Víkend bude rovněž ve znamení mládežnických soubojů

Víkend bude rovněž ve znamení mládežnických soubojů

Druhý květnový víkend bude opravdu plný inline hokeje. Již jsme vás informovali o plánovaných zápasech mužské Stilmat extraligy a nyní vám přinášíme i pohled na další souboje v rámci kategorie mládeže, která se rovněž postará o několik otázek, jež je potřeba rozlousknout.(Foto: Zlatka Vostrá)

Přípravka

O víkendu nezahálí ani ti nejmenší!  Zápasy přípravky, tedy její východní divize, odstartují v sobotu 13. května v Přerově. Právě domácí tým bude největším tahounem sobotní porce zápasů, neboť všechny zajímá otázka, zda přerovští Night Birds udrží svou neporazitelnost i po zápasech proti Olomouci, Břeclavi a Uherskému Brodu.

Zápas mezi Přerovem a Uherským Brodem bude mít zvláštní náboj, protože to bude právě Uherský Brod, kdo bude chtít vrátit Přerovským předchozí porážku, která znamenala onu nepopulární první prohru v sezoně. Přerovské táhne nejproduktivnější hráč celé přípravky Tomáš Šťastný, jehož nahání jeho týmový kolega Jakub Galnor, jenž zaostává jen o tři body.

Poprvé se ve východní divizi představí Lvi z Břeclavi, kterým se do cesty postaví Uherský Brod a Přerov. Své první zápasy odehraje také celek Tempish Olomouc.

Zápasový program – přípravka – divize Východ

Západní divize má na programu své vůbec první zápasy, které odstartují v neděli 14. května na palubovce v Hořovicích. Hned úvodní duel nabídne střetnutí mezi Hořovickým „A“ týmem a jeho rezervou. Právě „A“ tým Hořovic by jistě rád navázal na svou finálovou účast z minulého ročníku. Do inline hokejových bojů se v neděli zapojí i celky Kladna a Černošic.

Zápasový program – přípravka – divize Západ

Mladší žáci

V kategorii mladšího žactva odstartuje nejprve západní divize, a to konkrétně 13. května v Hořovicích. Stejně, jako západní divize přípravky, zahájí i program divize Západ mladších žáků souboj dvou týmů Cvočkařů Hořovic. Otevírací duel ale není jedinou podobností s mladší kategorií. Do sobotních bojů v rámci mladších žáků zasáhnou, obdobně jako v přípravce, celky Kladna a Černošic. Vedoucí tým mladších žáků – Mad Parrots Úhřetice – má tento hrací den volno. To znamená, že ostatní týmy mohou výrazně vylepšit své postavení v tabulce.

Zápasový program – mladší žáci – divize Západ

Divize Východ odstartuje své další souboje v neděli 14. května. Právě v tento den je v Boskovicích na programu 6 zápasů. Do bojů zasáhne poprvé tým HC Lvi Břeclav, který se tak příznivcům inline hokeje představí v premiéře stejně, jako jejich kolegové v přípravce.

I ve východní divizi dojde na jednu odplatu. Boskovice se pokusí vrátit vysokou porážku 0:11 svému soupeři ze Zlína, a co oplácet mají i Přerovu. Uvidíme, zda se jim podaří vyrovnat tyto mini-série. Nebude to ale nic jednoduchého, neboť Zlínští usilují o čistý zápis v kolonce výher. Dosud neprohráli jediné utkání, pouze jedinkrát remizovali.

Zápasový program – mladší žáci – divize Východ

Starší žáci

V kategorii starších žáků má východní divize volno, avšak západní divize nespí a její reprezentanti vyrazí na další měření sil do Kladna. Úvodní duel otevřou domácí hráči soubojem s Černošicemi, které po třech zápasech nepoznaly, jak chutná výhra.

V nejstarší kategorii mládeže drží své prvenství celek Lomnice nad Popelkou, jež má dvoubodový náskok před Cvočkaři z Hořovic. Vzájemný duel tak bude jistě pikantní záležitostí. Lomnice nad Popelkou však nebude mít jednoduchý den. V rámci třetího nedělního zápasu se střetne s Kladnem, které je před víkendem na třetí pozici. Na vedoucí tým ztrácí čtyři body.

Zápasový program – starší žáci – divize Západ