Devils zvládli přestřelku s Hradcem a dotáhli se na střed tabulky

Devils zvládli přestřelku s Hradcem a dotáhli se na střed tabulky

ZLÍN - Druhý hrací víkend přinesl souboj zlínských Devils s hostujícím Hradcem. Hostům vstup do sezony nevyšel vůbec podle představ, proti Zlínu si tak chtěli spravit chuť a získat své druhé vítězství. Zlín měl oproti Hradci o vítězství navíc. Devils nakonec přestřelku, při které bylo k vidění hned osmnáct branek, zvládli, zápas otočili a s devíti body se dostali na osmou příčku, mají však stejně bodů jako týmy na sedmé, šesté i páté pozici. Hradec naopak zůstává na předposlední jedenácté pozici, jen o skóre před posledními Boskovicemi.

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se ve čtvrté minutě ujali vedení. Daniel Voženílek se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před Hufem a dorazil kotouč za jeho záda. Následně udělali Devils chybu, kterou darovali hostům gól ve vlastním oslabení. Voženílek uvolnil Aleše Půlpána, který udělal kličku obránci a procedil kotouč pod vyrážečkou zlínského brankáře.

Tuhle chybu ale Zlín rychle odčinil. Ještě v té samé přesilové hře předvedli domácí rychlou kombinaci, na jejíž konci stál Jiří Karafiát, který tvrdou ránou propálil vše, co mu v cestě stálo. O chvíli později si ale hosté vzali dvoubrankové vedení zpět. Kuťák jel společně s Robinem Netušilem do akce dvou proti jednomu, kterou výborně vyřešili, když druhý jmenovaný nedal střelou Hufovi šanci. A pro Hradec bylo ještě lépe, když během čtyřiceti vteřin přidal další dvě branky. Nejprve Aleš Půlpán z pravé strany vymetl růžek zlínské branky, poté skóroval Robin Netušil, který si kličkou vychutnal Hufa.

I když to se Zlínem vypadalo bledě, druhou čtvrtinu vyhrál poměrem 4:0 a srovnal skóre zápasu! Jako první se trefil Tomáš Pavlůsek, který dorazil kotouč po střele Vyorala. Třetí branku přidal Vladimír Váňa, čtvrtou Richard Kobylík. Ve dvacáté minutě předložil Hrazdira kotouč nehlídanému Vladimíru Váňovi, který druhým gólem v zápase vyrovnal na 5:5.

Ve třetí čtvrtině Devils obrat dokonali. Tomáš Pavlůsek poslal kotouč dozadu na Jana Vyorala, který pokořil Mahdala tvdou a přesně umístěnou střelou. Sedmý gól domácích padnul se štěstím, kdy Michaelu Hlaváčovi pomohl odraz od tyče. Hradec následně snížil zásluhou Robina Netušila, jenž si počkal na pohyb Hufa, kličkou si jej položil a následně zakončil do odkryté klece. Na to odpověděl gólem Jaroslav Janeba, když po skvostné souhře zasunul kotouč taktéž do odkryté klece. Hradec do konce třetiny ale ještě jednou odpověděl zásluhou Daniela Voženílka.

V úvodu čtvrté čtvrtiny hosté srovnali na 8:8. Petr Pilař se nadvakrát dorazil kotouč za záda Hufa. Minutu a půl před koncem Devils dokázali dát vítězný gól. David Hrazdira předložil kotouč Richardu Kobylíkovi, který se prosadil střelou z mezikruží. Následně se Hradec Králové pokusil o hru bez brankáře a Tomáš Pavlůsek přidal desátý gól do odkryté klece.

Ohlasy po zápase:

Ivan Tomaštík (IHC Devils Zlín): „Myslím si, že to bylo pohledné utkání. První čtvrtina patřila hostům, byť přijeli unavení z dopoledního zápasu. Celý zápas rozhodla asi druhá čtvrtina, kdy jsme otočili výsledek. Ke konci to bylo hodně hektické, soupeř neunesl to, že prohrál téměř vyhraný zápas. Zaslouženě jsme vyhráli.

Zdeněk Karlík (ILHK Hradec Králové): „Bez komentáře.


07.05.2017 14:00| 6.kolo| Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
ILHK Hradec Králové
10:8
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Marek Šiška, Pavel Obadal

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:04ILHK Hradec Králové-0:1Daniel VoženílekAleš Půlpán
05:29ILHK Hradec KrálovéSHG0:2Aleš PůlpánDaniel Voženílek
06:38IHC Devils ZlínPPG1:2Jiří KarafiátJan Vyoral, Michael Hlaváč
08:54ILHK Hradec Králové-1:3Robin NetušilFilip Kuťák
10:50ILHK Hradec Králové-1:4Aleš PůlpánRadovan Pavlík, David Malík
11:30ILHK Hradec Králové-1:5Robin NetušilFilip Kuťák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:35IHC Devils Zlín-2:5Tomáš PavlůsekJan Vyoral, Richard Kobylík
16:29IHC Devils Zlín-3:5Vladimír VáňaDavid Hrazdira, Michael Hlaváč
18:31IHC Devils Zlín-4:5Richard KobylíkTomáš Pavlůsek, Jaroslav Janeba
19:20IHC Devils Zlín-5:5Vladimír VáňaJiří Karafiát, David Hrazdira
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:02IHC Devils Zlín-6:5Jan VyoralRichard Kobylík, Tomáš Pavlůsek
26:46IHC Devils Zlín-7:5Michael HlaváčJiří Karafiát, Vladimír Váňa
31:03ILHK Hradec Králové-7:6Robin NetušilFilip Kuťák, Nicolas Bureš
32:32IHC Devils Zlín-8:6Jaroslav JanebaRichard Kobylík, Tomáš Pavlůsek
33:01ILHK Hradec Králové-8:7Daniel VoženílekRadovan Pavlík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:10ILHK Hradec Králové-8:8Petr PilařAleš Půlpán, Filip Kuťák
46:32IHC Devils Zlín-9:8Richard KobylíkDavid Hrazdira
47:11IHC Devils Zlín-10:8Tomáš PavlůsekJiří Karafiát