Tadeáš Král se Šebkem rozhodli o jasném vítězství Boskovic

Tadeáš Král se Šebkem rozhodli o jasném vítězství Boskovic

BOSKOVICE - Boskovice v úvodním zápase třetího hracího víkendu přivítaly na své palubovce hráče Uherského Brodu. Po opatrném začátku domácí hráči začali proměňovat své šance a tím si vypracovali slibný náskok. Ten postupem času navýšili na konečných 7:1 a dokráčeli si tak v sezóně pro druhé vítězství.

I přes opatrný úvod utkání měli malinko navrch hráči Boskovic. Ti se taky v páté minutě dostali k první velké šanci v zápase, ale Chovanec předvedl skvělý zákrok. Poté se tempo střetnutí zvedlo a mohli jsme vidět pár šancí na obou stranách. Více v permanenci byl uherskobrodský Chovanec, který si do té doby připsal více zákroků než jeho kolega na druhé straně. První gól padl až v 11. minutě. Paradoxně se domácí prosadili v oslabení, kdy po zablokované střele se všichni tři dostali do protiútoku a podařilo se jim skórovat. A dokonce přidali ještě jednu branku 19 vteřin před koncem první třetiny. Postaral se o ni Kuncek, který propálil vše před sebou.

Do druhého dějství vstoupily lépe domácí Boskovice, přesto první vážnější šanci si vytvořil Brod. V 15. minutě zazvonila tyčka za Hrachovinou, který se po střele jen ohlédl. Po téhle šanci ale opět tlačili jihomoravané, kteří si vytvořili několik slibných šancí. Ovšem Chovanec držel pro Uherský Brod pořád slibný výsledek. V půlce třetiny se do tlaku dostali hosté, Boskovice ale velice dobře bránily a nepustili svého soupeře do vyloženějších šancí. Po tomhle menším tlaku ovládli opět boskovičtí závěr druhé třetiny, kdy během minuty a půl vstřelili další dva góly a ukončili třetinu za stavu 4:0.

Brod se hodně zlepšil v úvodu třetí části, a tak zatlačil soupeře na své půlce. Hosté si vytvořili i tři větší šance, které ale gólem neskončily. Ty dneska opravdu trápí koncovka, nedokázali trefit ani odkrytou domácí svatyni. Pravidlo nedáš - dostaneš zde fungovalo velice přesně. Boskovice opět udeřily na konci třetiny a do poslední části zápasu šly s pětibrankovým náskokem.

Brod se nakonec gólu dočkal, a to hned po 33 sekundách čtvrtého dějství. Surý se zjevil sám před bránou a poprvé v zápase překonal Hrachovinu. A o další minutu později mohli hosté přidat i druhou branku. Kotouč ale domácí svatyni o milimetry minul. A i když Brod hrál další přesilovku, nepodařilo se mu překonat Hrachovinu a znovu za své neproměněné šance pykal. Tentokrát jihomoravané během minuty přidali znovu dvě branky a skóre se tím dostalo na konečných 7:1. 

Ohlasy po zápase:

David Bílý (Boskovice): „Hráli jsme proti Brodu, který je o příčku nad náma. Chtěli jsme hrát naši hru, držet kotouč a nepouštět soupeře do útoku. Dali jsme rychlé góly a udrželi vedení. Byla tam občas nějaká slabší pasáž, ale to už bylo i tím vedením. Brod sice dal rychlý gól v poslední čtvrtině, ale zvládli jsme to a jsme spokojení."

Jan Heča (Brod): Výsledek mluví sám za sebe. Domácí hráli zodpovědně a měli dobrý pohyb. My jsme byli víceméně ve stojce a myslím si, že výsledek je nakonec spravedlivý."


13.05.2017 10:00| 7.kolo| Boskovice| 10 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Uherský Brod
7:1
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Marek Honza, Adam Kika

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
10:19HC BoskoviceSHG1:0David ŠebekLuděk Kuncek
11:41HC Boskovice-2:0Luděk KuncekDavid Šebek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:29HC Boskovice-3:0Dominik HrachovinaFilip Král
23:58HC Boskovice-4:0Tadeáš KrálDominik Hrachovina
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
34:26HC Boskovice-5:0Tadeáš KrálDominik Hrachovina, Filip Král
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:03IHC Uherský Brod -5:1Dušan SurýJan Heča
42:07HC Boskovice-6:1Filip KrálDominik Hrachovina
43:07HC Boskovice-7:1David ŠebekLuděk Kuncek