Boskovice v domácím prostředí nestačily ani na Brno

Boskovice v domácím prostředí nestačily ani na Brno

BOSKOVICE - Stilmat extraliga přinesla v Boskovicích jihomoravské derby mezi domácím celkem a hostujícím Brnem. Lepší vstup do sezony měl hostující Mission Roller, který roli favorita bez větších problémů potvrdil a po vítězství 7:2 si připsal další cenné vítězství. Boskovice naopak prohrály hned pět z šesti zápasů a v dalších hracích víkendech tak budou muset výrazně zabrat.

První třetina začala velmi rychle. Již po dvaceti šesti sekundách vybojoval puk za bránou soupeře Drobný, poslal jej na volného Lukáše Skácela, který procedil puk mezi rukou a tělem puk do sítě. Na druhý gól se nečekalo dlouho. Konec třetí minuty a akce, kterou táhl Zdeněk Kubica, ten vyslal střelu na Hrachovinu, kterou domácí brankář pouze vyrazil. Kubica si dojel touš a dostal puk do sítě. Za další minutu vedlo Brno již 3:0, když se tentokrát prosadil Roman Skácel. Na konci třetiny měl ještě šanci Kachlík, který dostal puk od Stehlíka před prázdnou bránu, ale nedal!

Druhá perioda přinesla vyrovnanou a pomalejší hru. Domácí se dostali do prvních šancí, ale Jirkův působil jistě. Jeho jistota narazila v půlce šestnácté minuty po krásném bekhendovém blafáku Jiřího Šmahela. V devatenácté minutě vypálil Šebek, ale mimo tři tyče. Polovina dvaadvacáté minuty přinesla čtvrtou branku po kombinaci dua Skácel, Lukáš. Lukáš v roli asistenta a Roman Skácel, který měl velice jednoduchou pozici. Poté přišla první přesilová hra Brna, když byl Dominik Hrachovina vyloučen za hákováni. Přesilová hra byla využita za dvacet sekund díky pohotové střele Romana Skácela.To bylo z první poloviny vše.

Druhá polovina utekla velice rychle, i když tempo tomu neodpovídalo.  První větší šance přišla přišla na konci dvaatřicáté minuty. Moučka vyslal Kubicu na zteč proti Hrachovinovi. Ze souboje vyšel vítězně domácí brankář. O dvě minuty později přišla gólová radost Boskovic. Individuální akce Lukáše Šmídla byla klenotem derby. Minutu před koncem ještě zahrozil Kubica, ale nedokázal obejít třetího obránce, který mu stál v cestě.

Závěrečná část hry přinesla nejvíce trestných minut. Jako první se provinil Stehlík hrající za Brno. Hru o jednoho muže v poli navíc, ale domácí nevyužili. Čtyři minuty před koncem přišla šestá branka Brna. Jiří Drobný využil dobrého odrazu a dostal puk za bezmocného Hrachovinu. Přesně za minutu přišlo vyloučení Šmahela za vysokou hůl. Brno dokázalo tohoto vyloučení využít. Jmenovitě Roman Skácel, který dokázal prošťouchat puk až za záda domácího brankáře. Na poslední minutu a půl si šel sednout hostující Kazlepka. Domácí ani tuto přesilovou hru nedokázali využít. Konečné skóre tedy mělo podobu 2:7.

Ohlasy po zápase:

David Bilý (trenér Boskovic): „Zaspali jsme úvodní dějství, dostali jsme rychlé branky a proti týmu jakým je Brno je těžké dotahovat, natož srovnat. Byl to zápas podobný tomu prvnímu.“

Ondřej Stehlík (asistent kapitána Brna): „Jsme rádi, že jsme napravili včerejší prohry a podařilo se nám vyhrát. Dnes jsme proměňovali šance a to rozhodlo.“


07.05.2017 13:00| 6.kolo| Boskovice| 49 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
Mission Roller Brno
2:7
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:26Mission Roller Brno-0:1Lukáš SkácelJiří Drobný
02:55Mission Roller Brno-0:2Zdeněk Kubica
04:08Mission Roller Brno-0:3Roman SkácelJiří Drobný
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:28HC Boskovice-1:3Jiří ŠmahelDavid Bílý
21:33Mission Roller Brno-1:4Roman SkácelLukáš Skácel, Jiří Drobný
23:55Mission Roller BrnoPPG1:5Roman SkácelJiří Drobný
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
34:26HC Boskovice-2:5Lukáš ŠmídDominik Hrachovina
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
43:51Mission Roller Brno-2:6Jiří DrobnýLuboš Rosendorf
45:39Mission Roller BrnoPPG2:7Roman SkácelLuboš Rosendorf, Lukáš Skácel