Hradec po strašidelném začátku nestačil na Brod

Hradec po strašidelném začátku nestačil na Brod

UHERSKÝ BROD - Uherský Brod si připisuje druhou výhru za sebou, tentokrát už plnohodnotnou. K úspěchu pomohl uherskobrodským skvělý start do utkání, když po necelé půlminutě vedli 2:0. Jenže Hradec se do zápasu vrátil a do poslední vteřiny bojoval o bodový zisk. Na ten nakonec nedosáhl a prohrál 7:8.

Takový vstup do zápasu si Královehradečtí rozhodně nepředstavovali, protože už po 28 vteřinách hry prohrávali po bleskových gólech Daniela Gazdy a Jakuba Vaňka. Jenže tím hororový start pro hostující tým nekončil. V čase 3:08 už prohrával 0:4, když se o další branky postarali Patrik Vaněk a Robert Neuwirth. Hradec se následně oklepal a alespoň zastavil rozjetou mašinu domácích.

Poté, co se hra opticky srovnala, přišly i gólové šance hostů, ale zůstaly nevyužity. Až v samotném závěru úvodní čtvrtiny snížil Radovan Pavlík. Druhá čtvrtina vrátila Hradec do hry. Hned zkraje snížil Daniel Voženílek. V následujících chvílích domácí podržel Haloda, nakonec ale přece jen potřetí kapituloval.

Akci Aleše Půlpána totiž dotáhl ke gólové tečce na brankovišti důrazný Radovan Pavlík. Po další chybě v defenzivní činnosti domácích na 4:4 vyrovnal pohotový Aleš Půlpán. Jenže ani do konce první poloviny zápasu nerozhodný stav nevydržel, protože v samém závěru druhé čtvrtiny se prosadil domácí Jakub Vaněk.

Hned zkraje další části srovnal na 5:5 Radovan Pavlík a zkompletoval tak svůj hattrick v zápase. Na další góly ale museli přítomní diváci poměrně dlouho čekat. Ojedinělou šanci ještě Netušil nevyužil, a tak domácí trestali. Daniel Gazda předvedl parádní kličku a opět vrátil Brodu vedení, které už domácí nepustili.

V závěrečné čtvrtině se totiž krátce po sobě prosadili Milan Šiller a Robert Neuwirth. Brod tak byl šest minut před koncem zápasu v tříbrankovém vedení. Hradec ještě utkání zdramatizoval, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Nejdříve snížil David Malík, a pak to hosté zkusili bez brankáře. Navíc dostali výhodu přesilovky a dvojnásobnou převahu střelou Filipa Kuťáka využili. Další gól už ale nepadl a Uherský Brod vyhrál 8:7.

Ohlasy po zápase:

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): „Hodnocení je tentokrát pozitivní, protože jsme vyhráli 8:7. Na konci to bylo zbytečné drama poté, co jsme v první čtvrtce vyhráli 4:1. Ve zbytku zápasu jsme velmi polevili a soupeř nás dotáhl. Pro nás to byl ovšem zápas se šťastným koncem.“

Zdeněk Karlík (ILHK Hradec Králové): „Zápas se mi hodnotí špatně, protože jsme opět prohráli. Po katastrofálním začátku, kdy jsme prohrávali 0:4, se mužstvo trošku zvedlo. Srovnali jsme nepříznivý stav na 5:5, jenže pak jsme opět dvěma chybami dali soupeři šanci nám odskočit až na tři góly. V závěru jsme honili, co jsme mohli, ale domácí to ubránili a my jsme opět bez bodu.“


07.05.2017 10:00| 6.kolo| Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
ILHK Hradec Králové
8:7
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:10IHC Uherský Brod -1:0Daniel GazdaDušan Surý
00:28IHC Uherský Brod -2:0Jakub VaněkJaroslav Vaněk
01:46IHC Uherský Brod -3:0Patrik VaněkDaniel Gazda
03:02IHC Uherský Brod -4:0Robert NeuwirthJan Heča, Milan Šiller
09:49ILHK Hradec Králové-4:1Radovan Pavlík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:36ILHK Hradec Králové-4:2Daniel VoženílekDavid Malík, Aleš Půlpán
17:07ILHK Hradec Králové-4:3Radovan PavlíkAleš Půlpán
19:07ILHK Hradec Králové-4:4Aleš PůlpánRadovan Pavlík, David Malík
21:29IHC Uherský Brod PPG5:4Jakub VaněkJan Heča
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:18ILHK Hradec Králové-5:5Radovan PavlíkAleš Půlpán, Daniel Voženílek
35:03IHC Uherský Brod -6:5Daniel GazdaRoman Nesrsta, Jakub Vaněk
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:52IHC Uherský Brod -7:5Milan ŠillerDaniel Gazda, Dušan Surý
42:03IHC Uherský Brod -8:5Robert Neuwirth
46:27ILHK Hradec Králové-8:6David MalíkAleš Půlpán, Nicolas Bureš
47:28ILHK Hradec KrálovéPPG8:7Filip KuťákRadovan Pavlík