Roller Storm Praha zvítězil nad Olomoucí 10:8

Roller Storm Praha zvítězil nad Olomoucí 10:8

OLOMOUC - Poslední utkání sobotního programu Stilmat extraligy inline hokeje nabídlo duel mezi Olomoucí a Roller Stormem Praha. První třetina se nesla v duchu vyrovnaného boje, ve druhé části však Pražané díky čtyřem přesným zásahům svému soupeři odskočili a i nadále utkání dominovali. Olomouc sice ještě zvádla utkání zdramatizovat, na výhru to ale nestačilo. Pražský Roller Storm zvítězil poměrem 10:8.

Olomoučtí ve snaze odčinit odpolední debakl s Berounem zahájili utkání aktivněji. Už ve druhé minutě měl úvodní gól na hokejce Paška, gólmana soupeře ale nepřekonal. Poté dvakrát nebezpečně zahrozil na druhé straně hostující Matějček, ale ani po jeho pokusech se skóre neměnilo. Až po osmi minutách hry se Hanákům vydařil brejk dvou proti jednomu, který Pavel Handl umístil za záda Hausera. Do konce první pasáže hry ale bylo srovnáno, necelou půl minutu před úvodní přestávkou poslal kotouč bekhendem do brány Dominik Bílek.

Druhé dějství odstartoval tým z hlavního města tak, jak ukončil to první. Ani ne po minutě hry šli Pražané do vedení. Petrášův pas směřující do prostoru před domácí svatyni šikovně tečoval Václav Klindera přímo mezi betony domácího Vágnera. Chvíli na to šli hosté do dvoubrankového vedení, o které se přesným zásahem do horního růžku branky postaral Zdeněk Petráš.

Opaření Hanáci mohli vzápětí snížit zásluhou Davise, nicméně Hauser prostor u pravé tyče dokázal ubránit. Ve třiadvacáté minutě už ale byl pražský brankář krátký na dorážku z bezprostřední blízkosti z hole Pavla Handla. Mrzet jej to ale příliš dlouho nemuselo, neboť do konce druhé části hosté zásluhou Václava Klindery Zdeňka Petráše své vedení znovu navýšili.

Ze své aktivity hosté nepolevili ani po změně stran. Uplynuly jen dvě minuty a Vágner musel kotouč ze své klece lovit pošesté. Mezi střelce se zapsal Natan Vráblík. Po půl hodince hry na něj navíc navázal přesným zásahem Dominik Dušek. Hanáci i přes nepříznivé skóre dokázali ještě pohnout s výsledkem, nejprve zakončil mezi tři tyče Jakub Cik a chvíli po něm i kapitán Lubomír Korhoň.

Kdo ale očekával, že by se domácí tým ještě mohl zmátořit a s výsledkem něco udělat, mýlil se. Po vyloučení Roupce hosté bleskově zužitkovali přesilovou hru, tvrdým projektilem se trefil Zdeněk Petráš. V poslední vteřině třetí části byl v samostatném úniku faulovaný Daniel Klinecký a rozhodčí po poradě nařídili trestné střílení, které hostující hráč proměnil.

Čtvrtou dvanáctiminutovku zahájili Olomoučtí se Sedlářem v brance. Necelých pět minut před koncem se sice za domácí prosadil Jakub Cik, vzápětí ale za hosty odpověděl přesnou ránou Dominik Dušek. Dvě minuty před koncem pak nastaly krušné chvilky pro rozhodčí, kteří po strkanici mezi Husákem a Petrášek rozdali nejprve menší tresty, dvěma domácím hráčům pak i osobní. Nervózní závěr duelu pak přinesl ještě tři brankové situace a všechny tři ve prospěch Olomouce. Dvakrát se trefil David Roupec a jednu branku přidal Lubomír Korhoň. Hanáci tak alespoň zmírnili krutý výsledek alespoň na konečný rozdíl dvou branek.

Ohlasy po zápase:

Stanislav Cik (trenér IHC Tempish Olomouc): Opět jsme nechytili začátek, už to začíná být taková naše tradice. Kdyby utkání bylo o kousek delší, tak jsme to ještě srovnali. Je to škoda, zbytečně dostáváme jednoduché góly a srašných šancí potřebujeme na to, abychom nějaký gól dali. Někdy to tak prostě je. 

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm Praha): Zápas se mi hodnotí velmi dobře, protože Olomouc má zkušené mužstvo. Dokázali jsme soupeře přehrát chytrostí a bojovností. Kluci to výborně odmakali.


06.05.2017 18:00| 5.kolo| Olomouc| 23 diváků
IHC Tempish Olomouc
IHC Tempish Olomouc
IHC Roller Storm Praha
8:10
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:2 | SHG: 2:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:00IHC Tempish Olomouc-1:0Pavel HandlJakub Cik
11:31IHC Roller Storm Praha-1:1Dominik BílekZdeněk Petráš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:51IHC Roller Storm Praha-1:2Václav KlinderaZdeněk Petráš
16:34IHC Roller Storm Praha-1:3Zdeněk PetrášDaniel Klinecký
22:17IHC Tempish Olomouc-2:3Pavel HandlStephan Davis
22:33IHC Roller Storm Praha-2:4Václav KlinderaZdeněk Petráš
23:51IHC Roller Storm Praha-2:5Zdeněk Petráš
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:18IHC Roller Storm Praha-2:6Jan ŠvejdaFilip Bílek
29:29IHC Roller Storm Praha-2:7Dominik Dušek
30:37IHC Tempish Olomouc-3:7Jakub CikStephan Davis
32:01IHC Tempish Olomouc-4:7Lubomír Korhoň
33:40IHC Roller Storm PrahaPPG4:8Zdeněk PetrášDominik Bílek
35:59IHC Roller Storm PrahaPPG4:9Daniel Klinecký
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
43:34IHC Tempish Olomouc-5:9Jakub CikStanislav Husák, Stephan Davis
43:54IHC Roller Storm Praha-5:10Dominik DušekMartin Matějček
46:23IHC Tempish OlomoucSHG6:10David RoupecLubomír Korhoň
46:39IHC Tempish OlomoucSHG7:10Lubomír Korhoň
47:57IHC Tempish OlomoucPPG8:10David RoupecPavel Handl