Buchta