Beroun poprvé v základní hrací době nevyhrál

Beroun poprvé v základní hrací době nevyhrál

ČERNOŠICE - Vedoucí tým průběžné tabulky z Berouna poprvé v letošním ročníku ztratil extraligové body. Po nevydařené první třetině v utkání dotahoval tříbrankovou ztrátu. Tu se mu povedlo do konce základní hrací doby pouze vymazat. O vítězství tak muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém Berounští Medvědi dokonali obrat.

Souboj dvou týmů, které mají ve svých sestavách asi nejvíce reprezentantů, začaly lépe Černošice. Ty poslal do vedení v 7. minutě Marek Loskot, když si potáhl puk kolem obránce a vypálil přesně do protipohybu brankáře. Vzápětí dostali Medvědi přesilovou hru, během které se však prosadili domácí. A ne jednou.

Nejdříve obral protihráče o kotouč Václav Krudenc a puk poslal k bližší tyči, následně se do úniku dostal Marek Loskot. Útočník Černošic nic nevymýšlel a prostřelil Michajlova mezi betony. Domácí mohli ještě v první části přidat i čtvrtou trefu, Mrňa ale z dobré pozice pálil jen do břevna.

Na první branku si Beroun musel počkat do druhé periody, kdy se po necelé minutě hry trefil Petr Kafka. V 19. minutě byl potrestán Sem a Černošice přidaly třetí trefu ve vlastním oslabení. Marek Loskot znovu ujel všem protihráčům, rychlou kličkou vykoupal brankáře a zakončil do zcela odkryté klece. Po necelých dvaceti odehraných minutách tedy tento černošický střelec nasázel hattrick.

Ještě před koncem druhé části se však hostům podařilo snížit. Šinágl našel přesnou přihrávkou volného Petra Kafku, který povedenou tečí poslal kotouč za přesouvajícího se Frolíka. Do druhé poloviny zápasu tak vstupovali domácí s dvoubrankovým vedením. Netrvalo však dlouho a Medvědům se podařilo srovnat.

Na trefu Martina Tvrzníka navázal o jednadvacet vteřin později Lukáš Popela a bylo vyrovnáno. V následující minutě se však k puku dostal Marek Loskot, najel si až před branku, položil si brankáře a v klidu zakončil pod horní tyčku. Z těsného vedení se však Černošice radovali jen pět minut, bekhendovým pokusem totiž znovu srovnal Petr Kafka, který se stal druhým třígólovým střelcem v zápase.

Do poslední čtvrtiny vstupovaly oba celky za nerozhodného stavu, s čímž se však nikdo nechtěl smířit. Když se ve 40. minutě trefil po samostatné akci Pavel Mrňa, zdálo se, že si domácí už těsný náskok pohlídají. V závěru základní hrací doby ovšem Beroun zkusil hru bez brankáře a vyplatilo se. Bernad křižným pasem našel Petra Kafku, jehož tvrdý pokus z první skončil až v síti.

Utkání tak pokračovalo v prodloužení, které začali lépe domácí, kteří si vypracovali několik slibných zakončení. Z výhry se ale nakonec radoval Beroun, spolupráci celého útoku zakončil přesnou střelou mimo dosah brankáře Martin Tvrzník.

Zápas nabídl hodně zajímavou podívanou, vedle povedených gólů nechyběly ani osobní souboje a emoce. V utkání dokonce rozhodčí rozdali dva osobní desetiminutové tresty, oba dva na straně domácích.

Dominik Sem (SK Černošice): „Nedokázali jsme si pohlídat vedení, když jsme poměrně hladce ztratili tříbrankový náskok. V závěru utkání už to bylo spíše o štěstí, které bylo více na straně soupeř.“

Martin Mecera (IHC Berounští Medvědi): „Zápasy s Černošicemi jsou hodně o individuálních chybách. Spousta hráčů se velmi dobře zná, takže přesně víme, co ten druhý bude hrát. Nám se nepodařil vstup do utkání, kdy jsme naší nedůsledností dovolili soupeři dostat se do vedení, od poloviny jsme ale byli lepším týmem a nakonec jsme byli v závěru šťastnější. Paradoxně musím říct, že dneska jsme nevyhráli v základní hrací době kvůli našim přesilovkách, ve kterých daly Černošice tři góly.“


13.05.2017 10:00| 7.kolo| Černošice| 18 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Berounští Medvědi
6:7 P
IHC Berounští Medvědi
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 3:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Jakub Hornáček

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:34SK Černošice-1:0Marek LoskotPavel Mrňa
07:12SK ČernošiceSHG2:0Václav Krudenc
08:10SK ČernošiceSHG3:0Marek LoskotRonald Wurm
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:53IHC Berounští Medvědi-3:1Petr KafkaPetr Šinágl
18:34SK ČernošiceSHG4:1Marek LoskotRonald Wurm
23:01IHC Berounští Medvědi-4:2Petr KafkaPetr Šinágl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:49IHC Berounští Medvědi-4:3Martin TvrzníkPetr Šinágl
25:10IHC Berounští Medvědi-4:4Lukáš PopelaClaudio Mantese
26:16SK Černošice-5:4Marek Loskot
31:46IHC Berounští Medvědi-5:5Petr Kafka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:41SK Černošice-6:5Pavel Mrňa
47:21IHC Berounští MedvědiEN6:6Petr KafkaJakub Bernad
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
49:13IHC Berounští Medvědi-6:7Martin TvrzníkPetr Kafka, Petr Šinágl