Čtvrtá čtvrtina rozhodla o vítězství Kladna nad Stormem

Čtvrtá čtvrtina rozhodla o vítězství Kladna nad Stormem

KLADNO - vyrovnané utkání mezi domácími hráči a pražským Stormem rozhodlo poslední dějství. V něm kladenští hráči přidali čtyři branky, na které už hráči hostí nenašli odpověď. Kladno si tak po moravském neúspěchu připsalo čtvrté letošní domácí vítězství.

Bojovné a vyrovnané utkání odstartovali lépe domácí hokejisté, za které mohl skórovat Strnad, který vystartoval do úniku, ale pohořel na Hauserovi. Po chvíli ujížděl sám na brankáře na druhé straně Klindera, ale ten se také nedokázal prosadit. Až po chvíli rozvlnil síť Jaromír Kverka, který z mezikruží propálil kladenského brankáře – 0:1. Domácí ale rychle dokázali vyrovnat. Jakub Strnad využil nenápadnou akci a poslal kotouč do sítě – 1:1. V závěru se ještě mohli hosté dostat zpět do vedení, jenže přesilovou hru nevyužili.

V úvodu druhé čtvrtiny dostali k dispozici přesilovou hru rovněž domácí Čerti, ale skórovat neodkázali. Krátce po ubránění oslabení ale vrátil Roller Stormu vedení Martin Kadlec, který si najel k bráně zleva a bekhendem překonal Karlíka – 1:2. Srovnat pak mohl svojí druhou trefou Strnad, ten ale nastřelil jen tyč. V závěru pak hosté vystartovali do přečíslení, avšak Vráblíka vychytal domácí brankář.

Začátek třetího dějství přinesl vyrovnání Kladna. Michal Plichta nezasáhl kotouč ideálně a puk proklouzal pod Hauserovým betonem – 2:2. V oslabení pak ještě špatně rozehrával Strnad, ale hosté dobré pozice nevyužili a pohořeli na výborném Karlíkovi.

Čtvrtá perioda přinesla rozhodnutí a konečně první gólově produktivnější čtvrtinu. Hned na začátku si Petr Patyk nabruslil z levé strany, položil si hostujícího brankáře a rozvlnil síť – 3:2. Roller Storm poté ještě odvolal gólmana, avšak Strnad vybojoval kotouč a předložil jej Michalovi Plichtovi, který skóroval – 4:2. Pražané pak znovu odvolali brankáře, ale Plichta napodruhé odkrytou klec minul. Až vzápětí zavezl puk až do prázdné brány Jakub Strnad – 5:2. Čertům ale vedení nestačilo a přidali i šestou branku. Kladno vyrazilo do přečíslení a Jan Novotný dělovou ranou umístil kotouč k bližší tyči – 6:2.

Václav Klindera (IHC Roller Storm Praha): „Bylo to utkání o jednom gólu a ten jsme dostali my. Byl to vyrovnaný zápas, hlavně první půlka, pak jsme dostali blbého góla na 3:2. A pak už se to vezlo a dostali jsme dva góly do prázdné brány. To se nedá nic dělat."

Michal Petrák (IHC Čerti Kladno): „Bylo to velice těžké utkání, soupeř velice dobře bruslil a hrál kombinačně dobře. Pak se nám ale povedlo dát góly a byl konec. Ještě deset minut před koncem čtvrté čtvrtiny to bylo 2:2, dali jsme góla na 3:2, oni hráli powerplay a my dali dva góly do prázdné branky."

Foto: Petr Hubáček



13.05.2017 10:00| 7.kolo| Kladno| 32 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Roller Storm Praha
6:2
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:37IHC Roller Storm Praha-0:1Jaromír Kverka
10:00IHC Čerti Kladno-1:1Jakub StrnadVladimír Kameš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:07IHC Roller Storm Praha-1:2Martin Kadlec
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:21IHC Čerti Kladno-2:2Michal PlichtaJan Novotný
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:24IHC Čerti Kladno-3:2Petr PatykLadislav Vlček
46:06IHC Čerti KladnoEN4:2Michal PlichtaJakub Strnad
47:12IHC Čerti KladnoEN5:2Jakub StrnadMichal Petrák
47:26IHC Čerti Kladno-6:2Jan Novotný